Dítě nedrží rovnováhu

5920
22.4.22 20:46

Dítě nedrží rovnováhu

Ahoj holky, ráda bych se zeptala jestli se někdo setkal u dítě s problémem že neudrží rovnováhu a padá. Abych to upřesnila. Minulý rok v listopadu nám dcera 1 rok odpadla jednou doma a jednou po několika minutách v sanitce, na EEG se epilepsie neprokázala, uzavřeli to tím že když se dítě vzteká tak se to může stane. Potom se nic do konce roku nedělo, a od začátku roku do teď se asi 4× stalo že malá zničeho nic začala ztrácet rovnováhu, šla do sedu a i pak se kácela dozadu a i když se pokoušela stoupnout tak pořád padala.To už jsme ji rychle vzali do náruče a když jsme ji uklidňovali tak přivírala očička, po několika minutách se to uklidnulo a chovala se úplně normálně. Včera se to opakovalo naposledy, tak jsem to řešila s pediatričkou a objednala ji na neurologii, ale nejdřívější termín je až v červnu ale já mám pochopitelně obavy co se děje, jestli to má souvislost s tím že odpadla nebo to může být něco jiného. A když jsem se ptala co to teoreticky mohlo být, tak mi bylo řečeno že se to musí vyšetřit a nebudeme předbíhat, což chápu ale mě to zrovna klidu nepřidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.4.22 21:10

Centrum rovnováhy je v uchu, tak mě napadá, nemohla mít třeba teď někdy zánět? Známých malej měl asi v půl roce podobný problémy, myslím že i zvracel a pak jim řekli že si musel připadat jako na kolotoči, prý tehdy prodělal malou mrtvičku, ale to by se u vás už určitě při těch vyšetřeních ukázalo… Je mu už nějakých 12, takže přesně si to fakt nepamatuju…ale co vím, taky měl v tom uchu něco rozhozené; a je zdravej bez následků - malá taky určite bude!
Prosím anonym, info o zdr. stavu cizího dítěte

• Citovat
  • Upravit
5920
22.4.22 21:26
@Anonymní píše:
Centrum rovnováhy je v uchu, tak mě napadá, nemohla mít třeba teď někdy zánět? Známých malej měl asi v půl roce podobný problémy, myslím že i zvracel a pak jim řekli že si musel připadat jako na kolotoči, prý tehdy prodělal malou mrtvičku, ale to by se u vás už určitě při těch vyšetřeních ukázalo… Je mu už nějakých 12, takže přesně si to fakt nepamatuju…ale co vím, taky měl v tom uchu něco rozhozené; a je zdravej bez následků - malá taky určite bude!
Prosím anonym, info o zdr. stavu cizího dítěte

Tak nic takového neměla, aspoň o ničem nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
22.4.22 21:41

Možné příčiny problémů s rovnováhou můžou souviset i s uchem. Třeba zánět, nebo virová infekce, špatné dokrvení ucha žilním systémem apod.. Může to mít souvislosti i s mozkem nebo páteří. Pokud dětská lékařka doporučila jen neurologii, je otázkou jestli vyšetřila krev na vyloučení zánětu a jaké další vyšetření proběhlo, ale jestli máš pochybnosti, nebo strach aby se nic nezanedbalo, můžeš si vyžádat nezávislý posudek jiného lékaře. Držím palce a pevné nervy. Každopádně já bych asi pokud se to stane znovu jela rovnou do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
22.4.22 21:46

@mamule42 to je hrozné v tom zdravotnictví, že musíš prostě i s takhle malým dítětem čekat tak dlouho, to je mi líto…co nějaké jiné pracoviště? V jiném městě?.. (To mi připomíná jak mi po nehodě na fyzioterapii řekli, ať přijdu za měsíc :roll:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
23.4.22 07:45
@Aletta80 píše:
@mamule42 to je hrozné v tom zdravotnictví, že musíš prostě i s takhle malým dítětem čekat tak dlouho, to je mi líto…co nějaké jiné pracoviště? V jiném městě?.. (To mi připomíná jak mi po nehodě na fyzioterapii řekli, ať přijdu za měsíc :roll:)

Tak v Brně je dost doktorů, ale čekací lhůty jsou všude stejné, když jsem jim popsala situaci tam mi řekli že to není akutní. Pochopitelně kdyby se to opakovalo tak mám zajet do nemocnice, což už udělám, pokud se to bude opakovat.Jsme už vystrašeni no, nechceme zažít situaci co byla před pár lety, a hlídáme malou jak oko v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
23.4.22 22:21

"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.10.23 13:01

@mamule42 dobry den, jak vam to dopadlo? ted to resim u rocni dcery. Neudrzi se v sedu. Studeny pot, zvraceni.
Vyspi se z toho a je pak ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
20.10.23 13:17
@Wiwi1992 píše:
@mamule42 dobry den, jak vam to dopadlo? ted to resim u rocni dcery. Neudrzi se v sedu. Studeny pot, zvraceni.
Vyspi se z toho a je pak ok…

Ahoj, dopadlo to tak že malé začaly asi po 3 měsících epileptické záchvaty a od té doby bere léky. Doporučuji ti co nejdříve se objednat na neurologii, netvrdím že může být také epilepsie, ale určitě ji nech vyšetřit. U malé vlastně to probíhalo nenápadně, od ztráty rovnováhy, zahledění pak už nastupovali slabé záchvaty, a nakonec silný který už si vyžádal příjezd sanitky. Vždycky když u dcery proběhla jakákoliv forma záchvatu, pokaždé pak usnula. Trvalo vlastně třičtvrtě roku než se to projevilo úplně. Hlavně pokud to bude možné tak dcerku natoč jak to probíhá, chtějí to vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.10.23 14:17

@mamule42 no…my chodíme pravidelně na EEG…jsme právě pod dohledem neurologa…a bere radši léky…ale jednou za čas se stane, že začne zvracet, ledový pot a zbledne a padá hlavicka do strany prave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
20.10.23 15:22
@Wiwi1992 píše:
@mamule42 no…my chodíme pravidelně na EEG…jsme právě pod dohledem neurologa…a bere radši léky…ale jednou za čas se stane, že začne zvracet, ledový pot a zbledne a padá hlavicka do strany prave…

Aha, tak to jsi měla napsat hned, myslela jsem že jsi ještě nikde nebyla. Dceři léky docela zabrali, záchvaty jsou jen lehké, silný poslední měla v červenci, pak už jen třeba zahledění. Při vyšetření na EEG a MR se nic neukázalo, až teď na EEG je něco co tam nemá být, ale neurolog neví co. A přisli už na něco? MR nedělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí