Ukončení studia? Chyba?

Anonymní
30.11.23 14:39

Ukončení studia? Chyba?

Hezké odpoledne, prosím o anonym, nechci aby mě tu někdo poznal.
Je mi přes 30 a minulý rok jsem začala studovat kombinovane VŠ ve zdravotnickém oboru. Celý prvak jsem se natrapila až se to začalo podepisovat na zdraví, pak se to srovnalo a pokračovala jsem dál s tím, že si nesu 2.předměty, které jsem neudělala teď do druhaku.
Ovšem problémy se vrátily, nebudu to tajit, jedná se o ztrátu menstruace. Zkousky i když ještě v pred terminu jsou v plném proudu a já jsem totalne vyčerpaná, nezvládám to :,( Dnes zkouska a nedala jsem to, takže oprava za 14.dní. Hodně mě to sejmulo. Učím se jak můžu, k tomu 2.děti vychovávám sama a musím se i s nimi učit. Holky vůbec nevím co dělat :( mam nervy v kýblu a uvažuji o ukončení studia, jenže si říkám, už jsem prvak dala i když budu prodlužovat a dotahnu to do konce nebo se na to vykašlat.
Kdo byl v podobné situaci a dal to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
30.11.23 14:47
@Anonymní píše:
mam nervy v kýblu a uvažuji o ukončení studia

Uvědom si, že tříleté bakalářské studium si můžeš prodloužit a rozložit na čtyři roky, aniž bys musela cokoliv hradit.

Nemělo smysl zapisovat si do druhého roku studia všechny předměty druhého ročníku! Vždyť jsi v prvním roce nestíhala, a dva předměty z prváku sis musela přesunout do druhého roku.

To dá rozum, že když potřebuješ nižší tempo studia, že je nesmysl naložit si o dva předměty víc než je standardní studijní zátěž.

Sama si kopeš jámu. Proč?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.23 14:56
@Tala20 píše:
Uvědom si, že tříleté bakalářské studium si můžeš prodloužit a rozložit na čtyři roky, aniž bys musela cokoliv hradit.

Nemělo smysl zapisovat si do druhého roku studia všechny předměty druhého ročníku! Vždyť jsi v prvním roce nestíhala, a dva předměty z prváku sis musela přesunout do druhého roku.

To dá rozum, že když potřebuješ nižší tempo studia, že je nesmysl naložit si o dva předměty víc než je standardní studijní zátěž.

Sama si kopeš jámu. Proč?

Ja vím, asi jsem předcenila svoje síly a teď za to platím. Jeden předmět mám z prváku ze zimního semestru a teď ho musím splnit, abych mohla plnit praxi, jinak nestihnu těch 2600 hod.
No jsem blbec
Ještě dopisuji, musela jsem všechny předměty zapsat, jinak by mi nevyšly kredity

Příspěvek upraven 30.11.23 v 15:02

• Citovat
  • Upravit
3792
30.11.23 15:00

Rozhodne bych to nevzdávala, kousni se a alespoň se pokus. Když tě vyhodí, tak tě vyhodí. Třeba si dáš rok pauzu a zkusíš to znova. Už pak budeš vědět co a jak a půjde to líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
30.11.23 15:05
@Anonymní píše:
Ja vím, asi jsem předcenila svoje síly a teď za to platím. Jeden předmět mám z prváku ze zimního semestru a teď ho musím splnit, abych mohla plnit praxi, jinak nestihnu těch 2600 hod.
No jsem blbec
Ještě dopisuji, musela jsem všechny předměty zapsat, jinak by mi nevyšly kredityPříspěvek upraven 30.11.23 v 15:02

Teď je podstatné udělat předměty, které jsi přepisovala a předměty, které mají další návaznosti. Když neuděláš některé ostatní, tak můžeš ve vhodnou chvíli rozložit studium. Hlavně klid a nevzdávej to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 15:07
@Sisika9 píše:
Rozhodne bych to nevzdávala, kousni se a alespoň se pokus. Když tě vyhodí, tak tě vyhodí. Třeba si dáš rok pauzu a zkusíš to znova. Už pak budeš vědět co a jak a půjde to líp ;)

Už bych se ke studiu nevrátila aspoň tam kde jsem teď. Za rok mají otevírat Disku ve vzdáleném městě, ale budu mít jenom vyšší vzdělání

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.23 15:10
@sagwa píše:
Teď je podstatné udělat předměty, které jsi přepisovala a předměty, které mají další návaznosti. Když neuděláš některé ostatní, tak můžeš ve vhodnou chvíli rozložit studium. Hlavně klid a nevzdávej to :palec:

Já je musím všechny udělat, co mám zapsané, jinak mě nepustí do LS. Mám to propocitane, aby mě to vyšlo, takže rozložení není možné

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
30.11.23 15:19

Zatnula bych zuby a dodelala - pokud mozno, poprosit otce deti/babicky/kamaradky o pomoc behem zkouskoveho. Nastavila bych si to v hlave tak, ze tomu dam maximum a kdyz to nevyjde, nebudu se z toho nijak hroutit, ale aspon budu vedet, ze jsem se snazila :)

Sama si pamatuju, jak studium bylo sileny (a to jsem do toho nemela deti, jen beznou praci). Je to stresujici obdobi, ale kdyz to clovek prekousne, je rad, ze to ma za sebou, pokud mu to umozni se v zivote posunout na nejakou lepsi pozici.

• Citovat
  • Upravit
Rebelja Rebelkovatá
30.11.23 15:44

Da se i přerušit. Nemusíš hned ukoncovat.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
30.11.23 15:45
@Anonymní píše:
Ještě dopisuji, musela jsem všechny předměty zapsat, jinak by mi nevyšly kredity

Tomu se nedá uvěřit. Vždyť sis zapsala ty dva nesplněné předměty znovu, a za ně jsi měla kredity k zápisu!

Student si nemusí (na skutečných vysokých školách) zapisovat 30 kreditů za semestr či 60 za rok. Student si sám volí tempo svého studia.

Pokud ve Tvém studijním programu má student povinnost zapsat si celých 30/60 kreditů, pak rektor je duševně na úrovni ředitele střední školy.

Princip systému ECTS je v tom, že student si volí studijní plán studenta a tím si volí i intenzitu (tempo) svého studia. Problém nastává pokud nesplněný předmět je podmiňující pro zápis dalších navazujících předmětů.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
30.11.23 16:34
@Anonymní píše:
Já je musím všechny udělat, co mám zapsané, jinak mě nepustí do LS. Mám to propocitane, aby mě to vyšlo, takže rozložení není možné

No nevím, ale o kredity jde až na konci aka. roku ne? Do letního tě pustí i bez kreditů. Druhák bývá nejvýživnější snad všude, kredity lze nasbírat, i když nebudeš mít zapsané všechno. Aspoň tak to znám.

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
30.11.23 16:46
@LiduNe píše:
No nevím, ale o kredity jde až na konci aka. roku ne? Do letního tě pustí i bez kreditů. Druhák bývá nejvýživnější snad všude, kredity lze nasbírat, i když nebudeš mít zapsané všechno. Aspoň tak to znám.

Zalezi na skole, my meli minimum, co jsme museli v kazdem semestru splnit + povinne predmety, bez kterych neslo pokracovat dal, jinak vyhazov.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze