Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak může to být leccos. Ale odhadem bych to po Macmiroru šacovala na to, že ti vychcípaly i ty „hodné“ bakterie, a zas se tam přemnožilo něco jiného. Zkus teď po dobu 5 dní dělat jednou denně (večer) výplach Rosalginem a pak cca měsíc zavádět vaginální probiotika, ideálně nějaký probiotika i užívat. Mělo by se to zlepšit.
Měla jsem podobnou reakci po dobrání Macmiroru, radila jsem se v lékárně a prý je to časté, prostě to zlikviduje vše, včetně přirozeného prostředí…závaděla jsem pak laktobacily Gyninum a mazala Fungicinem a naštěstí to pomohlo.
Ahoj
Jsem uz uplne na prasky.Mela jsem nejakou bakterii a dr mi napsal Macmiror complex 500 vag.1× denne, ze steru vyslo, ze by na danou bakterii mel pusobit.Asi po 4 tbl me ovsem zacalo jak stipat okolo posevniho vchodu jen tak lehce, a to jsem si menila vlozku casto. Nasledujici dny to trvalo taky, vzdy treba chvili a cely den nic. Dobrala jsem lecbu a hned dalsi den po dobrani se pridalo jak lehke svedeni v pos. vchodu cca 0.5cm max do hloubky. Uvnitr se citim jiz ok, problemy vymizely. Naopak ted je toto. Vytok jsem nemela a nemam zadny. Jeste hned po skoncei lecby jsem nasadila probiotika do pochvy, ale stihla jsem jen 5 a pak prisla MS, pri ni problem zustal jen se zmirnil a byl.jen jak na jedne strane(stipani u pos. vchodu).Jsem 10 dni po lecbe a uz silim, da se to vydrzet, spis, ze uz me ro fakt stve. K dr se uz do konce roku nedostanu.Na kvasinky mi to neprijde.Snad kdyz je to sirokospektre, zabije to vse, co muze a ne aby se neco dalsiho objevilo nebo je mozne, ze je to nejaka reakce? Pocit je hlavne ten, ze mam to jak stipani kolem vchodu a lehce jak na nem.Co delat? Diky.