Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechapem preco stavar na prehliadke nieco komentoval. On sa nema co vyjadrovat k stavbe na prehliadke. Moze sa pytat otazky, prehliadat si stavbu… Nasledne po prehliadke vam ustne/pisomne zhodnoti stav.
Chovanie ktore predviedol je nevhodne a hrube. Svedci o tom ze kupec sa snazi cenu stiahnut na polovicku a nasledne sa bude este desiatky rokov sudit koli skrytym vadam, reklamaciam atd… predala by si ty nieco takemuto cloveku, ked vies ze su a budu len problemy.
Ak ste taky bezproblemovy ako tvrdite tak ste mali stavara upozornit na zasady slusneho spravania.
@IcePlanet7 píše: Více
Zcela souhlasím. Měla jsem klienta, který kupoval byt a už od začátku si vytvářel prostor pro pozdější reklamace a slevy. Chtěl tak postavit už kupní smlouvu. Koupil až asi pátý byt, všichni před tím mu z toho vycouvali a předchozí majitele toho bytu, který nakonec koupil, jsou z něj nešťastní, protože od prodeje je to sice už asi 8 let, ale on se na ně opakovaně obrací s různými požadavky a nároky ještě teď. Má to jako sport, už je na slevách stáhnul asi o 500.000 a sám mi řekl, že má za cíl stáhnout to aspoň o polovinu původní kupní ceny. Já už ho nezastupuju, protože tenhle způsob obchodního jednání odporuje mým vnitřním hodnotám, ale on mi občas někde vyskočí, nebo mi napíšou ti zoufalí prodejci…
To je prostě ten typ, co tě vždycky zkusí stáhnout ještě o trochu, i kdyby to měla být pětikoruna. Strašně otravní lidé a každý makléř, který v oboru působí déle než rok, s nimi má zkušenost a tudíž jakmile to zasmrdí tímhle směrem, couvají z toho jak o život. Na trhu prodávajících nemají zapotřebí zalíbit se kupujícímu.
Tak přidám naši zkušenost. Kupujeme dům. Měli jsme na něm dva řemeslníky. Vždy nám vše řekli přímo na místě a velmi slušně i před paní makléřkou. Ono toho bylo hodně a jsem ráda, že nám přímo ukázali co je třeba udělat. Přece jenom kupujeme dům a bude potřeba velká rekonstrukce. Objevili jsme větší závadu. Takže jsme to řešili přímo na místě s makléřkou. Bylo to dost zásadní. Povedlo se nám domluvit slevu z nemovitosti. Za mě víme teď úplně přesně co kupujeme. Paní makléřka byla naprosto úžasná. Prohlídky jsme absolvovali tři. S ničím neměla problém a s řemeslníky komunikovala skvěle. Byla vlastně sama ráda, že se na to přišlo. Předtím jsme navštívili jiné dvě nemovitosti. Shodou okolností to měla stejná realitní kancelář a přístup makléřek byl hrozný. Ceny vysoké a stav nemovitostí hrozný. Pak se nemohlou divit, že si člověk tu nemovitost velice dobře projde a ty chyby opravdu hledá. U toho domu, který kupujeme měla být v pořádku střecha a není. Takže kdyby jsme na to nepřišli před koupí tak nás to velice nepříjemně překvapí.