Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To petechie asi nebudou, když to má dlouhodobě. Takže spíše kožní vyšetření.
@Anonymní píše:
Dobrý den,dcera 18 m, má na podpaží a nártech fleky viz foto (nejspíš petechie), má to dlouhodobě a MUDr se nad tím nepozastavuje, mám to zkusit řešit s někým jiným? Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůže to být jen alerg. reakce?
Díky moc
@Anonymní píše:
Dobrý den,dcera 18 m, má na podpaží a nártech fleky viz foto (nejspíš petechie), má to dlouhodobě a MUDr se nad tím nepozastavuje, mám to zkusit řešit s někým jiným? Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůže to být jen alerg. reakce?
Díky moc
no petechie to nejsou určitě
, vypadá to jako alergická reakce - jakoby odřené od oblečení, některé věcičky jsou hrozně jakoby ostré, právě třeba to lemování, co máš na fotce by klidně mohlo dráždit, je to jakoby zapařené a odřené současně podle fotky
Díky moc
, má intoleranci laktozy, může to být nějak spojené? Dietu se snažíme dodržovat, ale občas u babiček přeci jen něco sní.
Jinak je to jakoby do půlkruhu, při přitlačení skleničkou to nemizí, proto jsem myslela, že to jsou petechie 🙈
Takto to vypadalo včera
Dobrý den,
dcera 18 m, má na podpaží a nártech fleky viz foto (nejspíš petechie), má to dlouhodobě a MUDr se nad tím nepozastavuje, mám to zkusit řešit s někým jiným? Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůže to být jen alerg. reakce?
Díky moc