Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
maminky,ráda si nechám poradit.
Máme byt 2+kk. Zatím jen jedno dítko (11m),ale ráda bych ještě jedno. Teď máme obyvák s kuchyni a velkou ložnici. No a v budoucnu místo ložnice bude dětský pokoj a já s manželem se odstěhujem do obyváku který je malý protože je spojen s kuchyní. Já bych to chtěla zachovat jako obývák a koupit nějakou pořádnou sedačku která je pro každodení spaní. No a manžel by tam chtěl prostě dát postel. S tím že tam bude prostě vše obývákové jen místo gauče postel. A ta místnost by se od kuchyňské části oddělika nějakym pojízdnym závěsem. Je pravda že na návštěvy si nepotrpíme. Většinou přijde jen moje mamka a tý je to jedno kde sedí
. Tak se ptám pro jakou variantu by jste se ženy rozhodly popřípadě pokud máte malý byt jak jste to vyřešily ![]()
Ahoj,taky jsme bydleli ve 2+kk.Ale mámew děti 2 a ten starší měl vždycky svůj pokoj a my měli rozkládací sedačku.Vadilo mi teda šíleně denně to rozkládat,ale postel by mi vadila víc
.Ale zase je pravda,že postel je postel,takže manžela chápu
,ten můj taky pořád prskal,že se nevyspí ![]()
ahojky,kdyz jsem byla sama,tak jsem bydlela v 1+1,takze mista minimum…koupila jsem si paradni sedacku,ktera byla pruzinova(pohodlna),byla na kazdodenni spani,rychle se rozkladala,byla do L a mela i ulozny prostor…opravdu rozkladani a skladani raz-dva…pak i navstevy mely dobre prijemne posezeni,vypadala dobre,takze vazne spokojenost a dva se na ni krasne vyspali
Tak my spíme v obýváku už ted…
a máme takové to dvoukřeslo,co je jako sedačka a když se rozloží,je to jako postel…
už to máme dlouho ale pořád se na tom spí dobře.jen z pohodlnosti už to ani neskládáme ![]()
zkusím pohledat obrázek
Taky jsme původně měli kupovat byt 2 plus 1 a já to chtěla vyřešit tak, že by ta postel byla vyvýšená a pod ní sedačka třeba jen dvougauč a křeslo, aby nejenom návštěvyy, ale i my trošku oddělili spaní a lenošení. Stropy tam nebyli nijak vysoké, ale dalo by se to realizovat, nedovedu si představit spát na gauči roky, ale znám lidi co to tak mají a dokonce i ty co mají postel a gauč žádnej protože bydlí v jedna plus jedna, těm holt chodí návštěvy do kuchyně
Motiko…něco takového jsem myslela,že máme
http://www.nabytek-forliving.cz/…nd_poh-d.jpg
Má kamarádka má 2kk a jsou tam 4. Spí na rozkládacím rohovém gauči - prý na každodenní spaní. Byl kvůli tomu hrozně drahý. Po pár letech se na tom nedá spát, sedací část proleželá, je tam hrb,… navíc každodenní rozkládání a skládání, uklízení peřin… Strašně je bolí záda, každé ráno jsou jak rozlámaní.
Nic se nevyrovná kvalitní posteli s kvalitní matrací. To je jasný fakt. Jak bych to řešila u vás ? Skříňová postel nebo patro na spaní. Je toho plný internet, dá se koupit i na inzerát starší. Sousedi mají v obýváku sříňovou sklopnou postel a jsou léta nadšeni.
lumáťa píše:
Má kamarádka má 2kk a jsou tam 4. Spí na rozkládacím rohovém gauči - prý na každodenní spaní. Byl kvůli tomu hrozně drahý. Po pár letech se na tom nedá spát, sedací část proleželá, je tam hrb,… navíc každodenní rozkládání a skládání, uklízení peřin… Strašně je bolí záda, každé ráno jsou jak rozlámaní.Nic se nevyrovná kvalitní posteli s kvalitní matrací. To je jasný fakt. Jak bych to řešila u vás ? Skříňová postel nebo patro na spaní. Je toho plný internet, dá se koupit i na inzerát starší. Sousedi mají v obýváku sříňovou sklopnou postel a jsou léta nadšeni.
http://www.sklopne-postele.eu/…-postele.php
Žádný rozkládací gauč,i sebedražší není na každodení spaní…
spala jsem takhle na gauči ze stejného důvodu 6 let a za mě tedy určitě postel.
jestli klasiku nebo sklopnou,to už je jedno,ale postel…
Já bych tedy volila tu sklopnou,dá se to udělat moc pěkně a je to pořád funkční obývák..vem si,kolik dlouhých let ti to musí sloužit.
Tak já bych byla rozhodně pro sedačku…pokud máte menší obývák, udělá vám složená sedačka opticky větší prostor než letiště, které už „nezmenšíte“…pokud si na návštěvy nepotrpíte, není problém nechat tu sedačku rozloženou, abys jí nemusela denně skládat (což je určitě pěkný „vopruz“)…takže vlastně bys byla spokojená jak Ty, tak manžel…
Ahoj, my měli sedačku- rozkládací. návštěva přišla jednou za měsíc či déle, takže sedačka byla rozložená a jen příležitostně se složila pro návštěvu. víc se mi to líbilo, protože třeba i na vánoce, nebo slavnostní chvíle,vypadl ten obývák lépe a bylo víc místa. Ovšem opravdu vybírejte sedačku pro permanentní spaní, a´t nedopadnete jako my s proleželou dírou ![]()
Ta sklopná postel vypadá opravdu dobře ![]()
Rozkládací gauč za sebe fakt nedoporučuji. Ať je sebedražší, osedí se a špatně se pak na tom spí.
My to budeme řešit taky, máme 2+1
Obývák je řešenej zajímavě, ovšem nepoužitelně pro vyklápěcí skříň s postelí, ani pro vysokou postel pod stropem.
Postel nechceme, k balkonu by nikdo neprošel a muselo by se skákat přes ní.
Budeme mít gauč, zatim necháme co máme, obyčejnej rozkládací, až nás budou bolet záda, vyhodíme ho a pořídíme z ikei, je to klasická matrace (vyberete si vaši tvrdost) a co je nejlepší, že když se proleží koupíte jinou matraci (jenom matraci, žádnej novej gauč), když se okouká jinej potah a má i úložnej prostor, myslim, že dobrej kompromis ![]()
My třebas nemůžeme mít ani gauč, kterej se rozloží do dýlky, vejde se nám tam jenom ta varianta, kde se spí podélně…
http://www.ikea.com/…ts/S29874299
Tak my jsme v předchozím malém bytě udělali nadstavbu - tzn vyvýšenou postel (jakoby patrová, ale letiště - dvojlůžko - nahoru se lezlo po schůdkách, vypadalo to velmi pěkně a pod dvojlůžkem vznikl velký prostor pro sedací soupravu nebo pracovní kout s PC - jak kdo chce. Myslím, že to je dobré řešení, pokud nemáte vyloženě nějaký extra nízký stop.
Ahojky, my tedy máme normální ložnici, ale když jsme sháněli sedačku do obýváku, viděla jsem někde moc pěkný rozkládací gauč, ve kterém byla zabudovaná klasická matrace, dala se tam koupit jakákoliv třeba i ortopedická, takže pokud to bude řešení natrvalo, volila bych něco takového, aby se na tom dobře spalo, bohužel už nevím kde jsem to viděla.
Vypadalo to takhle nějak: http://nabytek.bydleni.cz/…odenni-spani