Malování pokoju rada
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Malování pokoju rada
Ahoj pánové, zeptám se jako žena. Chci malovat pokoj a jde o to, že pár let mám vinylovou tapetu, která není profesionálně přilepená(skoro mi padá na hlavu) a proto mám pocit, že stačí škubnout a tapeta bude dole. Chtěla bych zeď přemalovat na bílo, pod tapetou v minulosti byly tmavější barvy (modrá, hnědá) jak mám postupovat? A jaká je nejlepší bílá barva?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem sice pán, ale pár zdí už sem takle řešila
tu tapetu bych strhala, chce to ale i oškrabat tu barvu co byla pod tím, aby se ta zeď pak neloupala a neprosvítaly ty tmavé barvy pod tím. Co se týče barvy tak vždycky kupuju primalex, naposled sem malovala celý byt s primalex standart a pohoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina
Seškrábat? Fuuu, tak ještě že ta zeď je tak malá, i to stačí. Já před lety použila primalex polar a přišlo mi to zažloutlý ta zeď taková..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejsem pán, ale snad nevadí. Zeď i s tapetou bych navlhčila vodou, strhla tapetu a zároveň zeď oškrabala až na omítku. Ty tmavé barvy by mohly dělat při malování neplechu. Je to teda opruz to škrabání, ale je to nutné. Navíc pokud je víc nánosů barev a namalovalo se to navrch, mohlo by to celé popraskat a oloupat se. A taky používáme Primalex, máme s ním nejlepší zkušenosti. Konkrétně Primalex PLUS, krásně kryje a je fakt bílej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DenisaSvecova píše:
@Kriss TinaSeškrábat? Fuuu, tak ještě že ta zeď je tak malá, i to stačí. Já před lety použila primalex polar a přišlo mi to zažloutlý ta zeď taková..
POLAR nám zežloutnul v místnostech, kde pere slunce. Stěny chytly lehký nádech do žluta. U toho PLUS se nám to nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škrábání je pakárna a dělá to hrozný bordel. Optimální je oškrábat, ale pokud se to neloupe, zkusil bych to přemalovat (víc vrstev barvy). Možná by bylo dobré to taky nejdřív natřít penetrací…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem za rady a ochotu, no když to tak čtu, myslím že si připlatím malíře
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď oškrábat nebo umýt vodou nebo důkladně přetáhnout penetrací a pak dát více vrstev barvy. Já bych volila první možnost. Zeď navlhčit, oškrábat, napenetrovat a pak malovat. Odfláknout se to moc nevyplácí.
- Citovat
- Upravit
U nás se to vyřešilo samo, protože ta tapeta s sebou vzala i část staré malby a štuku
takže uvidíš az ji sundas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud byla nalepená tapeta, tak škrábání je nutnost, na zbytcích lepidla se můžou udělat fleky, nebo barva popraská. My takhle po tapetě jednu zeď dělali a nechtěli jsme se s tím moc mordovat, protože to bylo jenom provizorně. Nakonec jsme škrábali i tu naší barvu protože ani jako provizorium to nebylo únosné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli takže když strhnu tapetu, mám oškrábat tmavou barvu a zbytky lepidla? Napenetrovat, počkat na zaschnutí a na víc vrstev nabarvit na bílo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja doporucuji bilou Dulux. Je fakt husta, nekape, zarive bila, dobre kryje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už bylo napsáno, je nutnost to oskrabat. Uz jen kvůli lepidlu. Sama osobně, pokud bych neměla žádnou pomoc, bych se do toho nepouštěla. Také zalezi, o jakou plochu se jedná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 no právě že to zase tak velká plocha není, a tak přemýšlím že to zvládnu, ale to jsem říkala i tenkrát a jak to dopadlo …
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit