Malá hlavička v 9 měsících

339
23.11.22 12:03

Malá hlavička v 9 měsících

Maminky prosím o zkušenosti a uklidnění. Mudr zjistil na preventivní prohlídce že malý má malou hlavičku. Obvod má 41 cm. Dnes rtg lebky ten je v pořádku, příští týden neurologické vyšetření a objednání na genetické vyšetření. Malej leze, plazi se, stojí u nábytku. Máte některá podobnou zkušenost s malou hlavičkou? Mám strach, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
23.11.22 12:59

Podívej se do průkazky, jestli hlavička roste. Zapisuje se to na každé kontrole.
Může mít prostě malou hlavu. Taky mám malou. Koukla jsem do průkazky syna, má malou hlavu po mě, v 6m měl 41,5 cm, v 8m 42,5. Hlavičku má oproti bráchovi malou, ale roste. Důležité je, že leze, plazí se, stojí u nábytku, atd. - tzn. psychomototický vývoj se jeví být v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
23.11.22 13:19

Moje dcera má zapsáno v 10 m 44 cm. V 8m 43cm. Mě se to teda takový velký rozdíl nezdá. Pokud se chlapeček chová normálně a vývoj je dle věku, tak bude mít prostě malou hlavičku. Hodně dětí, chlapečků mají velkou hlavu…takže bych to neřešila. Pokud je kór rtg v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
172
23.11.22 13:26

Tak jakože nemyslím si ze má malinkou hlavičku a lozi stavi se a určitě i říká máma, tata. já jsem se dívala do průkazky dcery a ta měla v 8m. 68cm a ob41cm hlavy a v 10m 70cm a hlavičku měla 42cm. A to vám říkala dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
23.11.22 18:27

Maminky děkuji za zkušenosti, bohužel mi přijde že nikdo nemá hlavicku v 9 měsících 41 cm. Mám velký strach. Můj chlapeček je úžasný, krásný a šikovný a nedokáži si představit, že celou dobu byl v pořádku a teď najednou bude opožděný nebo nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
23.11.22 22:54

Jestli Tě to uklidní, tak moje měla v 8 měsících 42 cm obvod hlavy. Doteď nemá žádnou velkou makovici, a je úplně v pořádku. Takže klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.6.23 08:27

Obnovuji diskuzi

Dobrý den, jak jste s chlapečkem dopadli? Naše malá má 8 měsíců a 24dní a má obvod hlavičky 41cm, v 6ti měsících měla 40cm. Má předčasně srostlé švy na čelíčku (dle ult. mozek zatím utlačovaný není) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.2.25 15:27

Obnovení diskuze

Dobrý den, zkusím štěstí s obnovením diskuze :).. Náš chlapeček má hlavičku ještě menší 40,5 cm v 9 měsících. Velice by mě zajímalo, jestli vaše děti z toho „vyrostly“? :D A jak na tom nyní jsou po pár letech? Věřím, že skvěle… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí