Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna tahle zprava me taky dostala. Predstava, ze matka ho tam odnesla, aby mohl zit treba lip a on tam umrel, protoze selhala signalizace, je silena. Vlastne se stalo to, cemu ma baby box zabranit
Šílené, nechapu, že tam není dvojí jištěni, alarm plus kamera. Za toto by měl jít někdo do vězení.
Nejhorší je, že matka určitě lituje, že jej tam odnesla. Chtěla, aby žil. Mohla mít nějaký poporodni zkrat, jednat v afektu, depresi a třeba se pak pro něj chtít vrátit, a nebo prostě jen chtěla pro něj lepší život. Je mi líto té matky, udělala všechno dobře a bude si to vyčítat, že je to její chyba, že ho tam neměla nosit.
Fuj tohle sem snad ani neměla vidět. Jako že většinu zpráv nějak filtruju, ale z tohohle se mi udělalo úplně špatně.
Masakr
.
Proc to nema z druhe strany prosklenou stenu…? To nema jak selhat.
@Lucie_Sx píše:
Masakr.Proc to nema z druhe strany prosklenou stenu…? To nema jak selhat.
to by přece nic nevyřešilo, baby boxy jsou vždy umístěny trochu mimo provoz, aby byly anonymní, a když tam někdo dal dítě v noci, což je obvyklé…
@Tatiana222 píše:
Nejhorší je, že matka určitě lituje, že jej tam odnesla. Chtěla, aby žil. Mohla mít nějaký poporodni zkrat, jednat v afektu, depresi a třeba se pak pro něj chtít vrátit, a nebo prostě jen chtěla pro něj lepší život. Je mi líto té matky, udělala všechno dobře a bude si to vyčítat, že je to její chyba, že ho tam neměla nosit.
Souhlasím
ach jo, andílek.
To je opravdu hrozně smutný a ta maminka jak píšeš mohlo to být i tak…
Příspěvek upraven 19.04.22 v 19:42
Taky to nemohu rozdychat a nechapu, ze to nema vice jisteni, ze nemaji povinne osobni kontroly rano a vecer nebo jen overeni te signalizace. Mozna to ted zavedou, ale to uz mu nepomuze
@tini píše:
Taky to nemohu rozdychat a nechapu, ze to nema vice jisteni, ze nemaji povinne osobni kontroly rano a vecer nebo jen overeni te signalizace. Mozna to ted zavedou, ale to uz mu nepomuze
Souhlasim. Na tragedii to nic nezmeni, ale take si myslim, ze ted zavedou nova opatreni a jisteni. Takove selhani totiz muze nalomit duveru dalsich maminek.
@karkarka píše: Šílené, nechapu, že tam není dvojí jištěni, alarm plus kamera. Za toto by měl jít někdo do vězení.
Kamera tam je. Teda aspoň na některých pracovištích…
Proto nečtu zprávy, poslední dobou zvlášť. Jsou jen o násilí, smrti, znásilnění a mně z toho bylo hrozně smutno. Neznám ty lidi a stejně se mi chtělo brečet. V hlavě mi začínaly scénáře, jak to probíhalo..
A tohle se stát miminku je hrůza, nemohlo se bránit, jen čekat na smrt. ![]()
Mně manžel jen ukázal titulek a udělalo se mi úplně zle. Chudák malý tvoreček, jak tam musel sám trpět
Doufám, že to alespoň povede k tomu, že se do těch babyboxů budou zaměstnanci dívat nejméně 2× denně!
Stalo se to na Slovensku. Bůhví jak to u nich chodí. Doufám, že v ČR ty babyboxy někdo každý den kontroluje.
Jak se vyrovnáváte s podobnými zprávami? Já nejsem takový ten chronický tmář, co celé dny projíždí černou kroniku, ale z této zprávy se mi udělalo zle. Nevím, jestli jsem nějak přecitlivělá, ale stále se mi vtírají myšlenky o tom, jak tam musel plakat…prostě šílené. Vím, že denně umírá spousta dětí, kolikrát i jako oběti násilných trestných činů. Ale tohle nemohu nějak rozdýchat. Jde z toho na mě asi úzkost-nevolnost a tak. Máte to někdo podobně? Asi bych se měla naučit s tímto nějak pracovat, ale poslední dobou se to spíš zhoršuje.
https://cnn.iprima.cz/…ik-dni-90490?…