Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proč se všude píše, že overal je jen jako pyžamo na noc?
Mám 6týdenní mimi a ten overal mi přijde velmi praktický a má ho prakticky pořád.
Když dám body a tepláčky, tak je to složitější s převlékáním, ponožky navíc atd. Ne že by mi to vadilo, ale prostě ten overal má vše v jednom.
Jo až budu dávat do nosítka, tam vím, že overal být nemá, ale jinak?
Díky za rady a všem přeji prima den ![]()
Já jsem tedy nikdy nikde nečetla, že overal je jen na noc, oblíkej ho podle sebe. U prvního dítěte mi přišlo úplně nesmyslný ho převlíkat na noc, protože se neměl kde ušpinit. Tak měl klidně overal 24 hodin denně. Myslím, že lezoucím dětem se v overalu musí blbě lézt, jinak fakt nevidím důvod, proč ho nedat i na den.
Ja ho nepoužívala vůbec, hrozně mě to zdržovalo při přebalování, vždycky svlikat celé dítě
dávala sem body a polodupacky nebo punčocháče, ponožky jsou za trest no, ty neudrzim ani na naší 10 měsíční
ale dávej co ti vyhovuje, stejně dítě půl dne spí ![]()
Tak tak, ležícím miminkům jsem nechávala overal, příp dupačky i přes den. Praktičtější a mají volné bříško. Dupačky, legínky až když se víc hýbou a potřebujou být „ohebnější“.
Na začátku je fajn hlavně u Dr. Taky jsem ho používala hodně. Teď už moc ne, spíš jako to pyžamo.
@Kriss Tina já vždycky kupuju ty, co se dají všude rozepnout, pak je to přebalování brnkačka.
Malý mimina jsem oblékala do overalu na celý den, i do nosítka
Překvapivě to přežily bez následků a nikdy by mě nenapadlo, že se to nesmí
![]()
Taky jsem nechávala klidně přes den. Až když bylo miminko větší a jeli jsme nějaký režim tak že to má jako pyžamo jen na noc. A ještě když začalo se víc hýbat a lézt. To kolikrát prostrcili nohu tou dírou mezi druky.
@ProfZav
Jakože když kupuji overal, všude píšou spací overal nebo pyžamo. Aha, ono to je myšleno asi potom, jakmile začnou lozit… Pak to začne být už nepraktické. Jsem si říkala, jestli to není třeba kvůli nožní klenbě nebo teplu na zádech nebo tak.. ![]()
Super, děkuji všem, jsem ráda, overalek nám vyhovuje a mám zásobu, takže prima! Bodyčka, tepláčky později, nebo na fajnovku ke tchyni ![]()
To tak mozna po roce, i kdyz jsem v tom videla i starsi deti
Pro ty nejmensi za me idealni obleceni.
@Kriss Tina : vzdyt se to cele nesvlika, maji dole rozepinani
Ja mela jeste nekolik na zip, ty byly nejlepsi ![]()
@Veronika1886 píše:
Super, děkuji všem, jsem ráda, overalek nám vyhovuje a mám zásobu, takže prima! Bodyčka, tepláčky později, nebo na fajnovku ke tchyni
Na fajnovku, to je přesný.
jsem v pár měsících koukala na kyčlích, jak tam některý maminky svlékali mimča (kalhoty, punčochy, ponožky)… Malá tam vedle nich vypadala pomalu jak vandráček, když jsem jí vytáhla z kočáru v overalu, pod tím bodýčko… na kyčle prostě prakticky, jen sundat overal, po prohlídce zase šoupnout dovnitř. Jako jo, taky mám tu asociací overal - pyžamo, ale až starší děti mi v tom venku přijdou zvláštní. ![]()
Už druhé mimino mám takřka overalové - já ani neslyšela, že je to jenom pyžamo? Mě převlíkání mimča děsně nebaví, zvláště něco přetahovat přes hlavu, pro mě je to mnohem snadnější. Plus mi taky přijde, že se v overálku můžou svobodněji pohybovat, nic nikde netáhne. Taky látkuji a nemusím pak řešit, jesli se mi to mezi nožkama zapne. Od všech pořád dostávám bodýčka… tak většinou nepoužité putují o dům dál.
A proč by to mělo vadit v nosítku?
Mé mimčo si na nic nestěžovalo ani v tom nosítku
.
Za mě overal nebo body + polodupačky nejlepší věc na miminka.
Džíny nebo kalhoty jsme měli snad jedny jediný, punčocháčky jsou u mimin za trest.
Syn v tom byl průběžně celý dny, až když se začal pohybovat po bytě, plazit se, případně lézt, tak jsem mu začala dávat extra věci na spaní a na bdělou část dne.
@Capelucia píše:A proč by to mělo vadit v nosítku?Mé mimčo si na nic nestěžovalo ani v tom nosítku
.
V nosítku to může nepříjemně táhnout nožky, když je chodidlo spojené se zbytkem.
Já dávám takový ten overal s chloupkem normálně na den, protože tu máme chladno, pod to bodyčko. Na spaní lehký bavlněný, to se hřejeme spolu. ![]()