Má nárok na sanitku?

550
1.7.14 10:03

Rozhodně nevolat na 155 a blokovat sanitku pro někoho, kdo je v akutním ohrožení… existují převozní sanitky, bud to zařizuje poliklinika nebo jsou i soukromé společnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
1.7.14 10:04

@JayLee ona si to bezplatne zavolat nemuze. Mel by ji napsat poukaz obvodni lekar a zpet pak lekar u ktereho byla, ale je to obcas boj a dohadovani to ti rikam na rovinu

Příspěvek upraven 01.07.14 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
1.7.14 10:04

@JayLee Narok na sanitku by mit s takovou diagnozou mela. Ale listek na sanitku ji vzdy musi vypsat lekar, ktery ju odesila k vysetreni-osetreni a zpatecni listek osetrujici lekar. Takhle to funguje u nas-zlinska nemocnice. Kdyz tak obvodak urco poradi vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
1.7.14 10:05

@JayLee sanitu si podle mě může domluvit v nemocnici, jak psala @White_Queen tak určo ne 155, to je jen pro akutní případy, nemocnice mají pro tyto případy převozů nehybných pacientů svoje sanity…takže vše je na domluvě s ošetřujícím dr. ale určo se vás zeptají, zda ji tam nemůžete dopravit vy autem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
1.7.14 10:07

@JayLee presne tak to musi napsat obvodni lekar, napise adresu tam a zpet, papiry se daj ridicovi a jede. Musis je otravovat, oni to nechtej psat ale ted by meli, kdyz nemuze chodit. Babicky doktor to napise, uhanet k nemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.7.14 10:09

Tak 155 nevolat určitě, na převoz jsou převozové sanitky (což jsou většinou soukromé firmy), pokud je na tom babička tak, že nemůže chodit nebo ujde třeba jen doma na záchod tak nárok na sanitku má. Jediný problém je (a hádky mezi lékaři) je ten, že babička pojede třeba k ortopedovi (který si ji pozve na kontrolu) a ten řekne ať sanitku napíše praktik, jinak sanitky se píšou pouze do nejbližšího zdrav. zařízení, kde jsou schopni danou péči poskytnout, pokud chce jet dál, tak zbytek si musí zaplatit. Hodně záleží, jak kdo bude striktní a jak to kdo posoudí, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.7.14 10:09

Nárok na sanitku má určitě. Zavolej jejímu obvodnímu dr, mělo by to být bez problémů :hug:

• Citovat
  • Upravit
14090
1.7.14 10:10

Naše babička a děda jezdili sanitou na veškerá vyšetření a babička jezdí do dnes a to, že je to pěkných pár km… Nikdy se mi nestalo, že by v tom bylo nějaké dohadování nebo s tím jakékoliv problémy.. Žádanku vypsal lékař a sanita včas přijela k nim před dům, pomohli jim do auta, dovedli je na samotné vyšetření a potom je zase odvezli domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
1.7.14 10:10
@JayLee píše:
NO jasný to jsem myslela ty převozní- ne ty sanitky z 155tky :kytka: takže za kým zajít? Za obvoďákem a požádat ho? mě šlo o to, že sjem někde četla, že na to má nárok ze zákona ale už jsem nepochopila za jakých podmínek nebo kdo to napíše :nevim:

nárok na ní určitě má, ale musí ji tu sanitku předepsat nejlépe obvoďák, příp. doktor, který ji na vyšetření pošle.
Ale většinou to napíší jen jí, doprovod se tam stejně kolikrát musí dostat sám. Pro něj to neradi píšou (stojí to x-krát víc a pojišťovny to nechtějí proplácet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.7.14 10:11
@quinny píše:
@JayLee ona si to bezplatne zavolat nemuze. Mel by ji napsat poukaz obvodni lekar a zpet pak lekar u ktereho byla, ale je to obcas boj a dohadovani to ti rikam na rovinuPříspěvek upraven 01.07.14 v 10:05

Teoreticky může si ji zavolat sama a pak doktor napsat poukaz, ale pokud by řekl, že sanitku neindikuje tak si to musí zaplatit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.7.14 10:11

@JayLee neboj, mě nabídli sanitku i k odvozu dom ze špitálu s malou.. Takže bych se nebála a navíc bude v péči chlapa co má sílu tak se s ní nemusíš tahat ty s dětmi

• Citovat
  • Upravit
1248
1.7.14 10:14
@Jitta86 píše:
nárok na ní určitě má, ale musí ji tu sanitku předepsat nejlépe obvoďák, příp. doktor, který ji na vyšetření pošle.
Ale většinou to napíší jen jí, doprovod se tam stejně kolikrát musí dostat sám. Pro něj to neradi píšou (stojí to x-krát víc a pojišťovny to nechtějí proplácet)

Ano doprovod se většinou nepíše, jen pokud je to nezbytné (tj. třeba neklidný pacient). Bolavá noha u jinak normální babičky není indikací pro nasání doprovodu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
1.7.14 10:14

@JayLee nemusíš se tohoto bát od toho tato služba je a platí se pojištění ;) pouze to zařiď případně s lékařem a nebude s tím žádný problém ani s dojížděním na převazy apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
1.7.14 10:21
@Nuníček píše:
Ano doprovod se většinou nepíše, jen pokud je to nezbytné (tj. třeba neklidný pacient). Bolavá noha u jinak normální babičky není indikací pro nasání doprovodu :D.

Já vím, naši to také řešili. Proto jsem ji na to upozorňovala. Znám spoustu lidí, co se potom divili, že je sanitka nevezme a musí jet za ní.

Ale co tady čtu, pisatelky se to netýká. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.7.14 10:23
@Jitta86 píše:
Já vím, naši to také řešili. Proto jsem ji na to upozorňovala. Znám spoustu lidí, co se potom divili, že je sanitka nevezme a musí jet za ní.Ale co tady čtu, pisatelky se to netýká. :)

:) no je to blbé ale ani rozpočet pojišťoven není nafukovací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast