Makro karta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Makro karta
Ahoj, chtela bych jezdit nakupovat do Makra, ale bohuzel ve svem okoli nemam nikoho pres koho bych tam mohla jezdit. na jine diskuzi jsem se docetlq, ze majitel karty si muze nechat vystavit druhou na nekoho jineho. A tak jsem se chtela zeptat jestli by se tu nekdo nenasel, kdo by mi ji poskytl? Samozrejme bych to nechtela zadarmo.
Dekuji za reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nenasdílím, ale prakticky stačí poslat jen ofocený čárový kód té karty… Nicméně- není to pro každého, mohou nastat účetně/ daňové zábavičky, pokud to někde používá opravdu firemně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si zaloz zivnost a zahy si pozadej o Makro kartu.. ja to tak udelala, zivnost uz leta aktivni nemam, ale makro karta funguje dale ![]()
- Citovat
- Upravit
Založení živnosti jen kvůli Makro kartě je taková rada, jako z F1- Cože?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak to prosím funguje? Mám živnost, ale vím, že ted minimálně rok v tom nebudu podnikat. Byla jsem na živnostenském úřadu, ale tam mi říkala úřednice, že nemá cenu to pozastavovat, že to nechám běžet a nebude tam žádný příjem, že to nevadí. Tak já doufám, že mě finanční úřad nebude potom nahánět že okrádám stát… Ani provozovnu nemám vyplněnou.
Nicméně Makro karta by se mi asi líbila - když na ni budu nakupovat (ŽL mám masáže + prodej), budu z toho ještě nějak odvádět daně nebo něco, má to nějakou ještě další dohru, nebo nakoupím, vyhodím účtenku a je?
Přeci jen IČO mám
děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak odvádět daně za Makro? Jakože se koupila 2 prasata a ta se tedy určo prodala, kde je vejvar 10.000? To ne.
Karta se udělá díky tomu IČO, což je tedy prakticky jediná podmínka pro Makro. Z Makra nejsou účtenky, ale faktury, ale to je jedno. Úplně si to Makro nemalovat v růžovém, cenově to není úpe super. Ale je výhoda, že tam je skoro všechno pohromadě a tedy úspora času pro hospodu, hotel, obchůek…
S tím pozastavením živnosti je to různé, protože se sice z žádného příjmu neplatí DPFO, ale pak jsou tu i jiné poplatečky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to je ještě někdo řeší, tak některé velké firmy umožňují registraci makro karty všem svým zaměstancům a jestli do toho spadáš už nemá makro jak skontrolovat. Například zde: https://partneri.makro.cz/…pps/drylock/
Jen musíš při registraci zadat do kolonky heslo drylock2024 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkvizice943 Zdravím, funguje to stále? A heslo je stejné popř. drylock2025?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit