Má smysl dražší myčka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Bosch mame taky,dostali jsme loni…
mame teda tu vetsi a jsem rada,bo u ns jede skoro porad…
na tvrdou vodu davas sul a na mycce nastavis podle tipu tvrdosti vody,kolik si te soli na zmekčení ma brat. takhle to mame u nasi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myčka se vždy vyplatí kvalitní - jinak by Ti taky mohla zničit nádobí, takže by se prodražila. My máme 45cm AEG Electrolux, a nemůžu si jí vynachválit. Už jen proto, že je docela tichá. U nás byla momentem rozhodnutí situace, když přetékal dřez, manžel slíbil, že to tentokrát opravdu umeje, a po deseti dnech (vydržela jsem to) šel koupit myčku, zapojil a od té doby je klid. Ale zatím jsme jen 3, a musím říct, že myčka jede na plné obrátky. Mě se bohužel 60cm do mé minikuchyňky nevejde, jinak bych koupila rovnou tu. Jinak pozor na doporučení prodavače, lepší je si přečíst nějaké recenze, nebo testy na internetu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, myslím, že 5-6 let není zas tak krátká doba na to, abys kupovala nějaký Beco za pár tisíc. Asi bych koupila nějakou střední třídu do 10 tis. Aby posloužila a nemrzelo tě, až ji pak ještě funkční budeš dávat pryč.
14 tis. je na tu omezenou dobu dost, si myslim!
Takže já radim ještě se poohlédnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jase - zdravím, jsme se dloho nikde nepotkaly. ![]()
Pokud máte tak tvrdou vodu jako my, tak asi nepomůže nic. Já mám obyčejnou od AEG - zatím maká, je teda pravda, že ke každému mytí přidávám ocet (jestli to k nečemu je to netuším, ale nádobí nemá šlem).
Příště až budu kupovat myčku, tak určitě tu, která má program na změkčení vody - tuším, že třeba Miele. Ovšem ta je zase cenově někde jinde. Nevím, jestli to náhodou už teď nemá každá druhá, přeci jen, poslední dobou jsem po myčkách nekoukala.
Je sice pravda, že si myčku nastavuješ podle tvrdosti a tak. Ale stejně i když to mám na ty nejvyšší hodnoty, tak nádobí je někdy takové jakoby omatlané - na to pomáhá ten ocet. A časteji jí čistím, kupuju v Lidlu nějaký čistič na myčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
14tis je dosti drahá,když ji chceš měnit. My koupili za 10tis-bosch, a myslím si že v 8litrech(ověřeno hodinami na vodu) bych kupu nádobí neumyla.Zkus se podívat ještě na inetu, třeba mall.cz-tak jsem pračku i myčku kupovali my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my máme myčku Indesit cca něco mezi 7-8tis. a šlape dobře už skoro 2roky.Já bych určitě 14tis. neinvestovala,když máš v plánu předělávat kuchyň.Je spousty dobrých myček pod 10tis.S tou tvrdou vodou nevím.Já používám teblety a přesto doplňuji i sůl.Rozčiluje mě ,že to bliká a i jsem někde četla,že v tabletách není soli dost.
Jak psaly holky,zkus prozkoumat net,hlavní je pojistka proti přetečení.Já mám třeba 6programů a používám z toho 2-3 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to závisí na Tobě, jak moc Ti bude vadit špatně umyté nádobí. Mám myčku levnou a spokojenost veliká, ale jsem smířena, že oschlý kastrol pořádně neumeje a vařečky taky ne. 5 - 6 let je dost dlouhá doba, takže já bych koupila hlavně nějakou…
- Citovat
- Upravit
Já bych ve tvé situaci určitě koupila myčku levnější…
Osobně mám zkušenosti se třema myčkama:
Bosch - kupovala jsem mámě před 6ti lety (tehdy stála 15.tis)
Indesit - levná (asi kolem 7-8 tis.myslím) koupili jsme ji s barákem)
Whirpool 6smysl - za skoro 20tis, tu máme teď (já ji vyhrála)
Můžu říct, že všechny myjou podobně, pánev od vajíček neumyla pořádně žádná (Whirpoolka to umyje, když je pánev předtím namočená)
Programy mají podobné.
Rozdíl je možná ve spotřebě (ale minimální).
Takže za mě - kup si levnější (ne zas nějakej šunt) a zbylé penízky odlož na něco hezkého pro děti, nebo pro sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ještě jsem chtěla napsat- na tu tvrdou vodu je dobrá i kyselina citronová, já tak odvápňovala pračku, nasypala 2 sáčky kyseliny a projela cyklus naprázdno na co nejvyšší teplotu. To mužeš dělat i s myčkou…
PS pro LenkuI: Já vařečky do myčky nedávám, myju zásadně ručně (jestli si myslela dřevené vařečky) Dřevěné nádobí by se podle mě nemělo mít v myčce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za takhle malou a ještě nevěstavěnou myčku bych ty peníze nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani - ja mam taky Bosch 45 cm, ale tu nejlevnejsi (SRS43E32EU), stala tusim loni kolem 8-9000 a jsem maximalne spokojena, tu samou jsme koupili i mamce. Myslim si, ze na tech par let ti bude uplne stacit
A taky mame hodne tvrdou vodu.
tady je za necelych 8000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vestavěnou myčku koupit nemůžu, protože jí není kam vestavět, když už mám 9 let hotovou kuchyň. Musí být úzká, protože nechci zatím obětovat myčce 60cm skříňku.
Ta, kterou jsem si vybrala po poradě s prodavačem, se mi líbila. Kdybych si na ní nemusela ušetřit, ale dostala jsem ten úvěr, tak už bych jí měla. Pak jsem ale četla diskuze na téma zařízení na změkčování tvrdé vody a začala jsem přemýšlet, jestli za těhto okolností (tvrdá voda a krátší doba použití) má smysl dát do myčky tolik peněz.
Prodavač mi jako první ukázal podobnou, ale jednodušší a mě se víc líbila ta dražší.
Nechci používat tablety 3v1, chtěla bych používat zvlášť prášek, sůl i leštidlo.
Docházím k názoru, že se podívám zatím po nějaké levné. Stačí mi, když bude umět mýt nádobí a ušetří mi čas strávený u dřezu. Nepotřebuju kopu funkcí, protože je stejně nepoužívám.
- Citovat
- Upravit
V prvnim a druhem byte jsme meli uzkou 45 cm mycku Bosch a byla super, ted mame 60 cm Siemens, stala 22 tisic a extra nadsena z ni nejsem - je vestavna, dle mne hlucna, meje hur nez Boschka a ma suplik na pribory, ktery mi prijde dost neprakticky krom toho, ze setri misto dole (hlavne to zdlouhave davani spinavych priboru tam).
Takze kdybych vybirala ted, jdu opet do Bosch, nemusi byt ani vestavna. Jak uz tu nekdo radil, koupila bych Boschku levnejsi, urcite ti nakych 6 let poslouzi…
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, dočetla jsem se, že některé dáváte do myčky ocet. Můžu se zeptat, kam ho do té myčky dáváte?My máme totiž tvrdou vodu a mám pocit, že ani ta sůl nepomáhá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
.
rozhodla jsem se, že si pořídím dodatečně myčku na nádobí. Musí být volně stojící a široká 45 cm. Prodavač v obchodu mi poradil jednu konkrétní, která se mi líbí. Je to značka Bosch, je poměrně hodně inteligentní a stojí okolo 14 tisíc.
A teď můj dotaz: má smysl pořizovat si takhle drahou myčku, když máme tvrdou vodu (vodu na čaj filtruji přes konvici Brita) a když vím, že tak za 5-6 let si nechám předělat kuchyň a tam už nechám zakomponovat vestavnou myčku 60cm? Počítala jsem se spotřebitelským úvěrem, ale ten jsem teď nedostala, takže na myčku budu muset našetřit. Koupili byste dočasně levnou a pak do nové kuchyně nějakou kvalitní, nebo si mám ušetřit rovnou na tu dražší? I když ji budu mít jen na pár let. Na myčku se už moc těším, nebaví mě trávit denně tolik času u dřezu se špinavým nádobím. Jsem sama s pětiletými dětmi, ale nádobí umím našpinit jak pro regiment vojáků