Zdravotní problémy po celkové anestezii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
30.4.17 16:02
@hanka.br. píše:
Samozřejmě, že kážeš a dokonce házíš špínu na lékařská pracoviště. Mně lékařská péče v ČR zachránila život dvěma dětem, v zahraničí by například neměly šanci získat péči v takovém rozsahu a kvalitě jako u nás. Jakým právem si troufáš vynášet soudy o tom, že lékaři dělají něco, protože je to pro ně jednodušší?

1. Celková anestezie je pro pracoviště jednodušší je… fakt
2. Za celkovou anestezii pojišťovny platí více je… fakt.
3. V zahraničí se dává na výběr pacientům z různých druhů anestezie a v ČR často nikoliv je… fakt.
4. primáři a lékaři většinou nemocnic jsou tlačeni vedením aby co nejvíce ‚vykódovaly v DRG‘… je fakt.

Co tedy vychází z této rovnice?
Proč se v České republice dělá 90% operací v celkové narkóze, zatímco v zahraničí 60%?

Příspěvek upraven 30.04.17 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
30.4.17 16:05
@tapetra píše:
3. V zahraničí se dává na výběr pacientům z různých druhů anestezie a v ČR často nikoliv je… fakt.
4. primáři a lékaři většinou nemocnic jsou tlačeni vedením aby co nejvíce ‚vykódovaly v DRG‘… je fakt.Co tedy vychází z této rovnice?
Proč se v České republice dělá 90% operací zatímco v zahraničí 60%?

Tato fakta mají nějaký reálný podklad? Na čem jsou postavena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:12
@hanka.br. píše:
Tato fakta mají nějaký reálný podklad? Na čem jsou postavena?

Jsou to ověřitelné údaje. Stačí google. Nepíšu nic než fakta. Žádné emoce, nic osobního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
30.4.17 16:17
@tapetra píše:
4. primáři a lékaři většinou nemocnic jsou tlačeni vedením aby co nejvíce ‚vykódovaly v DRG‘… je fakt.

Co tedy vychází z této rovnice?
Proč se v České republice dělá 90% operací v celkové narkóze, zatímco v zahraničí 60%?

Příspěvek upraven 30.04.17 v 16:14

A co z toho vyplývá? Už vím, máte poškozený ten mozek. My vás ale tady nevylecime, zkuste to v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.4.17 16:19
@Malaga píše:
@tapetra a jaké je tvé vzdělání a obor? děkuji, M.

@tapetra je to problém, odpovědět na můj dotaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
30.4.17 16:19
@tapetra píše:
Jsou to ověřitelné údaje. Stačí google. Nepíšu nic než fakta. Žádné emoce, nic osobního.

Jo - takže nejsi ani lékař, ani odborník na problematiku, jen sis našla něco na internetu a z tohoto titulu označíš pacienty za ovce a lékaře za ty, kteří záměrně vystavují své pacienty nebezpečí poškození mozku. Tak to dává smysl. A nějakou jinou zábavu, když je tak hezky, nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:33
@hanka.br. píše:
Jo - takže nejsi ani lékař, ani odborník na problematiku, jen sis našla něco na internetu a z tohoto titulu označíš pacienty za ovce a lékaře za ty, kteří záměrně vystavují své pacienty nebezpečí poškození mozku. Tak to dává smysl. A nějakou jinou zábavu, když je tak hezky, nemáš?

Já mám po celkové narkóze následky na celý život. Nestalo by se tak kdybych tehdy měla volbu. Jenže já vybráno nedostala stejně jako většina žen v České republice. Jelikož nechci aby se to stalo někomu dalšímu, napsala jsem také tento příspěvek. Ten jsem podpořila ověřitelnými důkazy.
Udělala jsem něco špatně, že si za to zasloužím emotivní odsouzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:36
@Malaga píše:
@tapetra je to problém, odpovědět na můj dotaz?

Neodpověděla jsem záměrně. Myslím že diskuse by se měly vést pouze v věcné rovině a že je jedno kdo ten diskutující je co dělá a podobně. Diskutující uvádí nějaké argumenty a když s nimi nesouhlasím a nemohu je vyvrátit tak se musím zamyslet proč je nemohu vyvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.4.17 16:41

@tapetra ale ty jsi zde citově zainteresovaná a neobjektivní…opravdu si nemyslím, že by platilo to, co uvádíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:46
@Malaga píše:
@tapetra ale ty jsi zde citově zainteresovaná a neobjektivní…opravdu si nemyslím, že by platilo to, co uvádíš…

Možná máš pravdu že jsem zainteresovaná. Opravdu nechci, aby to co mě se přihodilo někomu. Ale fakt to jsou fakta a to co z nich vyplývá možná logicky odvodí někdo jiný. Mimo to mám nepřímé vyjádření že se to tak děje z první ruky od jednoho lékaře.
Doslova mi řekl: kdy bychom dělali kyretáže v epiduralu což by asi opravdu mělo méně nežádoucích účinků, tak bychom za dopoledne stihli dvě kyretáže místo pěti a přišli bychom o spoustu peněz za celkovou anestezii. Když jsem jenom namítla že by to bylo lepší pro ty pacientky tak jen pokrčil rameny a řekl že žijeme v nějaké ekonomické realitě. Štve mě to a tak to píšu na tomto fóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.4.17 16:49

@tapetra takže bys souhlasila s příplatkem za anestezii, který vyrovná ten rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:56
@Malaga píše:
@tapetra takže bys souhlasila s příplatkem za anestezii, který vyrovná ten rozdíl?

já ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.4.17 17:00

@tapetra dík za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
30.4.17 17:08
@tapetra píše:
Neodpověděla jsem záměrně. Myslím že diskuse by se měly véstpouze v věcné roviněa že je jedno kdo ten diskutující je co dělá a podobně. Diskutující uvádí nějaké argumenty a když s nimi nesouhlasím a nemohu je vyvrátit tak se musím zamyslet proč je nemohu vyvrátit.

Nelze vést diskuzi ve věcné rovině s někým, jehož motivací je pouze osobní negativní zážitek. Tvůj odborný vhled do problematiky je nulový, neznáš žádná fakta. Nic věcného v diskuzi nevidím - pouze neobjektivní očerňování lékařů pod vlivem tvé špatné zkušenosti, která navíc mohla mít i různé příčiny. Je to úplně stejné, jako když propadlík nadává na zaujaté učitele. Je mi sice líto tvých problémů, ale ani v nejmenším ti to nedává právo na pomluvy a očerňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 17:15
@hanka.br. píše:
Nelze vést diskuzi ve věcné rovině s někým, jehož motivací je pouze osobní negativní zážitek. Tvůj odborný vhled do problematiky je nulový, neznáš žádná fakta. Nic věcného v diskuzi nevidím - pouze neobjektivní očerňování lékařů pod vlivem tvé špatné zkušenosti, která navíc mohla mít i různé příčiny. Je to úplně stejné, jako když propadlík nadává na zaujaté učitele. Je mi sice líto tvých problémů, ale ani v nejmenším ti to nedává právo na pomluvy a očerňování.

A ta fakta, co uvádím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast