Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám měsíčního syna, už v porodnici byl dost uplakaný, nic na něj nezabíralo, doma se to trošku zlepšilo, ale teď od Pátku to začalo zase a ještě horší, celodenní záchvaty breku, až ztrácí dech. Pravděpodobně ho bolí bříško, ale děsí mě že ani po tom co se vykaká a vyprdí to není lepší. Musela jsem začít dokrmovat protože je hladový a u prsa se vzteká, pravděpodobně mi neteče mléko tak jak by si představoval. Mohl by mít bolesti po UM v kombinaci s MM?
Už jsme zoufalý
![]()
Necháváte ho důsledně po každém krmení odříhnout? Příčin breku může být x, zkus si o tom něco načíst a vyzkoušet, co vše s tím dělat. Některým miminkům ale nepomůže nic, je třeba počkat, až poporostou a budou víc na bříšku, to se většinou lepší po 3. měsíci.
Já jsem u druhého přešla na UM Kendamil a žádné problémy neměl, u mě jak chtěl sát cucal vzduch a bolelo ho bříško.. hodně štěstí
Napadá mě jestli se spis u kojení nevzteká protože mu to mlicko děla zle. Syn dělal to samé, ve 3 měsíci jsme přešli na um. Zjistili jsme ze má alergii na bilkovinu kravského mléka. Po dietě a zjištění najednou usměvavé miminko. Nemá třeba hlen v pleně?
Nebo zkusit fyzio jestli není nějaký nerv špatne. Příčin muže byt mnoho
S tim, ze je „hladovy“, bych pribrzdila. Casto je za neklidem neco jineho.
Michani MM a UM delava paseku. A vybrat vhodne UM taky muze byt beh na dlouhou trat.
U nás bylo příčinou šíleného breku ABKM. Nedokázala jsem se smířit s tím, ze děti proste placou a začala jsem vysazovat mlecne. Po par dnech se stav malé zlepšil a po několika dalších týdnech mou teorii potvrdili i doktoři. Tak zkus na 14 dni striktně držet bezmlecnou dietu, je to sice zezacatku dost náročné a nedokázala jsem si představit, jak to zvládnu, nakonec jsem byla rada, protože se malé celkem rychle ulevilo ![]()