Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky. chtěla bych se optat, zda máte někdo zkušenosti s magnetickými barvami? Pokud ano, jakou pořídit, na co si dát pozor a taky mě zajímá, jakou barvu má nátěr na zeď a hlanvně jestli se dá přetřít jinou barvou na zeď?
Za info moc děkuji ![]()
Ahoj, neporadím s výberem atd, ale u nás ve školce mají natřených pruh touto barvou a přetřený normálně ještě normální barvou. Děti si tam dávají takové ty obrázky co kreslí mimo společnou činnost. Aby věděli, kde je ten magnetický pruh, mají ho přetřený jinou barvou než je stěna, ale u učitelky za stolem je to normálně jednou barvou a není na první pohledi nic vidět. Mají k tomu takové ploché magnetky, papír i čtvrtku to udrží ale víc ne. Taky se mi to líbí, ale prý je to drahý, takže nám doma musí stačit korková tabule ![]()
děkuju. mám o čem přemýšlet. až bude čas, tak se na to ještě optám v obchodě s barvama. Na internetu jsem našla magnetickou barvu 250 ml za 250,– kč. Ale vůbec nemám představu, jak velkou plochu by překryla - a to doporučují 2 až 3 nátěry.
Toto jsem našla: Vydatnost magnetické barvy: Z jednoho litru barvy (2kg) natřete 2-2,5m2 při dvou nátěrech. Info čerpáno odtud .
Ahoj, magnetickou barvou máme doma natřený pruh přes celý dětský pokoj. Malý je z toho nadšený a rodiče taky:) Na pruh 0,5×4 metry jsme potřebovali necelou 2 kg plechovku (Magnetic Paint - modrá plechovka). Je to super a magnety na tom drží. Hlavně ty placaté - jako jsou například v Kostících. Chtěli jsme to původně překrýt jinou barvou, ale nakonec jsme to nechali jako tmavě šedý pruh. Vypadá to dobře a nesnížili jsme „účinnost“ barvy. A fakt jsme moc spokojení. Přítel navíc nakoupil extra silné magnety, které na této barvě drží výborně. Vřele doporučuji:)
Ahoj. Premyslime, ze dceri vymalujeme touto barvou spodni cast zdi v pokojicku a mam par dotazu pro zkušenější ![]()
Zajimalo by me, zda kdyz budou treba 3 vrstvy teto barvy a pak pretrene normalni barvou, jak hodne to bude vystouple oproti zbytku zdi, kde magneticka barva nebude?
Snizuje se ucinek toho magnetizmu, kdyz na tom bude nekolik vrstev vrchni barvy?
Mame v planu vytvorit zviratka pravdepodobne z preklizky nebo neceho podobneho, zespodu bude nalepeny magnet - jak tezky ten obrazek muze byt, aby se to tam udrzelo? Magnet bychom pouzili nejaky silny, ale ty zviratka budou relativne velka, tak se bojim, aby nam to ve finale nepadalo… ![]()
Moc dekuji za vsechny rady a zkusenosti ![]()
Magda
No s tou váhou - nešel bych přes 50 gramů, to je polovina sáčku bonbónů…
Ahoj, chtěla bych do dětského pokojíčku pruh z magnetické barvy? Zajímalo by mě jak to v reálu vypadá? Nebyl by někdo tak moooc hodný a nedal foto? Připadně kolik vrstev máte a co a jak drží? Děkujiiii
@Majdula83 @Marcil Ahoj
Jak to dopadlo s magnetickou barvou? Natřeli jste? Chtěla bych udělat pruh na chodbu dětem na obrázky, fotky atd. a docela mě zajímá, jestli není barva náchylná na oděr, aby ji kluci hned neseškrábli.
Pokud ji máte, můžete dát vědět, jak to vypadá a jak jste spokojeni? Díky moc ![]()
@Alex Adrian My ji mame stale v komore v plechovce, nepouzili jsme ji. Takze neporadim..
@Alex Adrian - máme ji v pokojíčku jako nástěnku na výtvory a zatím je v pohodě. Dávali jsme 2 vrstvy a drží vše v pohodě. Ale asi to časem bude chtít přetřít, protože malý „dloube“ magnety, ale nic hrozného, nějakou dobu to určitě vydrží, dávám foto jak to vypadá
@Marcil
Díky za foto. Myslela jsem, že je to světlejší šedá. Nebo jste ji přetírali normal barvou? Ještě dotaz. Jaký rozměr máte natřený a kolik na to bylo potřeba barvy?
Já bych chtěla udělat pruh 1,5mx2m…
@Alex Adrian Ničím jsme nepřetírali. Je to cca 90×90, ale ještě nám barva zbyla, ale kolik to už netuším ![]()
Také jsem o ní uvažovala, až prcek bude větší. Lepší, než mít někde nástěnku, ne? Tohle ničemu nepřekáží.