Nechodím s dětmi ven

107
22.11.22 13:12

Nechodím s dětmi ven

Ahoj, mám strašné výčitky svědomí, že s dětmi nechodím ven. Asi se potřebuji jen vypsat-podpořit. Ze všech stran slysim, jak je dulezite chodit s dětmi ven, jak maminky chodí 2× denne atd.. Já mám dve deti - dcera 21 měsíců a syn 3 měsíce. Deti jsou od sebe přesně rok a půl, takze se vážně nenudim. Když bylo ještě teplo, tak jsme občas ven zašli, ale teď přes zimu je to masakr. Syn moc v kočárku nevydrží (většinou sice usne ale po chvíli se probudi a začne řvát, než dovedeme dómů), dcera je ještě taky takové mimino, za ruku chodit nechce, na stupatku ke kočáru nevydrží, takze když jdeme na hřiště, tak v jedné ruce nesu dceru a ve druhé vezu řvoucí kočárek. Dostat se z paneláku je taky dost sranda. Máme mini výtah, kde se mi poradně nevleze kočárek, takze než ho tam nasoukam společně s dcerou v ruce a vtěsnam se mezi kočárek a vytah, tak jsem spocena až na zadku a následují dvoje shody (mame vyvýšené přízemí) které musím vydrncat dolu s kočárkem- dceru musím postavit na zem a modlit se, ať to nevezme střemhlav ze schodů. Poté následují druhé schody venku, kde mame stejný problem, s tím, ze kdyby to dcera vzala po schodech dolu, tak se mi muže krasne rozběhnout pod auto. Když teda překonán tyhle překážky, tak s vypětím všech sil s dcerou na rukou dojdu na hřiště a snažím se utišit rvouci kočárek a do toho zachraňovat dceru, protože cely pobyt na hristi má sebevražedné sklony. Po hodině jdeme domu (pokud teda neodejdeme dřív skrz totalne vysílaného syna pláčem) a dáme si zase znovu překážkovém dráhu skrz dvoje schody, kde musím vydrncat kočárek nahoru + stupidní výtah. Když jsme doma, tak je vše na pohodu. Miminko mi krasne spinka, dcera si poklidně hraje s hračkama a ja od rana do večera stale něco dělám. Když jdeme ven, tak zavládne chaos a totální anarchie, cely den je je v háji, doma total binec a decka řvou. Teď když je venku zima tak si ani nedokážu představit jit na hřiště (mokrý pisek i prulezky), na procházku jit nelze, dcera sebou vláken o zem a nikam ji nedostanu. Dvojkocar se mi nevleze do výtahu a chlap mi ho odmítá koupit-stale čeká, ze dcera dostane rozum. Jinam mam fakt hodné deti, spí celou noc, je to pohoda, než jdeme ven.. jak to mate vy? Nebo jak byste to řešily? Díky a pardon za sloh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10254
22.11.22 13:18

@Muffka Ahoj,
určitě to máš náročné, ale přesto bych se přimluvil, ať alespoň na krátké procházky jdete. Kvůli fyzickému i psychickému zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
22.11.22 13:20
@Muffka píše:
Ahoj, mám strašné výčitky svědomí, že s dětmi nechodím ven. Asi se potřebuji jen vypsat-podpořit. Ze všech stran slysim, jak je dulezite chodit s dětmi ven, jak maminky chodí 2× denne atd.. Já mám dve deti - dcera 21 měsíců a syn 3 měsíce. Deti jsou od sebe přesně rok a půl, takze se vážně nenudim. Když bylo ještě teplo, tak jsme občas ven zašli, ale teď přes zimu je to masakr.Syn moc v kočárku nevydrží (většinou sice usne ale po chvíli se probudi a začne řvát, než dovedeme dómů), dcera je ještě taky takové mimino, za ruku chodit nechce, na stupatku ke kočáru nevydrží, takze když jdeme na hřiště, tak v jedné ruce nesu dceru a ve druhé vezu řvoucí kočárek. Dostat se z paneláku je taky dost sranda. Máme mini výtah, kde se mi poradně nevleze kočárek, takze než ho tam nasoukam společně s dcerou v ruce a vtěsnam se mezi kočárek a vytah, tak jsem spocena až na zadku a následují dvoje shody (mame vyvýšené přízemí) které musím vydrncat dolu s kočárkem- dceru musím postavit na zem a modlit se, ať to nevezme střemhlav ze schodů. Poté následují druhé schody venku, kde mame stejný problem, s tím, ze kdyby to dcera vzala po schodech dolu, tak se mi muže krasne rozběhnout pod auto. Když teda překonán tyhle překážky, tak s vypětím všech sil s dcerou na rukou dojdu na hřiště a snažím se utišit rvouci kočárek a do toho zachraňovat dceru, protože cely pobyt na hristi má sebevražedné sklony. Po hodině jdeme domu (pokud teda neodejdeme dřív skrz totalne vysílaného syna pláčem) a dáme si zase znovu překážkovém dráhu skrz dvoje schody, kde musím vydrncat kočárek nahoru + stupidní výtah. Když jsme doma, tak je vše na pohodu. Miminko mi krasne spinka, dcera si poklidně hraje s hračkama a ja od rana do večera stale něco dělám. Když jdeme ven, tak zavládne chaos a totální anarchie, cely den je je v háji, doma total binec a decka řvou. Teď když je venku zima tak si ani nedokážu představit jit na hřiště (mokrý pisek i prulezky), na procházku jit nelze, dcera sebou vláken o zem a nikam ji nedostanu. Dvojkocar se mi nevleze do výtahu a chlap mi ho odmítá koupit-stale čeká, ze dcera dostane rozum. Jinam mam fakt hodné deti, spí celou noc, je to pohoda, než jdeme ven.. jak to mate vy? Nebo jak byste to řešily? Díky a pardon za sloh

no a jak často tedy chodíte ven? :think: jako neříkám chodit za každého počasí několikrát za den, ale z tvého příspěvku to vyznívá, že nechodíte vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.11.22 13:21

Zkoušela jsi místo kočárku šátek/nosítko?
Starší bys pak mohla na hřiště dovézt ve sporťáku nebo minimálně bys pro ni měla volné ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.11.22 13:22

Manžela kopni do zadku a řekni mu, jak to je. Buď ať si to zkusí týden v kuse a nebo ti okamžitě kočár koupi. Nemusí být nový, hodně ti to usnadní. Já jsem taky v paneláku, taky schody a u nás navíc žádný výtah. Děti mam od sebe necele dva roky. Ale já kočárek nepotřebovala, stačilo stupátko a syn pěkně po schodech. zvykl si hned, že musí čekat, navíc jsem měla i batůžek s vodítkem pro začátek, ale nakonec nebyl třeba.
A úplně nejjednodušší je vzít nosítko a projít se jen na chvíli třeba kolem baráku. Já bych s nima nemohla být zavřená doma v kuse bez toho, abychom šli ven aspoň jednou denně, to tě teda obdivuju. Je dobré, když jsou děti na vzduchu aspoň chvíli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.11.22 13:24

Mam radu.. nosítko nebo šátek na mladší.. 🙃 myslím že bude ona spokojená, nebude řvát a ty nebudeš muset tahat kočár.. 🙃 akorát že teď na zimu bys potřebovala i nosící bundu no..
Zbydou ti ruce na starší, a na hřišti ji můžeš být v patách. 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
22.11.22 13:25

A nemusíte preci chodit nutné na hřiště.. ale okolo baráku, do nejbližšího obchodu pro rohlíky.. 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
22.11.22 13:25

Kup si nosítko nebo šátek a máš vyřešeno, dětem se v něm většinou líbí víc jak v kočárku, nemusíš tahat kočár a máš volné ruce a staršímu dítěti prostě vhodné neprokomave oblečení a může lézt po hřišti klidně ve sněhu :nevim: já tam vidím akorát hromadu výmluv proč něco nejde :think: ale to nosítko je fakt bezva věc, můžeš nést jedno dítě a druhé vézt v kočárku, případně je vystřídat, já to tak dělám třeba i na delších vyletech, když jdu s miminkem a triletym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.11.22 13:26

Snažila bych se to nějak vyřešit. Nechodit ven není řešení, děti být venku potřebují. Dupla bych si za dvojkočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9769
22.11.22 13:27

Já jsem mladší mimino nosila v šátku, později v nositku. Měla jsem aspoň volné ruce na batole. Na břicho mimino, na záda batoh a šlo se :mrgreen: Ale chápu tě, taky jsem kolikrát byla z „výletů“ zpocená až na zadeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
22.11.22 13:28

Jako že se skoro dvouleté dítě pohybuje výhradně v bytě a ven se dostane možná na hodinku jednou za X dnů nebo dokonce týdnů, protože maminka s tatínkem jsou neschopní vyřešit logistiku? 8o 8o

Chudinka malá… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
22.11.22 13:28

Já bych dala mladšího do šátku, tam by mohl být spokojený, a dceru můžeš dát do golfek nebo sporťáku. Je to jen o tom, jak to ty cítíš. Pokud z tebe děti cítí neklid, budou také neklidné. Potřebuješ najít způsob, jak se uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24279
22.11.22 13:29

Já mám děti 23 měsíců od sebe a takto by mi hráblo. Normálně chodíme ven a klidně dvakrát denně. Dvojkočár je super. Já ho kupovala později, ale měla jsem ho mít od začátku. U tebe bych zkusila nosítko. Jako když nebudete chodit ven tak se to dcera nenaučí jak se chovat. To nemůžeš čekat zázraky. Choďte třeba ven společně s partnerem. Vždyť to jde i po tmě. Malou procházku určitě zvládnete. Stačí i kolem baráku. Postupně zvládnete víc. Teď jí dej holínky a najděte první kalužinu a budeš mít o zábavu pro dítě postaráno. Batoh s vodítkem taky není špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.11.22 13:29

Mám jedno dítě a máme zahradu.. když byla úplné miminko cca do 5 měsíců rozhodně jsem každý den nechodila respektive když bylo fakt hnusně na procházku s kočárek mjsem nešla protože malá stejně v kočárku řvala. Ale jak bylo hezky šla jsem protože ani mně nedělalo dobře být pořád doma.
Jak přišlo jaro chodily jsme každý den… Jo a jak dítě začalo chodit tak tam už to bylo bez debat. To jsme chodily minimálně jednou denně. Už jen kvůli změně prostředí.

Příspěvek upraven 22.11.22 v 13:31

• Citovat
  • Upravit
3958
22.11.22 13:30

DVOJKOČÁR. Nejlíp investované peníze, klidně kupte použitý. Taky mám děti rok a půl od sebe a žijeme u velmi rušné silnice, běhat dceru bych tu samotnou nemohla nenechat. Dvojkočár jsme taky nikam do patra netahali, skladujte ho případně třeba v kufru auta, nebo my jsme ho připoutali v přízemí domu k plynové trubce. Sousedů jsme se zeptali, zda jim to nevadí a zda jim nepřekáží. Mimi mám říjnové a chodili jsme ven celou zimu 1× denně na 2 hodiny. Děti čerstvý vzduch potřebují.

Příspěvek upraven 22.11.22 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky