Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem! Nepekla jste některá makový dort od Martiny Pšenčík-Redenkovičové? Co vyhrala tu soutěž RECEPT NA BOHATSTVI?
Chtěla bych ho upéct, ale nějak nechápu ten recept:
http://www.ahaonline.cz/…ovicove.html
Jsou tam náplň a krém, a dalsi krem. Co s nim? Zdroj nic moc-bulvar. Ale vim že tehdy uplne všichni z poroty se tam rozplivaly.
Paní Martina je zřejmě lákoma, nechala si vyhru i recept jen pro sebe. Nikde ten recept neni k sehnaní aní na Slovensku ani v ČR… ![]()
Náplň mezi vrstvy a krém navrch? sice se to nebude podobat fotce ale tak nějak jsem to z popisu pochopila
návod teda stojí za to
![]()
*vrsty upečenýho těsta
@ne-snazilka píše:
Náplň mezi vrstvy a krém navrch? sice se to nebude podobat fotce ale tak nějak jsem to z popisu pochopilanávod teda stojí za to
![]()
*vrsty upečenýho těsta
No pravě, navod bomba… Nejsem amater v pečení, ale i tak budu muset popremyšlet ![]()
Napada me že ten krém č.2 s tim salkem tam aní nemusí ![]()
@olliinnka taky možnost a nebo se náplň vmíchá do krému a to se potom vetře a natře ![]()
Ty bláho, na to padne 14 vajec? ![]()
jinak co se dělá s tím salkovým krémem, jsem taky nepochopila ![]()
Pekl mi ho manžel k narozeninám, protože jsem viděla recept na chatě v nějakých starých novinách a nadchl mě, miluju mák. Byl famózní, sežrala bych ho celý sama.
![]()
Jo, ten druhý krém tam byl asi omylem, ten manžel vůbec nedělal.
Jo, ten salkový krém totiž v těch novinách nebyl. Na internetu jsem ten recept taky viděla, ale tam je ten salkový krém asi omylem, z jiného receptu. ![]()
Ten recept se mi někde povaluje doma vytrhaný z novin, asi to bylo Aha, bylo to u strejdy na chatě v koši na podpal v krbu. Myslím, že odpovídá tomu receptu z netu, akorát ten salkový krém byl prostě omyl.
@Cuarentena píše:
Jo, ten salkový krém totiž v těch novinách nebyl. Na internetu jsem ten recept taky viděla, ale tam je ten salkový krém asi omylem, z jiného receptu.
Děkuju
Taky jsem si řikala že se tam así přimotal navic. Mam však dalši dotaz. Ten korpus je opravdu jen z vajicek, cukru a maku? Žadna mouka apod tam není?
@olliinnka píše:
DěkujuTaky jsem si řikala že se tam así přimotal navic. Mam však dalši dotaz. Ten korpus je opravdu jen z vajicek, cukru a maku? Žadna mouka apod tam není?
Manžel říká, že tam opravdu mouku nedával.
@Cuarentena Tyjo chlap peče dorty. Tak manželoví vřelé diký! Jo a ještě prosím pruměr formy a na kolik dilku ten korpus pak rozkrajet? ![]()
Běžně dorty nepeče, to mi jen chtěl udělat radost. Máme formu myslím 26 cm, dílků? Nevím, myslím, že tak 12? Podle toho, jak je chceš veliké.
@Cuarentena Promin…Ne dilku. Na kolik plátu pak ten upečený korpus rozkrajel? Na 3?
No to je bomba recept
. Já nevím, ale já tam vidím čtyři vrstvy korpusu, ne tři, a uprostřed vidím i ten salkový krém. Ale vzhledem k množství, které je v tom receptu psáno, nemůže být všechen jen uprostřed, tak bych skoro řekla, že je na každém makovém plátu, resp. na každé vrstvě makové náplně. Ale možná je to blbost, je to napsáno opravdu „kvalitně“.