Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@884135 já už prave byla několikrát od té doby co to začalo. Proto mě poslali na CT mozku + lumbální punkci.
Pak jsem tam chodila že to stále občas přetrvává.
Nezbývá než obihat doktory a nutit je se tvým případem zabývat. Může to být psychické, ale zatím bych to nebrala jako závěr. Asi nemáš nakou medikaci co by to mohla způsobovat že? Meditace a naky relaxační techniky provozujes?
Já bych určitě zašla znovu na neurologii. Za těch deset let se mohlo leccos změnit. Zmínila bych i ten výpadek paměti. Tohle bych nepodceňovala.
@Anonymní píše: Více
Ty výpadky s tím, že si nepamatuji situaci před chvílí mám také. Netuším, jak jsem prošla křižovatkou, jednou jsem nevěděla jestli jsem v práci pozamykala a bylo zamčené všechno. Jedné známé to dělá také.
Tuhle jsem nevěděla jestli jaro nebo podzim.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobné zkušenosti nebo příznaky.
Už asi 10 let se mi občas vracejí zvláštní stavy – brnění a necitlivost končetin, někdy i obličeje, pocit, že necítím nohy, slabost, závratě a občas pocit nestability při stání. Někdy mám pocit, jako bych skoro necítila spodní polovinu těla, i když normálně chodím a končetinami dokážu hýbat.
Velmi zvláštní je to i při řízení auta. Občas mám pocit, jako by ruce na volantu nebyly moje, nebo jako bych je vnímala nějak „cize“. Je to hodně nepříjemné a samozřejmě mě to při řízení vyděsí.
Poprvé se mi to stalo asi před 10 lety tak výrazně, že jsem jela do nemocnice. Neurologické vyšetření bylo v pořádku, CT mozku také a měla jsem i lumbální punkci, která byla údajně v pořádku. Přesto se mi tyto potíže čas od času vracejí.
Dnes se mi navíc stala zvláštní věc s pamětí. Šli jsme do obchodu se psem, kterého jsem měla na vodítku. Před obchodem jsem ho uvázala a normálně jsme šli nakupovat. Až u pokladny jsem si najednou uvědomila, že si vůbec nedokážu vybavit ten okamžik, kdy jsem psa před obchodem uvazovala. Jinak si celou situaci pamatuji a věděla jsem, kde jsme a co děláme. Jen ten konkrétní okamžik mi vypadl.
V poslední době na svoje tělo hodně myslím a mám z těch pocitů strach. Všimla jsem si také, že když si dám alkohol, na chvíli se cítím lépe, ale druhý den bývají potíže spíš horší – vím, že to není řešení.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo zažívá něco podobného, případně jestli se u vás nakonec zjistila nějaká příčina. Napadá mě i RS, ale nevím, jestli by tomu moje příznaky odpovídaly. Budu ráda za vaše zkušenosti. ❤️