Zdravotní problémy po celkové anestezii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.4.17 20:42
@tapetra píše:
Dali mi málo analgetika a hodně anestetika a pak hned po jednoduchém krátkém výkonu nemohli probudit. Ten pocit, že mě to stále stahuje zpátky do bezvědomí se mi zapsal do mozku a to tak že se mi vybavuje každé usínání a několikrát za noc. Mám úplně zničený spánek deprese a úzkostné stavy, předtím jsem byla úplně zdravá.

Je mi to líto, že máš takové problémy po CA. Mě taky nemohli probudit. Byla jsem na sále asi půl dne. Do té doby jsem si vůbec neuvědomovala, že CA může být až natolik nebezpečná. A od té doby pociťuji zhoršení paměti. Držím palce, aby se ti ten stav upravil. :?

• Citovat
  • Upravit
60142
30.4.17 20:45
@Malaga píše:
Tak já si to moc nedovedu představit, jak se účastním dění na sále…nevím, jestli bych z toho neměla mnohem větší psychickou újmu… :think:

Bambulin lidi vzdycky varuje, ze to bude hrozna nuda :D Na zklidneni ti lidi taky neco maj, tak se to asi da :nevim: Uspat jeste nikdo nechtel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
30.4.17 20:49
@Baba píše:
To je mi lito, zni to hrozne. Ale to se muze stat i u dobre vedene anestezie :?

Mohu se zeptat, jak je to možné, že i u dobře vedené anestezie nemůžou někoho probudit? Už jsem o tom slyšela víckrát. Mohlo by se stát, že by se někdo třeba už neprobudil?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.4.17 20:50

Já jsem byla na sále 17 hodin a vyselo mi asi 2 dny po tom oko! Celá rodina z toho byla na nervy, neurologové se tam střídali po 30 minutách, ale nastestí to bylo po 2 dnech lepší a lepší asi po 4 dnech bylo ok zcela normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
30.4.17 20:53
@Baba píše:
Bambulin lidi vzdycky varuje, ze to bude hrozna nuda :D Na zklidneni ti lidi taky neco maj, tak se to asi da :nevim: Uspat jeste nikdo nechtel.

tam je spíš problém ten, že tak nějak znám ten průběh a to mě děsí :mrgreen:… vždy je lepší, když pacient neví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.4.17 21:10
@nostress píše:
Mohu se zeptat, jak je to možné, že i u dobře vedené anestezie nemůžou někoho probudit? Už jsem o tom slyšela víckrát. Mohlo by se stát, že by se někdo třeba už neprobudil?
Děkuji.

No starecci se treba budi blbe. Nebo je treba vubec nebudis, nechas je na roure a das na ARO :nevim: Ze by se nekdo celkem mlady, zdravy vubec nevzbudil po anestezii? Tak stat se muze vsechno, zabit Te muze i Paralen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
30.4.17 21:26
@tapetra píše:
To je v pořádku. Jde o to aby pacient měl možnost si vybrat a ne aby mu byla automaticky dávána celková.

Už vidím jak mi dáváji vybrat u akutního císaře při abrupci placenty…„Chcete radeji jen lokální anestezii?“ Akorát tady strašíš ostatní, ano celkova anestezie neni žádný vitamín pro tělo a dovolim si tvrdit že lékaři ji používají opravdu jen tam kde musí. Kdes vzala že ji cpou lidem i při banalnich zakrocich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.4.17 21:35
@niki V píše:
Už vidím jak mi dáváji vybrat u akutního císaře při abrupci placenty…„Chcete radeji jen lokální anestezii?“ Akorát tady strašíš ostatní, ano celkova anestezie neni žádný vitamín pro tělo a dovolim si tvrdit že lékaři ji používají opravdu jen tam kde musí. Kdes vzala že ji cpou lidem i při banalnich zakrocich?

Fakt nechapu, proc do ni tak sijete, ma pravdu. Kde to jde, mel by si pacient vybrat a u nas tu moznost vyberu zdaleka nema jistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
30.4.17 21:46

@Baba nevím jsem z vetsiho mesta a tady pokud to jde, jsem dostala ať už já nebo ostatní členové rodiny na výběr při zákroku, nikdo automaticky necpal CA.Jen mě při akutnim cisari jak už jsem psala když syn nemel kyslik kvuli odloucene placente, se neptali, ale to bylo akutni a slo o minuty ne li vteriny. Dokonce i když se rozhodnou pro předčasný porod kvuli např. preeklampsii a pro CS přemlouvaji rodičky ke spinalu(že je to šetrnejší)takže ne všude dávají automaticky prostě CA bez výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
30.4.17 21:56
@niki V píše:
@Baba nevím jsem z vetsiho mesta a tady pokud to jde, jsem dostala ať už já nebo ostatní členové rodiny na výběr při zákroku, nikdo automaticky necpal CA.Jen mě při akutnim cisari jak už jsem psala když syn nemel kyslik kvuli odloucene placente, se neptali, ale to bylo akutni a slo o minuty ne li vteriny. Dokonce i když se rozhodnou pro předčasný porod kvuli např. preeklampsii a pro CS přemlouvaji rodičky ke spinalu(že je to šetrnejší)takže ne všude dávají automaticky prostě CA bez výběru.

Vzdyt piti, ze je to pracoviste od pracoviste. Jen u nas v jednom spitale na vyber dostanes - a ne od vsech sojtorz, ve druhem smolik, nedelaj to. A to druhe by melo byt vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
30.4.17 22:03

@Baba souhlasim,mělo by být všude na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
1.5.17 11:56
@niki V píše:
@Baba souhlasim,mělo by být všude na výběr.

To tu chci právě říci. Třeba u malých výkonů je anestezie větší zátěž, než samotná operace. Pacient by měl dostat možnost si vybrat a ne ho postavit před hotovou vëc: my to tady děláme takhle a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.5.17 12:18

@tapetra jenže to říkáš dost nešikovně…možná kdybys to podala na začátku jinak, tak bys tady našla větší podporu a pochopení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
1.5.17 13:35
@tapetra píše:
To tu chci právě říci. Třeba u malých výkonů je anestezie větší zátěž, než samotná operace. Pacient by měl dostat možnost si vybrat a ne ho postavit před hotovou vëc: my to tady děláme takhle a hotovo.

Konecne Ti rozumim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
1.5.17 14:29

@Baba Víš, ono to zní moc hezky - nechat pacienta vybrat, kde to jde. jenže ten pacient je jednoduše laik, a moc ta rizika a problémy nebude schopen vyhodnotit. Já osobně raději tohle ponechám na lidech, kteří se v oboru vzdělávali a vzdělávají. Já si můžu něco načíst, ano, něco mi mohou vysvětlit lékaři, ale přesto nikdy nebudu znát všechno komplexně tak, jako ten lékař.
@tapetra A takhle bych to taky brala - pokud se mi něco nelíbí, tak odcházím, en? protože ještě jinak - na internetu bych si spíš než dílčí a pochybné info hledala hodnocení nemocnice a třeba popis zákroku, který mne čeká. A když si najdu nemocnici, která mi vyhovuje, jdu tam. Ale mluvit lékařům do jejich práce, to ne. Já jsem v podstatě zbabělec a když m nabídnou uspat, tak jenom zajásám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí