Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky pozor! Mícháte tu jablka a hrušky!
Potemník se vám na jídlo ve spíži vykašle. Ten na zimu hledá pouze místo v teple. Občas sní něco na zemi, když mu to bude vonět.
Do jídla leze moučný mol. Má mraky podob. Jeho přítomnost zjistíte tak, že najdete v mouce jakoby pavučiny nebo třeba v jídle (těstovinách) najdete trs a u něj bílou housenku či mola. Toto si nosíme z obchodů.
Ahoj, ozivuju diskuzi. Koukam na prispevky a uz s tim bojujem 2 roky
delsi dobu byl klid ale ted tu zas jsou vic a vic…
Dnes jsem nasla ze je to VRTAVEC PLSTNATY…
http://www.skudci.com/…vec-plstnaty
V clanku je ze zpusob hubeni je dymovnice… Zkousel jste to nekdo? Staci kdyz mame 2 patra dat 2 dymovnice nebo do kazdy mistnosti? Nebo jak se toho jinak zbavit?
@Ajla tak vy máte plstnatého, my měli toho druhého, ten je průhledný jak balonek. Ale jsme tu přes 8 let, přes den je vídám sem tam, ale nacházím je už mrtvé v škvírách, v kumbálku v kyblu, nebo v krabici s hadrama. Tam mamé starou zeď, z vepříku, prý žijou v tom. Nedymili jsme je, už jsme si na ně zvykli. Ale nemáme jich tolik, ze začátku jich bylo víc, teď se jim tady asi moc nelíbí, tak jich je méně.
A hlavně oni jsou zavrtani uvnitř, tak nevím, jestli to jednorázová dymovnice vyřeší. ![]()
Nevím jak na tuto potvoru, ale my jsme použili dýmovnici na blechy a na mravence.
Bydlíme v bytě (100 metrů) použily jsme 2 dýmovnice a od té doby máme klid - je to asi 1/2 - 3/4 roku. Dýmovnice jsou na metry a obávám se že jedna do každého patra stačit nebude
Ahoj, taky mám doma broučka: malý, hnědý, oválný trochu do kulata s celistvými krovkami, občas se objeví, většinou na posteli má tak 3-4mm… znervózňuje mě, a tak, jak to říkám psům, když se mi tlačí do domu, tohle je moje bouda, tak ani broučky doma nechci
netuším, co to může být…nějaká rada?
@Ajla Můžu se zeptat, jestli jste se jich nějak zbavili? Máme je v koupelně a už mě tam fakt štvou ![]()
Nemáte kožojeda? Nebo rušníka? My s ním bojujeme už hodně dlouho, ale zbavit se ho úplně nelze. A to jsme tu měli pána na postřik. Nejvíc funguje poctivé vysávání..rohy, škvíry, za nábytkem. Možná trošku biolitu aspon za ten nábytek, ale zbavit se asi úplně nelze..nevím..psal mi to i pán entomolog, co jsem se ho tak ptala…