Deprese u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
19.4.22 21:45

Deprese u dětí

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli může dítě (cca 13 let) které má depresi, brát antidepresiva a chodit do školy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.4.22 21:51

Ano, ideální je k tomu přidat psychoterapii, často nejefektivnější bývá rodinná.

Adresář lidí co to umí je zde

http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
19.4.22 21:55
@Mei-ling píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli může dítě (cca 13 let) které má depresi, brát antidepresiva a chodit do školy :nevim:

A proč by nemohlo?

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
19.4.22 21:56
@Ou píše:
Ano, ideální je k tomu přidat psychoterapii, často nejefektivnější bývá rodinná.

Adresář lidí co to umí je zde

http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#

Jdi už někam s těmi rádoby odbornými radami. Zajímalo by mě, kdo tenhle profil finančně dotuje?
@admin Můžete mi tuto otázku zodpovědět, díky!

• Citovat
  • Upravit
3998
19.4.22 21:59

@Mei-ling ano dětský psychiatr mu vybere vhodnou medikaci a dávkování a do školy samozřejmě může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.4.22 21:59
@krecik.dzungarsky píše:
Jdi už někam s těmi rádoby odbornými radami. Zajímalo by mě, kdo tenhle profil finančně dotuje?
@admin Můžete mi tuto otázku zodpovědět, díky!

co konkrétně je na mé odpovědi špatně? A prosím podlož své námity argumenty.

A ne nikdo to nedotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.22 22:00

Jasně, že ano. Důležité je včas dítě dostat k odborníkům, kteří s ním začnou pracovat. A pak je dobré, vlastně nutné, aby jeho život byl co nejvíc normální. Aby chodilo do školy, na kroužky, bylo v kontaktu s vrstevníky. Nabídnout mu pomoc a podporu. Mám jeden „případ“ doma (dívka 14 let), a správně zvolená léčba dělá divy. Samozřejmě, že ne hned. Ale když pak člověk vidí, jak se dítě lepší, je to super.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
19.4.22 22:04

Pokud máš dítě, které bere psychofarmaka, tak snad průběh léčby konzultuješ s ošetřujícím pedopsychiatrem, který má dítě v péči. Včetně aktuálního psychického stavu dítěte, případné hospitalizace a podobně.
Některé děti, které berou z různých důvodů také psychofarmaka, se vzdělávají doma, ale rozhodně ne kvůli medikaci. Jsou to například děti, které se ve škole setkaly s krutou šikanou nebo spousta autistů bývá v domácím vzdělávání. Sehnat terapeuta pro dítě starší dvanácti let by také neměl být problém. Horší to bývá u nižších věkových kategorií.

• Citovat
  • Upravit
23
19.4.22 22:09

Díky :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
19.4.22 22:10
@Ou píše:
co konkrétně je na mé odpovědi špatně? A prosím podlož své námity argumenty.A ne nikdo to nedotuje.

Do každé diskuse podobného typu přispíváš bez osobní zkušenosti a hlubší znalosti problematiky. Házíš random odkazy na cokoliv, včetně literatury. Narazila jsem i na diskuse, kde jednáš s druhými hrubě a vulgárně. Nehodlám tě krmit dalšími příspěveky. Ty odkazy, co vybíráš, by sem zvládlo naházet i moje autistické dítě. Babiš tě neplatí, tak v tom případě jsi bývalá knihovnice, která v důchodu neví co se sebou. Jeden člověk za tvým nikem rozhodně nesedí, někdo to platit musí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.22 22:33

Dcera (13), bere AD a do školy, pokud je aspoň trochu v pořádku, chodí. Občas má slabé chvilky, v noci nespí, tak ji nechám doma. Léčba si zatím „sedá“, AD bere asi 4 měsíce, k tomu cca měsíc ještě něco jiného.
U psycholožky jsme byly zatím dvakrát, je to běh na dlouhou trať.
Má počínající depresi a úzkostné stavy.

• Citovat
  • Upravit
20778
20.4.22 10:47
@krecik.dzungarsky píše:
@admin Můžete mi tuto otázku zodpovědět, díky!

Dobrý deň,

@Ou je stála užívateľka, s ktorou nemáme žiaden problém a z mojho pohľadu sa vždy snaží vecne poradiť. Nie som si úplne istá na čo narážate a kde pramení Vaše rozčarovanie, ale o žiadnej finančnej dotácii neviem.

Kristína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
20.4.22 10:57

Záleží na stavu dítěte. Někdo se potřebuje dávat dohromady pár měsíců doma nebo i v léčebně, někdo může normálně chodit do školy. Někomu stačí změna prostředí (školy) a stav se rychle upraví. Nelze paušálně říct, zda může/nemůže. Tohle je velmi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 11:15

@Mei-ling
Ahoj dcera od 11 let bere antidepresiva a do školy chodí víceméně celou dobu. její psychiatrička to dost propaguje. Jen v době propadu nebo zvýšené únavy byla pár dní doma. Taky je pravda, že ty první prášky jí nesedly a musely se měnit, tak to je možná lepší zůstat i doma, ale v té době byla jen online výuka, tak se to sfouklo s tím.

• Citovat
  • Upravit
7205
20.4.22 11:27
@krecik.dzungarsky píše:
Do každé diskuse podobného typu přispíváš bez osobní zkušenosti a hlubší znalosti problematiky. Házíš random odkazy na cokoliv, včetně literatury. Narazila jsem i na diskuse, kde jednáš s druhými hrubě a vulgárně. Nehodlám tě krmit dalšími příspěveky. Ty odkazy, co vybíráš, by sem zvládlo naházet i moje autistické dítě. Babiš tě neplatí, tak v tom případě jsi bývalá knihovnice, která v důchodu neví co se sebou. Jeden člověk za tvým nikem rozhodně nesedí, někdo to platit musí.
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+