Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Budte radi, ocividne ten dom neni ok, a len by ste riesili do buducna problemy…smeti sa vyneslo same…len chudaci buduci (nejaki) majitelia
Nám se stalo něco podobného. Hodně podrobně jsme si prohlédli dům. Chovali jsme se slušně, ale zkoušeli jsme stáhnout cenu vzhledem k tomu co jsme našli. Paní makléřka se postupně začala chovat hůř a hůř. Několikrát vyloženě i lhala. Za mě měla už domluveného kupce. Možná i úplatek. Bylo to celé divné. Dost nás to mrzelo, ale teď si říkáme, že na nás snad čeká něco lepšího. Měla sebou i finančního poradce a ten si taky nemluvil úplně pravdu. Takže ono vůbec nemusí jít o vás, ale už má prostě jiného kupce.
Teď na jinou prohlídku jsme si vzali zedníka. Objevil bohužel velmi špatný stav střechy, problém asi se statikou. Makléřka byla úplně skvělá. Úplně jiný přístup. Ale zase snížení ceny stojí na majiteli.
Já byt váma tak jsem za její rozhodnutí rada. Chapu, mohl se k ní chovat lépe, ale zřejmě to tam nebude úplně ok, když pak takhle zareagovala, nemyslíš? Spis byste to pak byli vy, kdo by řešil problémy s domem. Hledejte dál, určitě se najde lepší.
Tak ja se ji upřímně nedivím. Výhrady ke stavu domu se dají sdělit i slušně a pokud má více zájemců, tak toto nemá opravdu zapotřebí.
Já prodávala byt a tez jsem uprednostnila kupce, který byl bez problémů než jiného, který se tez nechoval úplně nejlépe, ačkoli vše říkal slušně atp přesto mi přišlo, že by potom všude neco nadále hledal a prudil, tak nebylo moc co řešit.
Plus mám i opačnou zkušenost kdy my jsme kupovali a byli jsme velmi pohodovi nic jsme neřešili a byt byl náš, ačkoli zájemců bylo více. Majitel nám pote řekl, že si nás vybral i z toho důvodu, že jsme s ničím neměli problém. Prudice a hnidopichy vyloučil vlastně hned.
Takže, jo makléřce se nedivím, zvláště pokud je zájemců víc tak nemá důvod prodávat vám.
Hm.. tak mrzelo by mne to jen v případě, že by to byl dům mých snů, tam bych se snažila zabojovat… ale pokud to byl dům s vážnými vadami, tak buďte hodně rádi, že se situace vyřešila sama. Dopláceli byste na to x dalších let, vím sama nejlíp, co je dům s vadami a už bych do toho podruhé nešla. Tak hodně štěstí na příště a tomu poradci bych před dalším jednáním řekla, aby se choval vlídněji-nebo bych rovnou požádala o jeho výměnu, aby mi nepokazil další jednání.
Tak každý bude raději jednat s někým, u koho vidí, že to jednání vede k nějakému výsledku než s někým, kde je nebezpečí, že to nedopadne. Tohle je svobodný trh. Vy máte právo si vzít na stavbu hulváta (i když třeba odborníka) a ona má práve se s tím hulvátem odmítnout bavit.
Makléřka je pouze zprostředkovatelka prodeje. Výhrady si měl technik nechat pro sebe a sdělit vám je v soukromí a na základě toho jste se mohli rozhodnout. Pokud byl na ni hrubý, vůbec se ji nedivím.
@AnneElliot píše: Více
Ale snad má mít informace o tom domě a být k dispozici pro případné dotazy/připomínky, ne? Není tam jen jako figurka co vpustí zájemce dovnitř.
@izabe píše: Více
Ale ona pracuje pro ty majitele, ne pro vás. Takže pokud má v zásobě další zájemce, udělala jenom dobře, že potížistu prostě vyřadila a majitelům přivede někoho, kdo to koupí.
My jsme prodávali byt a taky jsme několikrát odmítli ho prodat někomu kdo se nám nezdál. Třeba chlapovi co smlouval úplně povýšeným způsobem, že byt je předražený a jako o 100tis míň a koupí ho hned. Jak kdyby byl jediný kupec. Nebo ženská co by si byt milostivě koupila když jí ho ještě vymalujeme ![]()
Pokud byl chlap nepříjemný, tak se jí nedivím. Kupců je vždycky dost, to jen kupující mají kolikrát dojem, že když to nekoupí oni, tak už nikdo.
@izabe Zakladatelka píše, že „pan byl ovšem na makléřku, když to řeknu jemně, hrubý a měl narážky na stav domu“ což očividně neodpovídá tomu, že slušně položil pár dotazů.
@carsa494 píše: Více
To je ale V pořádku, já reaguji na to, že není nic špatného říct připomínky i před makléřem - on by případně na ně mohl/měl reagovat.
@AnneElliot píše: Více
Ano, psala jsem taky, že se mohl k ní chovat lépe, to je bez debat. Prostě práce s lidmi je bohužel někdy taková a já jsem reagovala na TO, že přece měl právo říct své připomínky i před ní a ona na ně mohla reagovat.
Hezký den. Měli jsme vážný zájem o koupi domu, byli jsme na prohlídce. Stala se ale zvláštní věc. Na prohlídku byl přizván stavař, který měl dům zkontrolovat po technické stránce. Pan byl ovšem na makléřku, když to řeknu jemně, hrubý a měl narážky na stav domu, i když je ve fázi hrubé stavby. Pana jsem bohužel neznala osobně, byl přizván pánem přes finanční poradenství, který nás v jednání zastupuje. Setkali jsme se tedy poprvé právě zde. Paní byla vždy vstřícná, ale po druhé prohlídce se stavařem mi volala, že nám dům neprodá. Ze jsme problémoví, docela mě to zaskočilo a mrzelo, ze dům neprodají ne naši vinou, problémoví opravdu nejsme, jen jsme chtěli jednorázově prohlédnout stav nemovitosti. Setkali jste se s tímto jednáním? Děkuji