Zdravotní problémy po celkové anestezii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.5.17 18:54
@hanka.br. píše:
To chápu. Mluvím o vyšetření sluchu.

U dětí se dělá často ta analgosedace. Lidé si ji často pletou s narkózou. Je to něco úplně jiného - organismus se z toho nemusí vzpamatovávat. Narkóza je řízená intoxikace. Anesteziologové mají pořekadlo: narkóza je mladší bratříček smrti. Něco po tom je. Někde na vzdělávání nám říkali, že existujou studie dokazující, že děti mají po narkóze mnohem častěji poruchy učení a psychické problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.5.17 18:54
@hanka.br. píše:
To chápu. Mluvím o vyšetření sluchu.

U MR se uspava, protoze se dite nesmi hybat. Treba to he u toho konkretniho vysetreni sluchu taky nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.5.17 18:58

Dusičko,
takže ty sama bys třeba na kyretáž v narkóze nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.17 19:02
@tapetra píše:
Dusičko,
takže ty sama bys třeba na kyretáž v narkóze nešla?

Ne! Taky proč, když to lze jinak? Epidurální… lokální, vždyť už jsem to psala. Tak proč se nechat zbytečně přiotrávit do bezvědomí, když nevím co se v tom mozku změní? Jen pro to, aby se za mnou stihly udělat ještě další 4 výkony? To si radši vydupu epidurál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.5.17 19:03

Dusička: děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.17 19:14
@tapetra píše:
Dusičko,
takže ty sama bys třeba na kyretáž v narkóze nešla?

Mimochodem, pokud by Ti nemocnice k celkové anestezii nenabídla jinou variantu (pokud existuje), a to že jsi s ní byla seznámena nepodepíšeš v informovaném souhlasu, může mít nemocnice velký problém, pokud dojde k soudu - můžeš se soudit i třeba za to, že jsi po narkóze zvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
2.5.17 19:21
@dusicka76apul píše:
U dětí se dělá často ta analgosedace. Lidé si ji často pletou s narkózou. Je to něco úplně jiného - organismus se z toho nemusí vzpamatovávat. Narkóza je řízená intoxikace. Anesteziologové mají pořekadlo: narkóza je mladší bratříček smrti. Něco po tom je. Někde na vzdělávání nám říkali, že existujou studie dokazující, že děti mají po narkóze mnohem častěji poruchy učení a psychické problémy.

Mohu jen tiše doufat, že budeme mít štěstí, tedy zdá se, že máme. Mám v péči několik desítek maminek s dětmi, které ihned po narození a během prvního roku života prodělaly hned několik výkonů v plné narkóze. Ty děti většinou znám, jsou velmi šikovné, nejstarším je kolem deseti let, ve škole prospívají výborně. Moje dcera je ve druhé třídě, je premiantkou a je zlatá. Někdy to jinak nejde. Vím o studii pana doktora Janoty, který se vlivem rané operativy v souvislosti s rozumovými schopnostmi dětí zabýval s (pro nás) uspokojivým výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.17 19:26
@dusicka76apul píše:
Ne! Taky proč, když to lze jinak? Epidurální… lokální, vždyť už jsem to psala. Tak proč se nechat zbytečně přiotrávit do bezvědomí, když nevím co se v tom mozku změní? Jen pro to, aby se za mnou stihly udělat ještě další 4 výkony? To si radši vydupu epidurál.

to je príma…něco si někde vydupat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.18 04:28

Tři měsíce po operaci žlučníku mám stejné obtíže. :( Do toho se přidaly i šílené bolesti zad a krční páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.10.18 06:08

@Maya136 nestraš jsem po žlučníku 5 dní :? Bála jsem se narkózy, protože moje minula před 16 lety skončila blbě. Vylitl mi šíleně tlak, šíleně jsem se prala a museli mě přivázat k posteli na jipu. Samozřejmě do papíru nenapsali ani zmínku o šíleném tlaku. Teď v úterý jsem se probrala dobře, nicméně celý den jsem špatně viděla. Oči mi jezdily do všech stran. A opakovaně jsem upadala do stavu, jak na kolotoči. Nakonec jsem začala zvracet. A teď si tedy nepamatuju ani svoje rodné číslo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.18 07:27

@alisekR S těma očima jsem měla to samé. Pořád se mi jakoby zavíraly a jezdily po celém pokoji. Pomáhalo je otevřít a soustředit se na jedno místo. Když mě po pár dnech z nemocnice pustili tak jsem si říkala že vše už bude dobrý. Dodržovala jsem dietu, snažila se odpočívat. Ale bohužel ne. Cokoli jsem snědla tak po všem žlutý vodnatý průjem. Ustálilo se to asi až po dvou měsících. To s těma očima mě chytlo pak i doma, to už jsem měla ty dva měsíci po operaci. Jednou večer u televize, opět to samé co v nemocnici. Přešlo to asi po hodině a už se to nikdy neobjevilo. Jenže pak zase začaly strašný bolesti v kříži. Nemohla jsem se vůbec narovnat. Podle doktora to bylo z té operace jak si mě rovnali na ten operační stůl.. dostala jsem léky na bolest.. vůbec nepomohly. Po třech týdnech bolesti v kříži přestaly. Chvíli bylo jakž takž.. až jednoho rána jsem nemohla vstát z postele. Tlaky v hlavě, motání, po půl hodině to přešlo a objevovalo se to jen při větší změně polohy, nakonec jsem měla strach si i lehnout, že se budu motat. Byla jsem u neurologa, napsal mi hořčík, a elenium. To vše už beru pár týdnů a nepomáhá nic. Už se motám pořád, hlava bolí, jsem nevyspalá, pocity na omdlení,pocení, dušnosti, dnes ráno mě probudily pocity na zvracení, strašná bolest celých zad, od krční páteře až po kříž.. Nevím co dál, snažím se cvičit, být v pohodě.. Nepomáhá nic. Je možné že je to psychika, poslední léta byly hodně náročný. Umřel mi otec který mě celý život nenáviděl a hodně to dával najevo, pak tahání o dům, protože nebyla sepsaná závěť, musela jsem si třetinu domu odkoupit od někoho koho jsem nikdy neviděla, ale jak umřel otec tak hned natahoval ruku že chce vyplatit.. Týden před operací mi umřel pejsek díky kterému jsem se to všechno snažila zvládat, byl pro mě vším.. Bolí to doteď, včera jsem mu upravovala hrobeček na zahradě a obrečela to.. Asi je to všechno dohromady. Tělo se chce dávat dohromady po té operaci a špatná psychika tomu brání. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.10.18 08:24

@Maya136 no, tak to je strašný. A předpokládám, že doktoři ti tvrdí, že jsi zdravá, že? Drž se. Já mám za sebou x hrozných věcí a těch opravdu zlých v tomto roce. Ale nechci je psát, uvedla bych tě tím do ještě větší deprese. :hug: odpočívej a zkus se radovat ze života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.18 08:40

@alisekR Před operací žlučníku jsem byla dvakrát na krvi a na vyšetření srdce. Vše v pořádku. Jen v moči našli zánět, na ten mi po operaci napsal náš doktor antibiotika (až co jsem si řekla, jinak by mě nechal běhat se zánětem :( ) I teď brečím, mohla bych poslední dobou pořád. Ani nevíš jak jsem moc ráda že existují tyhle stránky kde se může člověk vypsat z toho co ho trápí a dostane se mu normální odpovědi která dodá sílu zvládat všechno to špatný. Díky moc za tvá slovíčka a i tobě moc přeji ať je brzy líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 07:56

Poceni po operaci týden

Zdravim vsechny. Pred tydnem jsem byla na operaci pod celkovou narkozou se zuby. Dostavaly jsme antibiotika a leky na bolest. Antibiotika jeste uzivam doma. Chtela bych se zeptat, jestli je normalni, ze jsem po kazde noci uplne zpocena? Dekuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.22 09:31
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny. Pred tydnem jsem byla na operaci pod celkovou narkozou se zuby. Dostavaly jsme antibiotika a leky na bolest. Antibiotika jeste uzivam doma. Chtela bych se zeptat, jestli je normalni, ze jsem po kazde noci uplne zpocena? Dekuji za rady.

Tento týden jsem zažil taky zákrok v nemocnici s celkovou anestezií. Po probuzení mi bylo krátce pocit horkosti, ač mi bylo dříve spíše zima. A zvracel jsem, jen žaludeční šťávy, protože jsem byl téměř celý den (24h) bez jídla. Další dny potíže, únava, zapomínání, zesláblost. Poločas rozpadu anestezie snad přes týden. Přijde mi, že na krátké uspání dávají horší věci, než když to je delší narkóza. Pocení může být od zánětu, po operacích obecně bývá pooperační teplota, klidně 37.5 C, takže pocení od toho. To je spíš po té operaci či zánětu v těle, než jako reakce na anestetikum.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex