Má přítel změnit práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Má přítel změnit práci?
Ahoj holky, přítel dal výpověď ve staré práci a našel si jinou, lépe placenou, bude tam teď měsíc. Ale teď mu volali z jedné firmy, kde už jednou před cca deseti lety pracoval. Nabízí mu o 10 tisíc více než má teď + 13. a 14. plat, ale má to nevýhodu, že by neměl jen jednu směnu jak má teď, ale měl by ranní a odpolední. Říkal, že se tam určitě dojde na to zeptat, zná se s personálním manažerem.
Nevím jestli nám nebude vadit ta odpolední, máme 5 měsíční holčičku, a ptal se mě na to, jestli by mi vadilo, kdyby měl odpolední. Říkám si, že teď to nebude problém, ale co až budu pracovat? Taky se může stát, že také budu muset pracovat na směny, sice jsem Bc. a dělám ještě Ing, ale nemám žádnou praxi, takže počítám s nejhorším, kdybych musela vzít práci ve fabrice na směny…
A taky se mi nelíbí, že by končil teď v nové práci po měsíci, ale 10 tisíc za to stojí…
Co byste dělali vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi bych se zamyslela nad tím, proč tamodtud před těmi lety odešel - jestli je důvod už passé…
Jinak co se týče směn, to fakt neporadím, to je na vás (někomu může vyhovovat, že např. při odpoledních směnách může vodit dítko do školky, školy, takže může chodit až na osmou a nebudete to honit, kdybyste dělali třeba oba od šesti nebo tak), ale je samozřejmé, že se uvidíte méně, než kdybyste dělali oba jen ranní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To asi záleží v jaké jste situaci. Pokud máte svoje bydlení, finančně vychazíte, nestrádáte, tak bych byla radši v té práci, u které je možnost být více času s rodinou. Ten čas s rodinou je nenahraditelný. Pokud peníze nutně potřebujete, tak asi by práci změnit měl.. Záleží taky v čem dělá, co ho více baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 tenkrát byl propuštěný, protože stěhovali výrobu do Rakouska, ale za dva roky jí stěhovali zase zpátky. Mají o něj zájem, protože o té výrobě hodně zná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No můj manžel pracuje na tři směny a nikdy jsem s tím neměla problém ani když bylo miminko, vlastně asi první týden co bylo mimčo doma u nás spala moje mamka, ale jen abych byla klidnější a trochu se vyspala, krmila mi ho v noci…
já bych teda na 10 tisíc slyšela určitě
- Citovat
- Upravit
@Doe_Jane
já taky ![]()
Zakladatelko, tak teď to skoro tři roky řešit nemusíš, když budeš na MD, možná ještě déle, pokud budete chtít další děti, no a během té doby uvidíš, jak vám ta směnnost vyhovuje nebo ne.
Když to řeknu blbě, s tolika penězi navíc, co vydělá tvůj muž, můžeš pak třeba jít jen na zkrácený úvazek, budeš mít čas na rodinu i práci a s manželem se uvidíte dost i tak ![]()
Prostě bych nestahovala kalhoty, když brod je ještě hodně daleko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neváhala bych a za větším platem bych šla. A dvě směny jsou v pohodě. Já jsem za ně vděčná, když má manžel odpolední tak si aspoň od sebe odpočinem a já mám čas jen pro sebe a dceru. Momentálně si třeba odpoledne děláme holčičí šmoulí mejdany ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to, kdoví co bude za tři roky, když se budeš vracet do práce a deset tisíc není zrovna málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych kvuli 10ti tisicum praci urcite zmenila. Ranni/odpoledni jeste neni takova hruza. Zase si muzes treba zajit k lekari nebo na urad a chlap si nemusi brat volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať se toho manažera zeptá, jakou má perspektivu postupu za ty dva a půl roku, kdy budete muset řešit váš případný návrat do práce - jeslti je tam možnost postupu ze směného provozu k něčemu stabilnějšímu.
Jinak pokud ho chtějí a už ho znají, tak určitě má ještě další možnost vyjednat něco navíc, než co mu nabídli po telefonu.
Teď je ideální příležitost měnit práci - pokud je tam více peněz a dobrý kolektiv a perspektiva, že by tam vydržel až zase ekonomika půjde dolů, tak ať jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@giny52 Brala bych to. Výhoda je, že teď když budeš muset k doktorovi nebo něco zařídit, nemusíš tahat dcerku s sebou nebo shánět hlídání. Až budeš v práci, když bude mít odpolední, může vodit malou do školky/školy, když bude muset k doktorovi, pojede s ní a nebudete si muset brát propustku v práci. A mít nebo nemít 10 tisíc je sakra rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@giny52 já bych radila, aby to vzal, peníze se hodí - je to velký rozdíl, a někdy se hodí, i když tatínek má čas dopoledne, může třeba malou vodit do školky, jít s ní k doktorovi, a navíc nevíš co bude za 2,5 roku. Pokud mu to jinak vyhovuje, ať to vezme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě ano. Je samozřejmě rozdíl, zda půjde z 25 tis. na 35 nebo ze 100 tis. na 110. Ale jinak směny vidím jako výhodu. Dokud budeš doma uvidíte se stejně, bud dopoledne nebo odpoledne, jde o min. 3 roky ne-li 6 let v případě dalšího dítěte. Další výhoda - doktoři, zařizování dalších věcí jsou ideálnější dopoledne, můžeš si to plánovat na jeho odpolední a nebudeš muset tahat dítě. Manžel si nebude muset řešit volno v práci, aby pohlídal, když půjdeš někam kam to pro dítě není vhodné nebo pro tebe pohodlné…Pak školka, jde to lépe řešit, střídat se kdo bude vodit a vyzvedávat a druhý si může zas něco napracovat když nemá službu…A když bude odpoledne pryč tak to využít na setkávání třeba s kamarádkama, výlety za holkama, setkávání s rodiči a pak když bude doma si užít jeho a on malou jen pro sebe (tak to bylo u nás, manžel je hodně vytížený, takže když je doma jsme společně a já ani děti nejezdí pryč např. návštěvy, babičky apod, aby jsme se užili, to vše si užijeme v době, kdy pracuje a není doma).
Můj manžel dělá „normálně“ od rána, ale on je na vyšší managerské pozici, takže nemohu spoléhat, že když mám doktora, úřad nebo něco v práci (dělám brigádně) a děti jsou např. nastydlé a nemohou být ve školce, že s nimi počká doma. Nepomůže pří vození do a ze školky, kroužky, protože jezdí ráno dříve, odpoledne, večer později než je třeba. V krizové situaci by si to zařídil, ale zas mu utíkají věci v práci, tak to nejde často. Na tuhle pomoc mám své rodiče. Mamka dělá do tří a tatka třísměnný provoz, což je super. Takže doktory a určitý věci co nejdou odpoledne či večer si plánuju dle tatkových směn, který se ve vnoučatech vidí a rád kdykoli pomůže. Nejsem tedy limitovaná časem od např. 15 hodin dál, což je třeba u doktorů někdy problém nebo se na vás dostane až za dlouho. Anonym kvůli údajům o rodině.
- Citovat
- Upravit
Já nechápu, on teď odmítne práci, kde by měl o 10 tisíc víc, protože je možnost, že ty za pár let půjdeš dělat do fabriky? Kolik bys tam měla ty? ![]()
Určitě by ji měl teď vzít a neřešte, co bude za pár let, situace na trhu práce bude úplně jiná, ty vůbec nevíš, co a za kolik budeš dělat a jeho situace se za tu dobu taky může 3× změnit… jestli je to velká firma, půjde platově nahoru, pokud je dobrý, třeba tam časem bude jiná pozice na jednu směnu.
Navíc ani nejde o noční, takže bych ho určitě podpořila. Pokud teda chce a bude ho ta práce bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
At to vezme. Proc resis neco, co mozna ani za ty 3r nenastane? Nechapu. Jako kdo vam navic da 10t mesicne. A taky vidim vyhody odpolednich smen. Kdyz ted potrebuji k dr, resim jestli se muz bude moci z prace uvolnit a kdy a pak se modlim, aby v tu dobu mel dr zrovna cas.
- Citovat
- Upravit