Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Beru ho nekolik mesicu a je to super, pomaha moc, na stres i na problemy spojene s menstruaci. Kdyz vynecham par dni, hned to poznam
Brala jsem kvůli migrénám. I přes doporučenou dávku jsem měla občas v noci křeče v lýtku, z čehož usuzuju, že hořčíku nebylo i tak dost. Teď beru Magnosolv na předpis a křeče nemám. Migrény mám furt, ale na ty to nemusí pomoct. Být tebou, tak to prostě zkusím, uškodit to nemůže, max budeš mít průjem z předávkování hořčíkem. A ještě kámoška lékarnice mi radila koupit hořčík (nejlevnější) a B6 zvlášť, vyjde to levněji a rozdělit na co nejvíc dávek za den.
@Jana525 Jani prosim vas a na co ho berete jsem dost vystresovana a nespim…pak jsem unavena a pretazena…a vnitrne napnuta
Ahojky, já jsem tetanička, tak mám dost o hořčíku povědomí. A jen bych chtěla upozornit na jednu věc - nedostatek hořčíku se neprojevuje na krevních testech, ale na speciálním vyšetření. Důvodem je to, že v krvi je ho pouze malinká část (v procentech) a zbytek je přímo v buňkách (např. v nervové soustavě - stres, napětí, únava a ve svalech - křeče aj.). Já beru taky hořčík, ale ve velkých dávkách - beru klasické tablety 500 mg, magnosolv mám taky, ale jenom pro případ záchvatů (nejrychleji se vstřebává).
Jsem proste porad napnuta a vystresovana a brat antiderpesiva nechci uy jsem je brala pred 12 lety a stejne me jen oblbovaly a stejne jsem to pak zvladla bez nich tak bych chtela zkusit tohle…
@Sinquinita píše:
Ahojky, já jsem tetanička, tak mám dost o hořčíku povědomí. A jen bych chtěla upozornit na jednu věc - nedostatek hořčíku se neprojevuje na krevních testech, ale na speciálním vyšetření. Důvodem je to, že v krvi je ho pouze malinká část (v procentech) a zbytek je přímo v buňkách (např. v nervové soustavě - stres, napětí, únava a ve svalech - křeče aj.). Já beru taky hořčík, ale ve velkých dávkách - beru klasické tablety 500 mg, magnosolv mám taky, ale jenom pro případ záchvatů (nejrychleji se vstřebává).
Aha, já si pořád říkala, proč prostě nevezmou krev a dávaj mi ten hořčík naslepo.
@Pipi 00 píše:
Aha, já si pořád říkala, proč prostě nevezmou krev a dávaj mi ten hořčík naslepo.
Přesně tak. Já měla vždycky krevní testy v pohodě vč. Mg a Ca. Pak jsem měla o Vánocích první záchvat, na pohotovosti mi řekli, že to je z nedostatku hořčíku v nervech. Pak jsem si hned zašla do laboratoře za poplatek udělat testy a tam mi přímo řekli, že to je zbytečné, že z krve to nezjistí, že musím na speciální vyšetření (ale to kvůli tetanii), která jsem podstoupila a potvrdili mi to. Je to na prd. Teď beru 6 tablet denně a když zapomenu, tak to hned poznám - jako dneska (točí se mi hlava apod.)
Jinak abych byla upřímná - magne B6 a jiné jsou sice fajn, ale je to jenom reklama. Nejvíce hořčíku je v normálních tabletách z lékárny - já kupuju 100 tablet za 90 Kč od Galmedu. Magnesium Lactici (či tak nějak). Hlavně někupovat hořčík s vápníkem - tělo ho neumí pak zpracovat a zanáší střeva (je to jenom marketingový trik)…a nebo obyč šumivé tablety z Lidlu za dvacku
ty jsou super..
@Sinquinita a myslis ze mi to teda nejak pomuze na to napeti a stavy co mam jako ze se rozklepu z niceho nic a udela se mi mdlo…pak samo zpanikarim a je to ze jo bojim se abyxh nemela infarkt kdyz jsem porad tak vystresovana
@Anonymní píše:
@Jana525 Jani prosim vas a na co ho berete jsem dost vystresovana a nespim…pak jsem unavena a pretazena…a vnitrne napnuta
Stres, staram se o vazne nemocnou dceru, do toho studium a dalsi problemy, uz nejsem nejmladsi, nez jsem ho zacala brat tak mi taky casto skubalo vicko.
Jsem cetla, ze ve stresu mnohonasobne vzrusta potreba horciku a bylo mi to doporuceno kartarkou
@Anonymní píše:
@Sinquinita a myslis ze mi to teda nejak pomuze na to napeti a stavy co mam jako ze se rozklepu z niceho nic a udela se mi mdlo…pak samo zpanikarim a je to ze jo bojim se abyxh nemela infarkt kdyz jsem porad tak vystresovana
Pomuze, ale je potreba taky obcas se odreagovat jinak, najit si chvilku pro sebe, hodne odpocivat, ale tohe nic nezkazi
@Anonymní píše:
Upřímně - mě ty velké dávky pomáhají na chvíli. Jak píše kolegyňka - chce to klid, nestresovat se, vypadnout do přírody (nechat chlapa doma), užívat si volno, mít čas na knížku a jiné koníčky.
Mě se to ale radí, já jsem ve stresu pořád…mám teď nějaké špatné období, tak nic moc…
Jinak ja kupuji od Viridianu magnesium citrate s B6, je to ciste bez chemie
Ja vim ze to mam v hlave proste nevim jak z toho ven a je to horsi a horsi kazde rano kdyz jdu do prace jsem uplne vyrizena protoze v noci nespim ted jsem ty tri noci probdela a rano jsem byla uplne vyrizena a tlak 150/110 a po chvilce 125/90 ale musela jsem si sednout a dychat…ale kdyz se mi to udela v praci tak mam pocit ze me nohy neunesou a omdlim…no a to je uplne potom k. o. stve me to uz jsem to jednou mela a dost mi to otravilo zivot ted se mi to vraci a ja tomu pomalu propadam…pritom ted mam zivot uplne jiny nez kdysi mam dite manzela super praci nedojizdim jsem na jedne smene kousek od baraku, mela bych se radovat ze zivota ale kdyz tohle prijde jsem uplne v pr…
Ahoj mam problem uz delsi dobu se citim vnitrne vystresovana…cca 3 mesice…do prace se mi nechce jsem unavena…sla jsem k lekarce at mi vezme krev jestli nejsem nejak nemocna a ona to udelala a buch krevni testy jsou naprosto v poradku tak kde je chyba…ted jsem posledni 3 noce moc nespala dneska jsem musela odejit z prace udelalo se mi slabo asi mi houpl tlak a ted tady sedim a rikam si proc…jestli z nedostatku spanku nebo z ceho vzdyt krev je ok…jsem tlakar beru jeden lek rano uz dlouho a stresar…ale co ted doktorka mi napsala ze mam zacit brat magne b6 jak moc je dobry berete ho nekdo a upravila se vam ta psychika…???dekuji za info a vsem preji krasny den