Má pořád hlad

12
23.12.08 20:46

má pořád hlad

Poslední dobou nám prcek často jí(někdy co 1 hodinu)kojím z prsu,ale už to nestačím tak mu podávám UM od Hami,chtěla bych vědět kolik toho má vypít v 7 týdnech a nebo nehledět na to a dát mu jíst když má hlad :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1293
23.12.08 21:27

Ahoj,
umělým mlíkem dokrmovat tak po 2,5 - spíš ale 3 hodinách. Dřív ne.
Máš dvě možnosti:
buď budeš po kojení dokrmovat - a zkusíš malého nějak udyndat na to, aby vydržel ty dvě tři hodiny do dalšího kojení a krmení. Neboli teda dokrmíš po každém kojení (třeba po některém kojení nebude potřeba dokrmit, po některém ano).

Nebo vynecháš jedno celé kojení a dáš jen UM, a pak si budeš kojit jak si dítě zabrečí (případně zahlodá pěstičku :lol: )
a pak zase ve stanovenou dobu (za pár hodin) vynecháš některé z kojení a zase dáš místo něj tu celou dávku UM (dítě by mělo přestat pít, až bude syté - mělo by se ale při pití z lahvičky trochu namáhat, jinak se často přejídají… vlastní zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.12.08 21:35

Ahoj,myslím,že u tak maléhop miminka je hlad a hlavně dlouhé pití zcela normální.Já obě své holčičky kojila tak do 2 měsíců dlouho(i hodinu) a v krátkých intervalech(třeba po 1,5 hodině).Později se to ustálilo na 2 hodiny a kratší pití.Navíc může mít malý růstový spurt a je jen dočasný hlad.To chce pak častěji přikládat a ono se ti vytvoří i více mléka.Ale to asi víš. :wink: Zkus to vydržet s kojením.Ale to je jen můj osobní názor!Renata :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.12.08 04:47

Renčo myslíš to očividně dobře, ale zakladatelka už přikrmuje. Nejsem si jistá, jestli je dobře, aby dítě dostalo hlad každou hodinu. Na to mam teda vyhraněnej názor!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.12.08 07:43

ELI JE 6 LET, TAKŽE JE TO DÁVNO, ALE NIKDO MĚ NECHÁPAL KOJILA JSEM CO HODINU A HODINU, PO PORODU DOST ZHUBLA (NAVÍC MĚLA SILNOU ŽLOUTENKU) A SVOJI POROD. VÁHU MĚLA AŽ V 6. TÝDNECH. KOJILA JSEM Z OBOU PRSŮ A OPRAVDU 20-25MIN. OPRAVDU PILA Z JEDNOHO PO ŘÍHNUTÍ Z DRUHÉHO VYDRŽELA ZHRUBA 1-1,5 HOD. A KOJILO SE ZNOVA. DR. MI TAKY RADILA PŘÍKRM, JÁ ODMÍTLA A PROSTĚ JSEM KOJIT CHTĚLA, JENŽE NEMÁ KAŽDÝ TU TRPĚLIVOST. PAK JSEM SE KOLEM 3. MĚS. TAK ROZKOJILA,ŽE JSEM MUSELA ODSTŘÍKÁVAT A MLÍKO JSEM DÁVALA KAMARÁDCE PRO DVOJČATA (TO JEN TAK NA OKRAJ). NĚKDY JE TO FAKT O NERVY, ALE NIKDY NEVÍME, CO MIMI JE, JESTLI MÁ HLAD, ČI ŽÍZEŇ NEBO JDE JEN O TEN POCIT POCHOVAT SE, PONOSIT SE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
24.12.08 09:25

Ahoj,v 7 měsících by si měl vypít tak do 100ml.A pak vydržet alespon ty tri hodiny.Ale to záleží na tom jaký je jedlík.Naše malá si to vypila s přehledem,když jsem si tak nějak nebyla jistá jestli opravdu pláče hlady…Tak jsem ji vynechala jedno koj a dala UM.a nechala ty tri hodky.A pak jsem vážila.Tak jsem tak nějak i věděla kolik si vypije.Ale po kojení uz tak dlouho nevydržela tak 2,5hodiny někdy 2.Záleží kolik spapá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
31.12.08 13:10

Jen bych dodala, že bych určitě nepřekračovala dávky uvedené na krabici UM. Ony děti bývají dost rozpapané, znám to důvěrně :wink: a není nejlepší roztahovat jim zbytečně žaludek.

S dokrmováním - spousta maminek dokrmuje opravdu po každém kojení, ale ač vím, že se to „nemá“, radila bych spíš 1-2 kojení vynechat (spíš až odpoledne a večer) a nahradit plnou dávkou UM. Budeš víc v klidu, ty i dítě. Zažila jsem totéž - chlapeček jedl i po hodině, bylo to psycho. Tak jsem mu (po týdnech marných bojů) občas nahradila jedno kojení dávkou MM (odsátého v noci, kdy děti spaly), případně UM, a trochu jsem si vydechla.

Určitě zkus odsávat, i kdybys třeba nic neodsála nebo minimum, laktaci to povzbudí. Já bych se, nebýt odsávačky, nikdy nerozkojila. I s ní to trvalo týdny a nikdy to nebylo zrovna slavné :wink: ale kojím dodnes a dětem běží 9. měsíc. Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
18.4.12 16:52

Ahoj :mavam:

Mám 7 týdenní mimčo,jsme plně na UM a má pořád hlad,prostě je jak budík za 2 hodinky po jídle začne bečet,tak mu nachystám 130ml a dá to na ex,a tak to jde celý den,akorád v noci je klid,o půl deváte usne a spí do pěti do ráda.Myslíte,že dělám chybu,že krmím tak často? Vím,že UM se má dávat cca 3 hoďky.

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
18.4.12 20:36

Nemyslím. Měli jsme to s malým stejně. A já se na sílu snažila malého držet ty 3hodiny. Byla to hrůza. Malý ze začátku dost přibíral z toho UM tak doktor, že ho překrmuju a ať držím odstupy až 4h. Nakonec jsem se na to vyprdla. Malý se jakoby „dosytil“ a teď ve 4,5měsících má 70cm a 7910g. Vypadá krásně a doktor neřekně aňi ň. Prostě jsem mu ze začátku dávala jak chtěl. Neměla jsem na to ho trápit hlady..

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
18.4.12 20:38
@Wecernice2 píše:
Nemyslím. Měli jsme to s malým stejně. A já se na sílu snažila malého držet ty 3hodiny. Byla to hrůza. Malý ze začátku dost přibíral z toho UM tak doktor, že ho překrmuju a ať držím odstupy až 4h. Nakonec jsem se na to vyprdla. Malý se jakoby „dosytil“ a teď ve 4,5měsících má 70cm a 7910g. Vypadá krásně a doktor neřekně aňi ň. Prostě jsem mu ze začátku dávala jak chtěl. Neměla jsem na to ho trápit hlady..

Zapoměla jsem napsat že porodní váha byla 3750g a 51cm. Takže žádný drobek. Teď už přikrmujeme a divila jsem se u doktora kolik toho malý sní.. a on na to, že co se divím že je to chlap.. ;-)

• Citovat
  • Upravit
5misa6
18.4.12 22:00

No my měli 3020g a 46cm.Když spí tak se na hlad nebudí,ale přez den spí tak 4hodinky max.A tak ho nechci trápit hladem,já radši mudře ani neříkám,že krmím tak často.

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
19.4.12 06:48
@levmah28 píše:
No my měli 3020g a 46cm.Když spí tak se na hlad nebudí,ale přez den spí tak 4hodinky max.A tak ho nechci trápit hladem,já radši mudře ani neříkám,že krmím tak často.

Já měla zpočátku pocit, že musím na sebe napráskat snad všechno :-)

• Citovat
  • Upravit
3
19.4.12 21:39

ahojky,
my na tom jsme podobně porodní váha 3370g a nas malý měl 51 cm, já mám problém že má pořád hlad papá po 2 hodinách někdy chce i po hodině 3hodinky mi vydrží nejdýl v kočárku, kojim plně jedno kojeni z jednoho prsu a druhé kojení z druhého prsu, jenže po kojení si dost ublinkává a bohužel nejde ani zvážit to ublinknuti, jinak prospíváme dobře za tyden nám bude 4měsice a máme 7kg (pani doktorka říkala at kojim i jsem zkusila nutrilon ale bylo to stejne po 2 hodinách) pres den to jde ale v noci je to na palici po 2 hodinach ale ted 2 dny chce i po hodině , je to těžké mu nedat když place a pritel rano vstava do prace, nevíte co mam zkusit ??

@Wecernice2 píše:
Zapoměla jsem napsat že porodní váha byla 3750g a 51cm. Takže žádný drobek. Teď už přikrmujeme a divila jsem se u doktora kolik toho malý sní.. a on na to, že co se divím že je to chlap.. ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
20.4.12 07:14

Bohužel :-( My zkoušeli i ty více sytící mléka ale nepomáhalo. Navíc malý taky zvracel pořád. Při kojení byl ještě připojený k prsu a už zvracel. Nutriton na zahuštění ho hrozně ucpával. I teď v noci má 4,5měs.vstávám co tři hodiny a krmím. Čajem ho ošálím tak na půl hodinu a kaše už nechce. Bral je tak týden. A po nich spal opravdu celou noc. Tak možná zkuste kaši. Jestli se budí hlady tak by to mohlo pomoci. Mně v ložnici chrápe přítel, malý se pořád budí a rotuje v postýlce a já jsem na palici :(

• Citovat
  • Upravit
3
20.4.12 10:12

hlad

Jé tak to děkuji, vím, že nás je určitě víc ale já mám kolem sebe kamarádky , a těm dětičky spí celou noc ,tak jsem si říkala proč zrovna my :( kaši určitě zkusím ale moc jste mě nepotěšila, že váš malý vydržel jen týden 8o to je vážně také pěkné číslo, no hold se budeme utěšovat, že jak nás zĺobili když byli malí tak v dospívání nám to vynahradí :andel: ikdyž si moc jistá nejsem, já až bude spinkat celou noc tak to snad půjdu zapít :dance: jinak naštešti prdíky už u nás odezněli ale do 3 měsíců nás trápily ještě ty prďochy, spal snámi i v posteli protože jsem ho nemohla nijak utišit, teď už spinká u sebe ale stejně ráno když už pláče si ho beru k sobě :srdce: pržím palečky at nás ty mrňousové brzy překvapí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová