Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Davdan píše:Gina108 píše:U nás tohle fakt platilo.Lizbeth píše:Já jsem taky zvědavá, jak se bude chovat mladší. Jestli takováhle „panovačnost“ třeba není víc zřetelná u prvního dítěte a ten mladší sourozenec už se víc přizpůsobuje.
Je to normální..
Vyhovím, pokud nejde o život..Pokud už je to vopruz, tak se může klidně stavět na hlavu..
( dělala to starší, když byla malá - pořád nás kočírovala kdo co kdy kde komu proč, ale menší to zatím nedělá - myslím ,že to k vývoji patří..)![]()
Jakoby ti další už nejsou tak panovační, zato jsou ale víc „uječený“ - jak se snaží prosadit mezi staršíma (jako ty malý plemena psů, co hodně štěkaj, aby si dodaly na vážnosti
).
Jé, to je úplně přesný. Čtyřměsíční mimino ječí jak pavián, když se jí nevěnuji hned jak si kvikne. Tak jak ječí ona, tak ten starší ječel snad jednou v životě, když si ošklivě skřípnul prstík. ![]()
Já si právě říkám,jestli ho nerozmazluju,teda vím že jo,ale když on je tak sladkej a já z něj jsem celá poprděná
Takže Michálek diktuje a já poslouchám
On je u toho vždycky tak důležitej a roztomilej.A nejvíc jak ukazuje tím prstíkem.
Samozřejmě že na procházku chodím kvůli němu,nebo pro něj,ale on chce jít vždycky kolem řeky a já mám ještě kočár s malou,on jezdí na stupátku a kolem tý řeky je taková blbá polní cesta,blbě se tam s tím stupátkem jede a nechce jít za ruku,tak se bojím,aby nespad do řeky a radši chodíme jinudy.To vždycky řve"Mia tady"třeba 10× a ukazuje prstíkem kudy no a pak se vztekne,nebo nafoukne a nemluví se mnou ![]()