Průjem, miminko, dehydratace, lékař

Anonymní
21.11.22 21:31

Průjem, miminko, dehydratace, lékař

Ahoj,

Mám doma desetitýdenního chlapečka. Jsme na UM. Poslední tři dny mi přijde, že jej trápí zvracení v trochu větším množství než obvykle (ale ne zase, že by vyblinkal všechno, tak jsem neřešila). Dneska měl také na něj nestandardní stolici (do žluta, tekutější než obvykle, ale ne úplná voda, kakal dvakrát, žádná krev, hlenu jsem si taky nevšimla). Teplotku nemá, čůrá podle mě dost, nějak zvlášť podrážděný mi nepřijde (když je vzhůru a je napapaný, tak se pořád směje), papá úplně bez problému, ale nezvykle hodně spinká a přijde mi celkově takový unavenější (nechce moc pást koníky, neřádí až tak s ručičkama a nozičkama, ale spíš leží jak pecka a líně pohybuje končetinami). Už po cca 30 minutách vzhůru začne zívat, po zavinutí a puštění šumu usne na rukou snad po třech minutách (to taky nebývá zvykem) a vydrží spát i 2-3 hodiny v kuse přes den, což bylo předtím sci-fi. Na jídlo se však nakonec vždy probudí a přihlásí se.

K doktorce máme jít pozítří na očkování, tak jí samozřejmě řeknu, co se děje, ale mám trošku obavu o dehydrataci. Už jsme si tím jednou prošli (docházelo mi mléko), a to taky začal lépe spinkat. Potom jsem už měla problém ho probudit a musela jsem mu cpát dokrm stříkačkou. :?

Na pohotovost to podle mě spíš zatím není, ale myslíte, že mám hned ráno zavolat dětské? Nejsem si jistá, jestli si to strachy o malého jen vše nepřibarvuju. Případně nemáte někdo tipy na udržení hydratace u takového drobka (krom pravidelného přísunu UM, kterého má dle doporučené denní dávky dost)? Kojeneckou vodu a čajík mi blinká.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8038
21.11.22 21:47

Myslím, že se nic neděje. Pokud je spokojený, nemá teplotu, čůrá a pije, není žádný důvod k obavám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
21.11.22 22:01

Když mu das min mléka tak blinka taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 22:08
@JancaS84 píše:
Když mu das min mléka tak blinka taky?

Ano.

• Citovat
  • Upravit
4072
21.11.22 22:11

Jestli dost čůrá, tak je to v pohodě. Můžeš případně zkusit test s kůží, kdyztak si to vygoogluj, když vezmeš mezi prsty kůži na bříšku a natahnes, mela by se vrátit rychle zpět. Pokud by se kůže vracela pomalu a zůstávala zvrasnena, je to spatne.
S tim zbytkem, to se tezko posuzuje, pro klid v dusi bych u tak maleho mimina rano zavolala a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 22:25

Však má 10 dni co by jsi chtěla aby ti aktivne pasl koníky zvedal ruky a hektický kopal 8o malinký miminka spinká ji hodně nebude vzhůru 3 hodiny v kuse. Asi bych to neřešila jestli má max 6 pocuranxch plen, a stolice žlutá nebo spíš horticove barvy je normální, holt malý budeš asi reflux dcera mě taky furt ublinkala. A cajik a kojeneckou vodu nepotřebuje stačí um to závadějte az pri prikrmech

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.22 22:27
@Anonymní píše:
Však má 10 dni co by jsi chtěla aby ti aktivne pasl koníky zvedal ruky a hektický kopal 8o malinký miminka spinká ji hodně nebude vzhůru 3 hodiny v kuse. Asi bych to neřešila jestli má max 6 pocuranxch plen, a stolice žlutá nebo spíš horticove barvy je normální, holt malý budeš asi reflux dcera mě taky furt ublinkala. A cajik a kojeneckou vodu nepotřebuje stačí um to závadějte az pri prikrmech

10 týdnů :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.22 22:35
@Anonymní píše:
10 týdnů :lol:

Blbě jsem četla tedy :lol: stačilo napsat dva mesice ale proč to nenapsat složité :lol:

• Citovat
  • Upravit
34322
21.11.22 22:55

Ja ti nevim, ale nebylo to „dochazelo mi mleko“ uplne normalni delsi spanek…?
Pokud normalne kojis, tak mleko obvykle jen tak z niceho nic nedojde.
Nemuze to byt tak, ze kazdou zmenu (ktere jsou furt nejake) povazujes za patologii…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.11.22 23:10

Myslím si, že miminko spinká víc kvůli růstovému spurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 23:15
@Lucie_Sx píše:
Ja ti nevim, ale nebylo to „dochazelo mi mleko“ uplne normalni delsi spanek…?
Pokud normalne kojis, tak mleko obvykle jen tak z niceho nic nedojde.
Nemuze to byt tak, ze kazdou zmenu (ktere jsou furt nejake) povazujes za patologii…?

On tehdy za 10 dni nic nepribral. Kojila jsem tak po dvou hodinach. Mlicko mu teklo po brade, po 20 minut prso plival a usinal, zvracel bile a mela jsem nafoukla prsa, takze me nenapadlo, ze je tam neco spatne. Odsavacku mi zdrzela ceska posta. Porad rval (několik hodin v kuse, to jsem ho kojila i casteji v nadeji, ze se uklidní), myslela jsem, ze brisko. Posledni dva dny pred kontrolou se strasne zklidnil a porad spal. Pak jsme sli k doktorce na prohlidku, od posledne nepribral ani gram a byl uz takovy malatny. Pul hodiny jsem ho kojila v cekarne, vypil 10g, coz bylo fakt malo. Dojeli jsme domu, hodinu jsem kojila, spal a na jidlo se nebudil, zkousela jsem ho probrat po hodine, nic, po dvou hodinach jsem ho nemohla vubec probudit, byl jako hadrova panenka, k prsu se neprisal. Zkousela jsem studeny hadrik, nic… S brekem jsem mu musela dvakrat nacpat UM ze strikacky, aby byl vubec schopny byt bdely. Davala jsem mu pak na stridacku UM a prso. Druhy den konecne dosla odsavacka, odsala jsem ani ne 30 ml z obou prsu. Maleho jsem pak na stridacku kojila a dokrmovala, kdyz jsem dokrmovala, tak jsem odsavala. Do ctyr dnu bylo mleko fuc. Tak asi tak… Mohla jsem volat laktacni poradkyni, ale maly se pri tom dokrmu strašně zlepsil. Nechala jsem to byt. Navic jsem mela strach, ze kdybych nedokrmovala, tak se to stane s dehydrataci zase a nechtela jsem nic riskovat. Byla jsem z toho spatna… Tvoje hypoteza zde neplati, ale mas pravdu - jsem uzkostlivejsi.

• Citovat
  • Upravit
34322
22.11.22 02:26

Hm, to nejspis vubec nebyl nedostatek mleka (co odsajes opravdu nehraje roli), ale nejaky problem se sanim. Skoda, dalo se resit. Ale to uz je ted jedno.

Jsou dve moznosti, bud jsi prehnane vypsychla a vse ted povazujes za dehydrataci (ktera je fakt pri tomhle rezimu nesmysl), nebo opravdu nejaky problem existuje, ale pak bych ho hledala jinde.

Vetsinou pocit „neco se deje“ funguje, ale u tebe fakt tezko rict.

Kazdopadne pokud jsi presvedcena, ze opravdu neco neni v poradku, tak neockuj, dokud se to nevyjasni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí