Ocet do pračky na zápach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8283
27.11.11 18:49

ocet do pračky

ahoj potřebuji poradit, mám asi pračku od vodného kamene, avi mi tam přestala vonět a cítím z prádla jsem smrad, pomůže mi prohnat pračkou octem? nezničím tím něco třeba hadice, a pomáhá to? máte někdo zkušenost? a kolik a kam se toho dává?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
27.11.11 18:53

na bezny prani misto avivaze davam tak 2PL a jednou za cas na vycisteni pracky tak pul litru a program na 60 stupnu ;) neznici se urcite nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
27.11.11 18:57

a mám to dát do bubnu? a asi bez prádla že jo? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.11.11 18:59

bez pradla a ja to leju do ty prihradky jak je na prasek a avivaz - az se to procisti cely ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
27.11.11 19:00
zanetka2712 píše:
a mám to dát do bubnu? a asi bez prádla že jo? :oops:

Ocet můžeš používat klidně místo aviváže.Pračka se ti tím i čistí a ještě ušetříš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
27.11.11 19:02

děkuji jdu to teda zkusit, snad to bude lepší a takže teda tak půl litr jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.11.11 19:03

:mrgreen: takl od oka to leju, ja nic neodmeruju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
27.11.11 19:15

Mně taky smrděla pračka a buben zašlej od kamene, tak jsem na radu kamrádky (která to takto dělá co 3 měsíce) vzala 4 lahve (ano, 4 litry, čteš správně ;-) ) octu, nalila je přímo do bubnu místo prádla a dala běžný program na 90 st. A dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.11.11 19:31

Taky dávám čas od času do pračky ocet a necham ji jít na prázdno na 60st. Opraváři to neradi vidí, prej ta kyselina rozeřírá vše plastové, hlavně těsnění a to pak rádo praská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.11.11 19:33

ocet dávám do pračky většinou k ručníkům a asi tak čtvrt litru, ručníky pak nejsou jak drátěnky a proti vodnímu kameni to pomůže, ale chce to dělat pravidelně, já ho tam dávám tak 3× do měsíce. Nemusíš se bát, že by ti ocet prádlo zničil, právě naopak, fixuje barvy, projasňuje a hlavně oblečení po něm nesmrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.11.11 19:38

holky to se opravdu bat nemusite ja to delam pri kazdem prani uz nekolik let - prcek ma atopak a manza se taky po kazdy avivazi osypal, takze mi nic jineho nezbyva a pradlo je pekne mekke ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
27.11.11 20:08
zanetka2712 píše:
ahoj potřebuji poradit, mám asi pračku od vodného kamene, avi mi tam přestala vonět a cítím z prádla jsem smrad, pomůže mi prohnat pračkou octem? nezničím tím něco třeba hadice, a pomáhá to? máte někdo zkušenost? a kolik a kam se toho dává?
děkuji

Ahoj, mam doma instalatera, prave jsem se ptala a pry nic neznicis… Jedine, co se muze stat, tak ze se:

1. je to uz tak „narostle“, ze to muze i „tesnit“, takze muze trochu tect, ale to je potom vada pracky, to by zacalo casem stejne.
  1. muze se stat, ze vodni kamen ucpe nejakou trubku nebo filter, takze filter potom vycistit…

Ale pry se toho nemas VUBEC bat… :) :hug:

Pokud to jednou udelas, tak je dobre potom „cistit“ octem pravidelne, protoze potom se vodni kamen neusazuje.

Ja treba pouzivam ocet i misto avivaze, to pradlo je pak i daleko mekci… ;) Mame hodne tvrdou vodu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
8283
27.11.11 21:15

tak ted peru už prádlo tak jsem zvědavá zda avi bude vonět, a foltr nevím kde je musím poprosit manžílka, a je možné holky že mi tam třeba zapadala ponožka, a tu bych našla taky u filtru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.11.11 09:08

Žanetko, stát by se to nemělo, ale možný to je. Jinak čištění filtru není nic složitého, akorát pozor, vyteče celkem dost vody, většinou bývá vespod pračky zepředu, já ho mám zakrytý lištou, takže jsem musela proštudovat manuál, kde ho mam vlastně hledat.

Ema: taky máme dost tvrdou vodu :cert: a konvici taky pravidelně čistím octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.11.11 12:48
zanetka2712 píše:
tak ted peru už prádlo tak jsem zvědavá zda avi bude vonět, a foltr nevím kde je musím poprosit manžílka, a je možné holky že mi tam třeba zapadala ponožka, a tu bych našla taky u filtru?

jde o to jakou ma pracku, ja ma filtr samocistici, pracku mam cca 5 let a cistila sem ho jednou a nic tam nebylo ani vlasek…ze by se tam dostala ponozka neverim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný