Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Komplikace ve smyslu nevolnosti by mohly nastoupit ihned po probuzeni z CA. Po této doběr (tyden) však nikoli a je pripadne třeba hledat jiny zdroj problemu. Dnes pouzivana anestetika jsou vydychana ci jinak metabolizovana (odbourana) během několika minut. Nedejte na nesmyslne internetove diskuse
Anestezie je zátěž pro játra, co zkusit požádat o jaterní testy, jestli hodnoty nejsou zvýšené?
A z embolie mit strach nemusíte ( co se tyce CA). není duvod
Ahojky, ja jsem mela podobne stavy, sice ne po celkove anestezii, ale muze jit jen o souhru nahod. Tyto stavy me zpusobila psychika. Po vsech vysetrenich jsem byla naprosto ok. Takze myslim si, ze je to psychikou. Pokud jsi pichala leky na redeni krve, nemas zadnou mutaci tak riziko tromboembolie je minimalni a cca tak tyden po operaci.
@Tinkka píše:…cca tyden po operaci… jste vzala kde?
Ahojky, ja jsem mela podobne stavy, sice ne po celkove anestezii, ale muze jit jen o souhru nahod. Tyto stavy me zpusobila psychika. Po vsech vysetrenich jsem byla naprosto ok. Takze myslim si, ze je to psychikou. Pokud jsi pichala leky na redeni krve, nemas zadnou mutaci tak riziko tromboembolie je minimalni a cca tak tyden po operaci.
@Tinkka píše:
Lek na ředění krve jsem nedostala, byla jsem operována akutně a po op jsem také nedostala, právě proto mám trochu obavy ![]()
Bibi- jaterní testy byly ok.
Mě to trochu připomíná panické záchvaty- často jsou popisovány jako: tlak na hrudi, bušení srdce, pocit infarktu,… ale klin. nález nikde žádný.
A pozor- nemusí následovat okamžitě po nějakém psych. vypětí apod.. ![]()
@pichovak píše:
Komplikace ve smyslu nevolnosti by mohly nastoupit ihned po probuzeni z CA. Po této doběr (tyden) však nikoli a je pripadne třeba hledat jiny zdroj problemu. Dnes pouzivana anestetika jsou vydychana ci jinak metabolizovana (odbourana) během několika minut. Nedejte na nesmyslne internetove diskuse
děkuji, to mě trochu uklidnilo, nemuselo by se to opakovat.
a riziko embolie je tedy po operaci jak dlouho?
@Hanulínek píše:
Mě to trochu připomíná panické záchvaty- často jsou popisovány jako: tlak na hrudi, bušení srdce, pocit infarktu,… ale klin. nález nikde žádný.
A pozor- nemusí následovat okamžitě po nějakém psych. vypětí apod..
presne tak ![]()
@Hanulínek píše:
A pozor- nemusí následovat okamžitě po nějakém psych. vypětí apod..
Panické ataky to už jsem také řešila, zda by se nemohlo jednat o toto.Dr říkal, že ataka trvá kratší dobu, ale ne třeba 4dny v kuse ![]()
Proc byste mela dostat leky na redeni krve? Není důvod, jak byste navíc chtěla aby vam nekrvácela rana když byste je mela. Co se tyce embolie tak obavy jsou zcela zbytecne. Pokud jsou jatreni testy OK jedine dobře.
@pichovak píše:
Proc byste mela dostat leky na redeni krve? Není důvod, jak byste navíc chtěla aby vam nekrvácela rana když byste je mela. Co se tyce embolie tak obavy jsou zcela zbytecne. Pokud jsou jatreni testy OK jedine dobře.
to bylo nejspis mysleno pichani po operaci. Uziva se pri zvysene srazlivosti krve a pacientu, kteri uz nekdy prodelali trombozu.
@pichovak píše:
A z embolie mit strach nemusíte ( co se tyce CA). není duvod
Tak to doufám, že nejsi zdravotník, sice by to nezpůsobila CA, ale chirurgický zákrok, i sebemenší může zapříčinit vznik sraženiny. Mojí mámě dokonce při tak malém zákroku, na který stačilo lokální umrtvení.
Prosím pokud někdo zažil podobnou situaci, nebo by věděl, jak toto řešit.
Je mi 30 let, v prosinci 2013 jsem podstoupila operaci v celkové anestezii, op proběhla bez komplikací, jednalo se o lehčí gynekologický zákrok.
Po probuzení jsem nezvracela, ani žádný jiný problém nebyl.Cca po týdnu od operace se mi začalo dělat špatně, tlak na prsou, velké bušení srdce, velice špatně se mi dýchalo-pocit nedodechnutí, pocení, motání hlavy, bolesti hlavy, stavy na omdlení. Bohužel v těchto stavech jsem nebyla ani schopna ujít víc než pár metrů ani vykonávat běžné činnosti. Tento stav trval vždy několik dní, poté pár dní zlepšení a takto se to celé opakovalo 4 měsíce!!Po psychické stránce mi bylo také velice zle, protože jsem měla neustále strach, že zkolabuju.Byla jsem několikrát vyšetřena po interní stránce vše v pořádku, na kardio také vše ok.
Tyto stavy pomalu odezněly koncem května, žádné léky neužívám.
Před operací jsem nikdy žádné zdravotní problémy tohoto druhu neměla, proto mám podezření, že tento stav byl způsoben celkovou anestezií-což mi ale lékař vyvrátil, prý to neni možné, někde jsem ale vyčetla, že anestezii může tělo odborávat až půl roku.
Bohužel před 14 ti dny jsem musela podstoupit opět operaci v ca, jednalo se o akutní apendicitidu. Anesteziologa jsem o všem informovala.
Ted se bohužel začala situace opakovat -zatím tedy, jen, motání hlavy a špatně se mi dýchá.
Můj dotaz je, zda tyto stavy může CA způsobovat? a pokud ano, jestli se s tím dá něco dělat, např nějaký lék, který by pomohl ji z těla rychleji odbourat.
Na internetu se mi nepodařilo o tomto problému nic vygooglovat, proto to zkouším i tady.
Ještě mám jeden dotaz, jak dlouho po operaci je riziko embolie?
Píšu jako anonym, děkuji za pochopení