Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mam uz skoro rok boulicku na krku a je to zvetsena uzlina.. byla jsem hodnekrat za sebou nemocna a zustala mi zvetsena..
Muzes zajit za praktitkem a ten Te posle na sono a udela odber krve ![]()
@Vesnickaholka byla jsem nemocná před 2 měsíci. Měla jsem zánět hrtanu a poté zánět dutin( dvoje antibiotika ), teď mám jít na normální odběry ještě k preventivce.
Takže to muze být po nemoci?
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka byla jsem nemocná před 2 měsíci. Měla jsem zánět hrtanu a poté zánět dutin( dvoje antibiotika ), teď mám jít na normální odběry ještě k preventivce.
Takže to muze být po nemoci?
Ja mela par mensich viroz chycenych od skolkoveho ditete, zakoncila jsem to zanetem dutin a byla jsem uklidnena jak praktikem, tak doktorem z ORL, ze je to od toho a pokud byla uzlina zvetsena delsi dobu, tak uz se nemusi vratit zpet na puvodni velikost.. takze ano, muze to byt po nemoci a pokud jdes na odbery, tak to rekni praktikovi a mel by nabrat i CRP, zda nekde v tele neni bakterialni zanet..
Drzim palce ![]()
Já si nahmatala před čtyřmi dny na straně krku takovou pohyblivou boulicku která nebolí, zničeno nic se tam objevila. Ale druhy den jsem dostala prisernou anginu - už mám druhy den ATB ale bulka tam porad je (narozdíl od krku vevnitř nebolí) tak nevim, budu to pozorovat. Ale možná to s tou infekci souvisí
@zudina
Mě se dva dny blbě polykalo, ve čtvrtek večer začalo pobolivat ucho a teď cítím divnou bolest čelisti. Tak uvidím co se z toho vyklube
kamarádka mě straší zánětem nervů ![]()
@zudina píše:
Já si nahmatala před čtyřmi dny na straně krku takovou pohyblivou boulicku která nebolí, zničeno nic se tam objevila. Ale druhy den jsem dostala prisernou anginu - už mám druhy den ATB ale bulka tam porad je (narozdíl od krku vevnitř nebolí) tak nevim, budu to pozorovat. Ale možná to s tou infekci souvisí
Téměř určitě souvisí. Je to zvětšená uzlina, to má kde kdo. Někomu to zase pak zmizí, někomu ne.
@lucad77 píše:
Téměř určitě souvisí. Je to zvětšená uzlina, to má kde kdo. Někomu to zase pak zmizí, někomu ne.
Asi jo, mě jen zarazilo, ze to nebolí
@Anonymní píše:
@zudina
Mě se dva dny blbě polykalo, ve čtvrtek večer začalo pobolivat ucho a teď cítím divnou bolest čelisti. Tak uvidím co se z toho vyklubekamarádka mě straší zánětem nervů
Tak to budeš mít tu boulicku asi taky k tomu, muže to být taky nějaká infekce
Je pohyblivá? Podle mě je to normální uzlina. Mám totéž při každém nachlazení.
@Myšák24 řekla bych že jo. klouže mi mezi prsty…
Děkuji moc všem za uklidnění. Já zas sem úplně vystresovana co to je..
Zdravím všechny.
Prosím měl to nebo má někdo taky a jestli mám plašit?
Nahmatala jsem si na krku, malou bouličku (cca 1cm velká ) pouze na dotek, viditelná není…
Neboli mě, nic. jen pouze jsem si ji náhodou našla jelikož si mažu krk kvůli bolesti krční páteře.
Je možné že to je tuková bulka?
Měla jsem ji před pár lety na zápěstí, docela velkou a tenkrát mi to odstranili.. A vím že máma má na krku taky bouli, a řekli ji že to nic není…
Mám plašit nebo se mám uklidit že to nic není? Díky