Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu…
Byla jsem na hycosy vyšetření a výsledkem jsou neprůchodné vejcovody. Na repro klinice mi bylo řečeno, že toto vyšetření není 100% a dělá se i laparoskopie, ale že je rozhodnutí na mě. Dr říkala, že v téhle době se toto,,zprůchodňování,, už moc nedělá protože bylo bez výsledku a zbytečně bych třeba přišla i o vejcovody. Rozhodla jsem se tedy jít do IVF.
Nicméně jsem se někde tady dočetla, že s neprůchodnými vejcovody se nemusí vydařit IVF, co je na tom prosím pravdy? Dr mi vůbec o této komplikaci neřekla.
Neprůchodnost vejcovodů nemá s úspěšností ivf nic společnýho. Ty se při tom obcházejí. Samozřejmě, že se nemusí podařit, ale vejcovody na tom nebudou mít podíl.
Ty jsi z té předchozí diskuse, kterou jsi zakládala, že? Záleží prý na příčině, proč jsou neprůchodné. Pokud z důvodu zánětu, může to být problém a vypsala jsem ti to v předchozí diskusi. Pokud jsou srostlé z jiné příčiny, problém to není a nic nebrání IVF.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu…
Byla jsem na hycosy vyšetření a výsledkem jsou neprůchodné vejcovody. Na repro klinice mi bylo řečeno, že toto vyšetření není 100% a dělá se i laparoskopie, ale že je rozhodnutí na mě. Dr říkala, že v téhle době se toto,,zprůchodňování,, už moc nedělá protože bylo bez výsledku a zbytečně bych třeba přišla i o vejcovody. Rozhodla jsem se tedy jít do IVF.
Nicméně jsem se někde tady dočetla, že s neprůchodnými vejcovody se nemusí vydařit IVF, co je na tom prosím pravdy? Dr mi vůbec o této komplikaci neřekla.
Pokud jsou nepruchodne, ale bez zanetu tak nevadi, pokud je v nich tekutina, tak snizuje uspesnost ivf. Jako kolik lidi otehotnelo po diagnose nepruchodnych prirozene… sla bych na laparo, pokud mas dalsi problem, treba srusty, tak je odstani / nebo endometriozu/. Mela jdi opersci nebo zanet?
@Anonymní píše:
@eva1985aa ani jedno právě🙈
Kdyz pujdes na laparo, muzes si rict, ze je nechces odstranit, pokud nebudou naplnene tou tekutinou.
@Anonymní píše:
@eva1985aa ani jedno právě🙈
A ve druhe diskusi si psala ze se snazite uz dva roky. Chlap je vysetreny? Pokud bude mit spatny spg, sla bych do ivf.
@eva1985aa samozřejmě a u něj spg v pořádku, ale jak můj gynekolog tak i druhá doktorka co mi dělala hycosy mi doporučili hned jít do IVF
@Anonymní píše:
@eva1985aa samozřejmě a u něj spg v pořádku, ale jak můj gynekolog tak i druhá doktorka co mi dělala hycosy mi doporučili hned jít do IVF
no, tak pokud ti to doporučí už 2 lékaři po té, co ti udělají hycosy, tak na tom asi něco bude. Jak laparo, tak i IVF je zásah do těla, ale tím ivf se posuneš výrazně k možnosti mít dítě. Nebo se naopak přijde při ivf na něco dalšího/jiný problém.
@BrnackaM také jsem si to říkala..
Teď z krve mi byla zjištěna malá hodnota AMH mám nějakých 1,85 prý na můj věk malá hodnota.. tak snad budou ty vajíčka aspoň kvalitní když jich není tolik🥺
28.7. jedu na UZ a vyzvednout léky na stimulaci.. jsem zvědavá jak se budu během stimulace cítit
@Anonymní píše:
Teď z krve mi byla zjištěna malá hodnota AMH mám nějakých 1,85 prý na můj věk malá hodnota.. tak snad budou ty vajíčka aspoň kvalitní když jich není tolik🥺
28.7. jedu na UZ a vyzvednout léky na stimulaci.. jsem zvědavá jak se budu během stimulace cítit
Zkus si nechat změřit vitamín D - nedostatek někdy „snižuje“ AMH. A když budeš mít Dčko v normě, spíš se ti IVF povede. Stojí to pár stovek, ale doporučuju!
@Anonymní píše:
AMH bohužel vypovídá o zásobě folikulů, nikoli o kvalitě vajíček. Já jsem měla třeba AMH 3,67 ve 32 letech, takže podle dr. dobrý výsledek. Na stimulaci jsem reagovala krásně při nízkých dávkách léků a nakonec se zjistilo, že jsou ty folikuly prázdné a vajíčka nekvalitní…
Takže dokud se ty folikuly neodsají, neví se nic.
Holky ještě dotaz byla jsem 27.6. na první konzultaci, dr vypsala a hned poslala žádost na pojišťovnu. Další konzultaci máme 28.7. myslíte, že bude už schváleno? Mám VZP
Ahoj, jdu si pro radu…