Malo embryi po ivf

17
12.7.23 22:26

Málo embryí po ivf

Ahoj.
Není tady někdo, do má podobnou zkušenost jak já? Druhé IVF, kde jsem se dopracovala m opu, s úplne stejným výsledkem. 16 odebraných vajíček, oplodněné 14, třetí den se zastavila polovina, štvrtý dalsích 4, pátého se dožilo jedno. Oba dva pokusy jak přes kopírák.
Pomohlo někomu něco na zlepšení vývoje? V zimě mám poslední pokus… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
323
12.7.23 22:45

Změnila bych raději centrum… za mě špatná stimulace. Doporučuji Helios Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
12.7.23 23:01

Kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.7.23 00:09
@LucieKLuc píše:
Kolik ti je let?

Ano, jsem stará :D Ale jestli mi chceš říct, že se s tím mám smířit, a že lepší to nebude, tak ta není přesne to, pro co jsem tu diskusi zakládala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
13.7.23 06:37
@sove píše:
Ano, jsem stará :D Ale jestli mi chceš říct, že se s tím mám smířit, a že lepší to nebude, tak ta není přesne to, pro co jsem tu diskusi zakládala :D

Nejspíš ti chce podle věku navrhnout alternativní metody stimulace, třeba double (dual) trigger. Takže - kolik ti je let? To je naprosto klíčová otázka, bez které kvalitní odpověď stejně nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
13.7.23 09:17
@sove píše:
Ano, jsem stará :D Ale jestli mi chceš říct, že se s tím mám smířit, a že lepší to nebude, tak ta není přesne to, pro co jsem tu diskusi zakládala :D

Nechapu, proc se certis. Na veku zalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
13.7.23 09:19
@Zluta_pastelka píše:
Nejspíš ti chce podle věku navrhnout alternativní metody stimulace, třeba double (dual) trigger. Takže - kolik ti je let? To je naprosto klíčová otázka, bez které kvalitní odpověď stejně nedostaneš.

Presne, at se nam to libi nebo ne, klicovy dotaz to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.7.23 10:23

No, doufala jsem, že když to prošpikuju smajlíkama, tak každému dojde, že mě ta otázka pobavila, protože to slýchám od jisté dobu pořád a jsem z toho poněkud..unavená.

Když jsem řekla že jsem stará, taky jsem.to považovala za dostatečně dobrou informaci, abych nemusela dodávat rok narození. Omlouvám se, mně se teď vůbec nechce absolvovat další kolečko „na to už nemáš věk“, případně „jěště před rokem..“ :( Z té otázky mi nebylo jasné, kam tím směruješ.. A asi mi je to už jedno :(

S tou špatnou stimulací to probreru s lékařem díky za info. Velké naděje tomu nedávám, ale líná huba.. ;) Brno je bohužel daleko. Uvidíme. Vždy je tu tá varianta „se s tím smiř“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
13.7.23 12:41
@sove píše:
No, doufala jsem, že když to prošpikuju smajlíkama, tak každému dojde, že mě ta otázka pobavila, protože to slýchám od jisté dobu pořád a jsem z toho poněkud..unavená.

Když jsem řekla že jsem stará, taky jsem.to považovala za dostatečně dobrou informaci, abych nemusela dodávat rok narození. Omlouvám se, mně se teď vůbec nechce absolvovat další kolečko „na to už nemáš věk“, případně „jěště před rokem..“ :( Z té otázky mi nebylo jasné, kam tím směruješ.. A asi mi je to už jedno :(

S tou špatnou stimulací to probreru s lékařem díky za info. Velké naděje tomu nedávám, ale líná huba.. ;) Brno je bohužel daleko. Uvidíme. Vždy je tu tá varianta „se s tím smiř“ :D

Sorry, ale to je opravdu velmi hloupý přístup. Tohle je naprosto zásadní informace a „stará“ znamená pro každého něco jiného. Každopádně ten zisk vajíček na žádný extrém nevypadá. Anebo máš PCOS, což je další podstatná informace… Je to stejně legitimní otázka, jako čím jsi stimulovala. Existují desítky postupů a nových metod a málokde najdeš ženy, ochotné a schopné to s tebou nezaujatě probrat. Ale abych ti tu hodinu vypisovala, co se dá v jaké variantě absolvovat, na to opravdu čas nemám. Takže pokud je pro tebe natolik únavné odpovídat na naše otázky, tak pro mě je zase únavné vypisovat desítky alternativ, ze kterých pro tebe nebude 90% užitečných…

Je mi líto, jestli máš špatné zkušenosti, ale takhle prostě opravdovou radu nedostaneš.

A ještě doplním, že fáze, ve které se od toho chceš odstřihnout a ignorovat realitu je pochopitelná a normální. Ale pak v ní nezakládej diskuse a nežádej o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.23 14:48

@sove 16 vajíček je krásný výsledek, 14 oplodněných krása, pak se to zastavilo, ale hlavu vzhůru, máš aspoň jedno.

Problém může být i v kvalitě spermií, použili jsme výběrové metody (macs apod).?
Jestli je špatná morfologie - tak to se taky stává.

Oni to mají na ty dny, kdy to zaniká - ten a ten den je to kvůli vajíčku, ty dny kvůli spermiím. Taky můžete mít oba nějaký mutace a ty embrya, které je mají zanikají.

Kdybys musela na další pokus - dala bych tak 4-6 měsíců vitamíny (D, železo, chlap vše možné, ubiquinol apod). A věřím, že by byl lepší výsledek.

Někdy k sobě ale nesedí genomy (mutace) těch dvou a pak prostě nenaděláš nic.
Nemáš MTHFR mutaci?

• Citovat
  • Upravit
1707
13.7.23 18:14

@sove Ahoj já měla 1. IVF stejný scénář jako ty. Bylo mi řečeno, že od 3. dne za zastavení vývoje může skoro vždy špatná spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.23 19:09

Chtěla bych tě uklidnit. My měli jen 4 vajíčka z toho 2 nepřežily. Jedno 3 denní mi vložili a jsem ve 25 týdnu a to poslední taky nepřežilo. Takže hlavu vzhůru klidně to může vyjít😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
13.7.23 19:16
@LucieKLuc píše:
Kolik ti je let?

Pise posledni pokus, takze ji bude 49. To je vek, dokdy se v ČR muze podstoupit IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
13.7.23 20:48
@Tarena píše:
Pise posledni pokus, takze ji bude 49. To je vek, dokdy se v ČR muze podstoupit IVF.

Spis bych tipla 40, protoze pak uz jen jako samoplatce…ale netusim.
Skoda, ze tu neni vic informaci o celkovem prubehu, pres anamnezu obou, co jim vysetrovali, jaka stimulace atd. A vek je taky dulezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
13.7.23 20:57

@LucieKLuc Ano, bohužel paní nenapsala vůbec nic o tom, proč vůbec IVF podstupovala. To se potom těžko radí, jak zlepšit vývoj. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí