Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli může dítě (cca 13 let) které má depresi, brát antidepresiva a chodit do školy ![]()
Ano, ideální je k tomu přidat psychoterapii, často nejefektivnější bývá rodinná.
Adresář lidí co to umí je zde
http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#
@Mei-ling píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli může dítě (cca 13 let) které má depresi, brát antidepresiva a chodit do školy
A proč by nemohlo?
@Ou píše:
Ano, ideální je k tomu přidat psychoterapii, často nejefektivnější bývá rodinná.Adresář lidí co to umí je zde
http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#
Jdi už někam s těmi rádoby odbornými radami. Zajímalo by mě, kdo tenhle profil finančně dotuje?
@admin Můžete mi tuto otázku zodpovědět, díky!
@Mei-ling ano dětský psychiatr mu vybere vhodnou medikaci a dávkování a do školy samozřejmě může.
@krecik.dzungarsky píše:
Jdi už někam s těmi rádoby odbornými radami. Zajímalo by mě, kdo tenhle profil finančně dotuje?
co konkrétně je na mé odpovědi špatně? A prosím podlož své námity argumenty.
A ne nikdo to nedotuje.
Jasně, že ano. Důležité je včas dítě dostat k odborníkům, kteří s ním začnou pracovat. A pak je dobré, vlastně nutné, aby jeho život byl co nejvíc normální. Aby chodilo do školy, na kroužky, bylo v kontaktu s vrstevníky. Nabídnout mu pomoc a podporu. Mám jeden „případ“ doma (dívka 14 let), a správně zvolená léčba dělá divy. Samozřejmě, že ne hned. Ale když pak člověk vidí, jak se dítě lepší, je to super.
Pokud máš dítě, které bere psychofarmaka, tak snad průběh léčby konzultuješ s ošetřujícím pedopsychiatrem, který má dítě v péči. Včetně aktuálního psychického stavu dítěte, případné hospitalizace a podobně.
Některé děti, které berou z různých důvodů také psychofarmaka, se vzdělávají doma, ale rozhodně ne kvůli medikaci. Jsou to například děti, které se ve škole setkaly s krutou šikanou nebo spousta autistů bývá v domácím vzdělávání. Sehnat terapeuta pro dítě starší dvanácti let by také neměl být problém. Horší to bývá u nižších věkových kategorií.
@Ou píše:
co konkrétně je na mé odpovědi špatně? A prosím podlož své námity argumenty.A ne nikdo to nedotuje.
Do každé diskuse podobného typu přispíváš bez osobní zkušenosti a hlubší znalosti problematiky. Házíš random odkazy na cokoliv, včetně literatury. Narazila jsem i na diskuse, kde jednáš s druhými hrubě a vulgárně. Nehodlám tě krmit dalšími příspěveky. Ty odkazy, co vybíráš, by sem zvládlo naházet i moje autistické dítě. Babiš tě neplatí, tak v tom případě jsi bývalá knihovnice, která v důchodu neví co se sebou. Jeden člověk za tvým nikem rozhodně nesedí, někdo to platit musí.
Dcera (13), bere AD a do školy, pokud je aspoň trochu v pořádku, chodí. Občas má slabé chvilky, v noci nespí, tak ji nechám doma. Léčba si zatím „sedá“, AD bere asi 4 měsíce, k tomu cca měsíc ještě něco jiného.
U psycholožky jsme byly zatím dvakrát, je to běh na dlouhou trať.
Má počínající depresi a úzkostné stavy.
@krecik.dzungarsky píše:
Dobrý deň,
@Ou je stála užívateľka, s ktorou nemáme žiaden problém a z mojho pohľadu sa vždy snaží vecne poradiť. Nie som si úplne istá na čo narážate a kde pramení Vaše rozčarovanie, ale o žiadnej finančnej dotácii neviem.
Kristína
Záleží na stavu dítěte. Někdo se potřebuje dávat dohromady pár měsíců doma nebo i v léčebně, někdo může normálně chodit do školy. Někomu stačí změna prostředí (školy) a stav se rychle upraví. Nelze paušálně říct, zda může/nemůže. Tohle je velmi individuální.
@Mei-ling
Ahoj dcera od 11 let bere antidepresiva a do školy chodí víceméně celou dobu. její psychiatrička to dost propaguje. Jen v době propadu nebo zvýšené únavy byla pár dní doma. Taky je pravda, že ty první prášky jí nesedly a musely se měnit, tak to je možná lepší zůstat i doma, ale v té době byla jen online výuka, tak se to sfouklo s tím.
@krecik.dzungarsky píše:
Do každé diskuse podobného typu přispíváš bez osobní zkušenosti a hlubší znalosti problematiky. Házíš random odkazy na cokoliv, včetně literatury. Narazila jsem i na diskuse, kde jednáš s druhými hrubě a vulgárně. Nehodlám tě krmit dalšími příspěveky. Ty odkazy, co vybíráš, by sem zvládlo naházet i moje autistické dítě. Babiš tě neplatí, tak v tom případě jsi bývalá knihovnice, která v důchodu neví co se sebou. Jeden člověk za tvým nikem rozhodně nesedí, někdo to platit musí.