Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu…
Byla jsem na hycosy vyšetření a výsledkem jsou neprůchodné vejcovody. Na repro klinice mi bylo řečeno, že toto vyšetření není 100% a dělá se i laparoskopie, ale že je rozhodnutí na mě. Dr říkala, že v téhle době se toto,,zprůchodňování,, už moc nedělá protože bylo bez výsledku a zbytečně bych třeba přišla i o vejcovody. Rozhodla jsem se tedy jít do IVF.
Nicméně jsem se někde tady dočetla, že s neprůchodnými vejcovody se nemusí vydařit IVF, co je na tom prosím pravdy? Dr mi vůbec o této komplikaci neřekla.
Neprůchodnost vejcovodů nemá s úspěšností ivf nic společnýho. Ty se při tom obcházejí. Samozřejmě, že se nemusí podařit, ale vejcovody na tom nebudou mít podíl.
Ty jsi z té předchozí diskuse, kterou jsi zakládala, že? Záleží prý na příčině, proč jsou neprůchodné. Pokud z důvodu zánětu, může to být problém a vypsala jsem ti to v předchozí diskusi. Pokud jsou srostlé z jiné příčiny, problém to není a nic nebrání IVF.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu…
Byla jsem na hycosy vyšetření a výsledkem jsou neprůchodné vejcovody. Na repro klinice mi bylo řečeno, že toto vyšetření není 100% a dělá se i laparoskopie, ale že je rozhodnutí na mě. Dr říkala, že v téhle době se toto,,zprůchodňování,, už moc nedělá protože bylo bez výsledku a zbytečně bych třeba přišla i o vejcovody. Rozhodla jsem se tedy jít do IVF.
Nicméně jsem se někde tady dočetla, že s neprůchodnými vejcovody se nemusí vydařit IVF, co je na tom prosím pravdy? Dr mi vůbec o této komplikaci neřekla.
Pokud jsou nepruchodne, ale bez zanetu tak nevadi, pokud je v nich tekutina, tak snizuje uspesnost ivf. Jako kolik lidi otehotnelo po diagnose nepruchodnych prirozene… sla bych na laparo, pokud mas dalsi problem, treba srusty, tak je odstani / nebo endometriozu/. Mela jdi opersci nebo zanet?
@Anonymní píše:
@eva1985aa ani jedno právě🙈
Kdyz pujdes na laparo, muzes si rict, ze je nechces odstranit, pokud nebudou naplnene tou tekutinou.
@Anonymní píše:
@eva1985aa ani jedno právě🙈
A ve druhe diskusi si psala ze se snazite uz dva roky. Chlap je vysetreny? Pokud bude mit spatny spg, sla bych do ivf.
@eva1985aa samozřejmě a u něj spg v pořádku, ale jak můj gynekolog tak i druhá doktorka co mi dělala hycosy mi doporučili hned jít do IVF
@Anonymní píše:
@eva1985aa samozřejmě a u něj spg v pořádku, ale jak můj gynekolog tak i druhá doktorka co mi dělala hycosy mi doporučili hned jít do IVF
no, tak pokud ti to doporučí už 2 lékaři po té, co ti udělají hycosy, tak na tom asi něco bude. Jak laparo, tak i IVF je zásah do těla, ale tím ivf se posuneš výrazně k možnosti mít dítě. Nebo se naopak přijde při ivf na něco dalšího/jiný problém.
@BrnackaM také jsem si to říkala..
Teď z krve mi byla zjištěna malá hodnota AMH mám nějakých 1,85 prý na můj věk malá hodnota.. tak snad budou ty vajíčka aspoň kvalitní když jich není tolik🥺
28.7. jedu na UZ a vyzvednout léky na stimulaci.. jsem zvědavá jak se budu během stimulace cítit
@Anonymní píše:
Teď z krve mi byla zjištěna malá hodnota AMH mám nějakých 1,85 prý na můj věk malá hodnota.. tak snad budou ty vajíčka aspoň kvalitní když jich není tolik🥺
28.7. jedu na UZ a vyzvednout léky na stimulaci.. jsem zvědavá jak se budu během stimulace cítit
Zkus si nechat změřit vitamín D - nedostatek někdy „snižuje“ AMH. A když budeš mít Dčko v normě, spíš se ti IVF povede. Stojí to pár stovek, ale doporučuju!
@Anonymní píše:
AMH bohužel vypovídá o zásobě folikulů, nikoli o kvalitě vajíček. Já jsem měla třeba AMH 3,67 ve 32 letech, takže podle dr. dobrý výsledek. Na stimulaci jsem reagovala krásně při nízkých dávkách léků a nakonec se zjistilo, že jsou ty folikuly prázdné a vajíčka nekvalitní…
Takže dokud se ty folikuly neodsají, neví se nic.
Holky ještě dotaz byla jsem 27.6. na první konzultaci, dr vypsala a hned poslala žádost na pojišťovnu. Další konzultaci máme 28.7. myslíte, že bude už schváleno? Mám VZP
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj, jdu si pro radu…