Magisterské studium na MENDELU

Anonymní
6.12.23 12:01

Magisterské studium na MENDELU

Milé ženy,

chtěla bych se obrátit na ty, které vystudovaly nějaký z ekonomických oborů na Mendelově univerzitě v Brně. Letos končím bakalářské studium na Masarykově univerzitě, vybrala jsem si však poměrně nepraktický obor (cizí jazyk). Přemýšlím, že bych si podala přihlášku na MENDELU na nějaký z magisterských ekonomických oborů.
Chtěla bych se zeptat, zda si myslíte, že je možné zvládnout nějaký takový obor bez předcházejícího bakalářského studia - tzn. je studium na MENDELU hodně náročné? Je na magistru hodně předmětů, které bezprostředně navazují na bakalářské předměty?
Odpovídat můžou i ty, které změnily po bakalářském studiu obor - na magistru studovaly něco jiného než na bakaláři.
Budu moc ráda za jakékoli zkušenosti… :srdce: :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.12.23 14:02

Já mám PEF Mendelu vystudovanou, i jsem tam na doktorátě učila. Ano, předpokládá se, že studenti za sebou mají bakalářské studium ekonomie. Ano, předměty navazují na ty z bakalářského studia. Měla jsem jednu spolužačku, která měla bakaláře z práv na Masárně a šla na magistra na PEFku. Bylo to pro ni hodně těžký. Ale dala to.
Jedna známá měla dokonce bakaláře z genetiky a zvládla magistra z informatiky (s prodlužováním). Takže dá se leccos.
Musíš počítat i s tím, že pro studium na ekonomce potřebuješ i matematické a logické myšlení: na PEFce tě bude čekat Mikroekonomie II, Ekonometrie II, atd. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.23 14:47

Dekuji moc za odpoved! :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení