Malování vápnem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
19.1.25 11:09

Malovani vapnem

Dobry den, v byte jsem se rozhodl jit prirodni cestou a mam na stene natahlou sadru (vse nove). Na ni jsem aplikoval pacok (3l voda, 600ml vapna, 200ml syrovatky) a pote bezny nater (3,5l vody, 2l vapna, 300ml syrovatky a 200ml kridy). Bohuzel jsou mista, kde je stena nazloutla (ale vapno drzi) a pak mista, kde se vapno loupe jak papir. Na vetsine plochy je to v poradku, ale nevim, kde je chyba a jak mista opravit, prioadne jestli pouzivam spravny pomery roztoku.
Melo by se pred apkikaci vrstvy vapna stena navlhcit, aby se nenanesla velka vrstva? Podklad totiz vice saje.
Moc diky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11775
19.1.25 11:28

No já nevím nejsem odbornik ale když jsme doma u rodičů malovali vápnem tak jsme používali vapno a vodu, žádnou syrovatku a žádný poměry jsme neřešili..prostě kybl vody a do toho jsme dávali vápno a michali a podle pocitu prostě buď přidávali vápno nebo vodu do požadované konzistence…první nátěr jsme dělali hustější a následný druhý třetí pak ridci směs…směs jsem si michala i sama když mi bylo třeba 25…byla jsem doma a melamjsem vybilit třeba jednu stěnu..no a táta mi na to připravil 1 kýbl a když jsem to spotřebovala tak jsem si pak namíchala už sama…to jsem natírala ve sklepě nově narozené zdi a stropy a co vím tak se to od té doby nepredepavalo a nevšimla jsem si že by se někde něco loupalo a opadavalo… :nevim: a to uz je to 10 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79706
19.1.25 11:46

Tu syrovátku tam dáváš, aby měly případné plísně co žrát? To jsem nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20825
19.1.25 13:15

Nikdy v životě jsem neslyšel o přidávání syrovátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.25 13:27

Syrovátka proč? Jedeme normální vápno, voda. Nic víc :think: máme takhle dílny atd vše drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.1.25 14:24

Syrovatka se dava jako alternativa k mliku, co davali drive maliri. Slouzi jako pojivo a snizuje oter.

Tedy 2l vapna a 3,5l vapna samotne by melo byt ok? I oter, i praskani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.1.25 17:36
@Vladusxx píše: Více

Přesně tak. My jsme bílívali u prarodičů úplně stejně. Nic se nikdy neloupalo, nežloutlo, až na ty kocoury občas :lol: :lol: O syrovátce taky slyším poprvé, přijde mi to podobné scifi jako vejce do malty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max