Makový dort od Martiny Pšenčík-Redenkovičové

263
22.3.14 17:12

MAKOVY DORT

Ahoj všem! Nepekla jste některá makový dort od Martiny Pšenčík-Redenkovičové? Co vyhrala tu soutěž RECEPT NA BOHATSTVI?

Chtěla bych ho upéct, ale nějak nechápu ten recept:
http://www.ahaonline.cz/…ovicove.html
Jsou tam náplň a krém, a dalsi krem. Co s nim? Zdroj nic moc-bulvar. Ale vim že tehdy uplne všichni z poroty se tam rozplivaly.

Paní Martina je zřejmě lákoma, nechala si vyhru i recept jen pro sebe. Nikde ten recept neni k sehnaní aní na Slovensku ani v ČR… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
22.3.14 17:18

Náplň mezi vrstvy a krém navrch? sice se to nebude podobat fotce ale tak nějak jsem to z popisu pochopila :roll: návod teda stojí za to :palec: :potlesk:

*vrsty upečenýho těsta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.3.14 17:28
@ne-snazilka píše:
Náplň mezi vrstvy a krém navrch? sice se to nebude podobat fotce ale tak nějak jsem to z popisu pochopila :roll: návod teda stojí za to :palec: :potlesk:*vrsty upečenýho těsta

No pravě, navod bomba… Nejsem amater v pečení, ale i tak budu muset popremyšlet :mrgreen:

Napada me že ten krém č.2 s tim salkem tam aní nemusí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
22.3.14 17:29

@olliinnka taky možnost a nebo se náplň vmíchá do krému a to se potom vetře a natře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.3.14 17:38

Ty bláho, na to padne 14 vajec? 8o
jinak co se dělá s tím salkovým krémem, jsem taky nepochopila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 17:45

Pekl mi ho manžel k narozeninám, protože jsem viděla recept na chatě v nějakých starých novinách a nadchl mě, miluju mák. Byl famózní, sežrala bych ho celý sama. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 17:45

Jo, ten druhý krém tam byl asi omylem, ten manžel vůbec nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 17:46

Jo, ten salkový krém totiž v těch novinách nebyl. Na internetu jsem ten recept taky viděla, ale tam je ten salkový krém asi omylem, z jiného receptu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 17:48

Ten recept se mi někde povaluje doma vytrhaný z novin, asi to bylo Aha, bylo to u strejdy na chatě v koši na podpal v krbu. Myslím, že odpovídá tomu receptu z netu, akorát ten salkový krém byl prostě omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.3.14 17:51
@Cuarentena píše:
Jo, ten salkový krém totiž v těch novinách nebyl. Na internetu jsem ten recept taky viděla, ale tam je ten salkový krém asi omylem, z jiného receptu. :nevim:

Děkuju :dance: Taky jsem si řikala že se tam así přimotal navic. Mam však dalši dotaz. Ten korpus je opravdu jen z vajicek, cukru a maku? Žadna mouka apod tam není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 17:53
@olliinnka píše:
Děkuju :dance: Taky jsem si řikala že se tam así přimotal navic. Mam však dalši dotaz. Ten korpus je opravdu jen z vajicek, cukru a maku? Žadna mouka apod tam není?

Manžel říká, že tam opravdu mouku nedával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.3.14 18:00

@Cuarentena Tyjo chlap peče dorty. Tak manželoví vřelé diký! Jo a ještě prosím pruměr formy a na kolik dilku ten korpus pak rozkrajet? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.3.14 18:04

Běžně dorty nepeče, to mi jen chtěl udělat radost. Máme formu myslím 26 cm, dílků? Nevím, myslím, že tak 12? Podle toho, jak je chceš veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.3.14 18:09

@Cuarentena Promin…Ne dilku. Na kolik plátu pak ten upečený korpus rozkrajel? Na 3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.3.14 18:15

No to je bomba recept :twisted: :twisted: :twisted:. Já nevím, ale já tam vidím čtyři vrstvy korpusu, ne tři, a uprostřed vidím i ten salkový krém. Ale vzhledem k množství, které je v tom receptu psáno, nemůže být všechen jen uprostřed, tak bych skoro řekla, že je na každém makovém plátu, resp. na každé vrstvě makové náplně. Ale možná je to blbost, je to napsáno opravdu „kvalitně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí