Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Není v příbalovém letáku napsán dodatek „pokud lékař nestanoví jinak“?
@ALIPELI píše: Více
v podstatě neví, že se mi krvácení vrátilo. Kontrola byla hned po prvním a to říkal, že je dobře, že se tělo po zákroku očistilo. Hlavně mi jde ale o to, jestli někdo neví, proč po šesti letech při stejné HA najednou začalo zase pravidelné krvácení.
Ahoj,
tady bych radila at se radíš s lékařem. Tohle je hodně specifické a odborné. ![]()
Může to být klidně psychosomatika - tělu odezněl nějaký stres, uvolnila jsi se, nebo jsi se zamilovala - nový partner? Něco příjemného v životě? ![]()
@chs.jasmin píše: Více
to fakt ne. Navíc já jsem byla šťastná, že konečně nekrvácím. Mám a měla jsem mensruaci vždy silnou, neskutečný opruz. A je divné, že po jednom zákroku to skončilo a po druhém začalo.
Dobrý den,
doporučuji návštěvu lékaře, nebo se zkuste poradit v naší poradně gynekologa
Krásný den
Diana ![]()
také bych radila řešit to u lékaře, moje matka v období přechodu chodila na kontroly co čtvrt roku, doktorka si ji tak zvala,
ty navíc máš po závažných zákrocích
Jak píšu v názvu, trochu tápu. Jsem 50+. Beru dlouho HA, i přes to jsem mívala vždy silnou menstruaci (vím, že to není ona). Někdy před 6 lety jsem podstoupila odstranění myomu a najednou jsem přestala úplně menstruovat. Letos v dubnu jsem podstoupila hysteroskopii a menstruace se vrátila. V plné síle. Vůbec nechápu proč, neumíte to někdo nějak vysvětlit? Ještě před zákrokem mi lékař řekl, že už bych měla přestat brát HA a napsal mi Gynovel. Ale v příbaláku se píše, že se bere alespon rok po skončení přirozené menstruace. Ještě mi zbývá jedno platíčko HA a pak bych ho měla začít brát. A ted se nemůžu rozhodnout, jestli ho mám začít brát nebo jít znovu k lékaři se domluvit. Kontrolu mám jinak až na podzim. Vyznáte se v tom někdo?