Nechodím s dětmi ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2777
22.11.22 14:27

No lituju tě, máš to těžký. Moje děti kočár snášely dobře, takže to tak hrozný nebylo. Ale taky jsem je musela po jednom snášet ke dveřím, protože se mi kočár nevešel do výtahu.
Chodila bych s malou ven sama, až by přišel manžel domů. Procházka, proběhnutí. Nebo všichni spolu, manžel ať si vezme kočár nebo nosítko. Zima je na tohle blbá, oblíknout sebe, děti, popadnout kočár, to je akce tak na 20 minut a ještě jste pořádně nevyrazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148955
22.11.22 14:28
@Muffka píše:
@terien hele, já vím ze to není ideální, tak jdu s kůži na trh a pro radu sem. Každý kdo si semnou zkusí co je zapotřebí, abych decka vytáhla ven, tak na mě čučí jak to jako jsem schopna zvladnout. Doma vše zvladam s přehledem. A opravdu vytah je to nejmenší. Myslím si, ze toho zvladam poměrně dost. Vstanu ráno a sednu až večer, když jdou decka spát. Doma navareno, uklizeno, jen deti nejsou vyvencene. Snazim se to změnit a hledám zde radu. Ale díky, zamyslim se nad sebou.

Nějaká kamarádka na ven, na pravidelné venčení? Pomohla by pohlídat druhé než se vyvalíš ven s kočárkem?
Uklidnim tě, chodila jsem ven hodně a pravidelně, ale ne třeba když fakt fučelo, lilo, nebo byly třicítky parna. Nejsem masochistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.11.22 14:30

@Billi ona je hodně živě dítě, chce si s každým a se vším hrát, takze není problém aby mi letěla do cesty. S tím chozenim za ruku se to pomalu lepší, ale umi jit na ruku jen po parkovišti směrem k autu, když změníme směr tak vůbec nespolupracuje. Chlap taky argumentuje s tim, ze teď je přece zima tak se nebude chodit na cele dny ven jako v létě tak je kocar zbytečný jen proto, abych decka vyvezla par metru na hřiště. Ale asi si ho prosadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
@Muffka píše:
@terien hele, já vím ze to není ideální, tak jdu s kůži na trh a pro radu sem. Každý kdo si semnou zkusí co je zapotřebí, abych decka vytáhla ven, tak na mě čučí jak to jako jsem schopna zvladnout. Doma vše zvladam s přehledem. A opravdu vytah je to nejmenší. Myslím si, ze toho zvladam poměrně dost. Vstanu ráno a sednu až večer, když jdou decka spát. Doma navareno, uklizeno, jen deti nejsou vyvencene. Snazim se to změnit a hledám zde radu. Ale díky, zamyslim se nad sebou.

Priority… Raději doma nechám po obede „bordel“ a pak to uklidím až se s dítětem vrátím ven případně to uklidí muž až dojde z práce.. nebo se to holt nechá na druhý den… Ale většinou to bylo tak, že dítě se venku vyřadilo a pak pěkně supajdilo spát a já měla čas zase na jiný věci.. třeba na ten úklid.

• Citovat
  • Upravit
10890

Pobyt venku je pro děti důležitý. Budují si imunitu pro své zdraví. Až dáš děcko do školky, kde ti třeba bude chodit na procházky v každém počasí jako u nás (pokud teda není tornádo, či - 50 stupňů), tak budeš řvát, jak máš pořád dítě nemocné.
Neexistuje špatné počasí, ale špatně oblečený člověk/ dítě. Neexistuje překážková dráha v paneláku, máš to jen ve své hlavě špatně zorganizované. Neexistuje zlobivé dítě, které vběhne po kola auta, jen si jí to ještě nenaučila a nevychovala. Neexistují jen dětská hřiště, ale můžeš dítěti při procházce ukazovat celý svět a učit poznávat nové věci.
Chce to jen trpělivost a snahu a né hledat výmluvy proč to nejde a proč musíte sedět jen doma na p. rdeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.11.22 14:32

Pokud mimino nemá rád kočár, pořid si nosítko, šátek a starší dítě do kočáru.

Nemusela jsem překonávat tedy schody, žili jsme v RD. Ale neumím si představit nejít aspoň na chvíli. kazdy den ven. Děti jsem měla o 19 měs.
Mně osobně by hráblo a dětem taky.
Mám momentálně 20 měs. a venku jsme i 3× denně, protože co pořád doma, chodíme i v dešti.

Ale pokud to vyhovuje vám a není žádné jiné řešení jak udělat odchod ven/domu snesitelnější, tak chod pouze s doprovodem a nebo nechod.
Děti to asi přežijí a ty se nezblázníš. :andel:

Příspěvek upraven 22.11.22 v 14:35

• Citovat
  • Upravit
72725
22.11.22 14:34
@anavi13 píše:
@martina.se Já takto fungovala ze začátku - šátek, kočárek. Ale prostě to nebylo ono. Jako neříkám, že jsem s dvojkocarem jezdila každý den. To ne, chtěla jsem, aby starší chodil. Ale jako pomoc to bylo skvělý. Teď je klukům necelé dva a čtyři. Ten vozík jsme přes léto využili hlavně večer, když jsme někde zůstali dýl. Kluci brzy vstávají a starší přes den nespí. Takže by to už večer domů neušli. Velká pomoc. Já bych šla do Thule. Mám od nich jak kočár pro jedno dítě tak ten vozík a je skvělý. Hlavně se pak dobře i prodá.

Ten vozík taky není špatný nápad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
22.11.22 14:35
@Muffka píše:
@anavi13 takze říkáte ze se dvojkocar vyplatí i pro starší dítě? Chlap totiž argumentuje s tím, ze dcera za par měsíců bude rozumnější a kocar nevyuzijeme a k vůli třeba pěti měsícům ho nechce kupovat. Já klidně půjdu i do názorového, ale myslím ze by mi to hooodne pomohlo..

Vyplatí, pokud ty děti v něm budou chtít být. Malý vám řve v normálním kočáru a v tom dvoj teda plakat nebude? Jinak mám kamarádku, co má tři děti po roce od sebe, a venku jsou denně. 4. patro bez výtahu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.22 14:36
@Muffka píše:

jen nejsou vyvenčené. Chápeš, že to není jen o tom nadýchat se vzduchu? I když imunita dětí ti asi taky nepoděkuje, pokud se během měsíce dostanou ven párkrát.
Je to o podnětech, o tom naučit se ve světe fungovat, naučit se poslouchat. Ta starší musí trénovat chůzi a obecně hrubou motoriku v různých terénech, zlepšovat si fyzičku.

Chlap spí po noční do dvou a vy se dstanete ven až za tmy? Proč? Co je špatného natom jít se projít za soumraku/tmy? To jsou pro děcka zase jiné podněty…
Prioritou by místo navaření a naklizení mělo být rozvíjet a vychovávat tvoje děti.

Jako chápu, že bez vítahu/s blbým výtahe to je komplikované, ale ty opravdu spíš působíš, že hledáš výmluvy, proč to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
22.11.22 14:37

@Muffka
Ale ty nejsi od toho tzv. doma, abys měla uklizeno, ale aby ses starala o děti. To jejich venčení je důležitější než úklid, a taky čím míň jste doma, tím menší bordel. Aspoň půlhodinu denně na domácí práce si jistě najde i chlap po dvanáctce, zvlášť když on v té domácnosti taky bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
22.11.22 14:37
@Muffka píše:
@anavi13 takze říkáte ze se dvojkocar vyplatí i pro starší dítě? Chlap totiž argumentuje s tím, ze dcera za par měsíců bude rozumnější a kocar nevyuzijeme a k vůli třeba pěti měsícům ho nechce kupovat. Já klidně půjdu i do názorového, ale myslím ze by mi to hooodne pomohlo..

Klidně bych ho koupila i kvůli 5mesicum a řekla bych, že ho užijete déle. V lete na nějaké delší procházky, výlety se hodí i pro tříleté dítě. Kočár můžeš koupit použity a pak opět prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.11.22 14:38

@Muffka a manžel chodí sám s nima ven?
Jak on zvládá tenhle organizační úkol?
Má to lépe zorganizované, dítě mu neutíká a mimino v kočáře neřve?
Nebo sám s nimi nikdy třeba 3× po sobě na 2 hodky nebyl, ale ví přesně co a jak?

Jen popřemýšlej zda budeš mít ten kočár dát, pokid nemáte vhodný výtah.

Příspěvek upraven 22.11.22 v 14:39

• Citovat
  • Upravit
34473
22.11.22 14:39
@Muffka píše:

Aspoň občas by bylo lepší najíst se venku a nemít doma naklizeno, ale mit vylítané děti. Co z toho mají, že litáš doma s hadrem a kolem sporáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí