Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj potřebuji poradit, mám asi pračku od vodného kamene, avi mi tam přestala vonět a cítím z prádla jsem smrad, pomůže mi prohnat pračkou octem? nezničím tím něco třeba hadice, a pomáhá to? máte někdo zkušenost? a kolik a kam se toho dává?
děkuji
na bezny prani misto avivaze davam tak 2PL a jednou za cas na vycisteni pracky tak pul litru a program na 60 stupnu
neznici se urcite nic ![]()
bez pradla a ja to leju do ty prihradky jak je na prasek a avivaz - az se to procisti cely ![]()
zanetka2712 píše:
a mám to dát do bubnu? a asi bez prádla že jo?
Ocet můžeš používat klidně místo aviváže.Pračka se ti tím i čistí a ještě ušetříš!
děkuji jdu to teda zkusit, snad to bude lepší a takže teda tak půl litr jo?
Mně taky smrděla pračka a buben zašlej od kamene, tak jsem na radu kamrádky (která to takto dělá co 3 měsíce) vzala 4 lahve (ano, 4 litry, čteš správně
) octu, nalila je přímo do bubnu místo prádla a dala běžný program na 90 st. A dobrý ![]()
Taky dávám čas od času do pračky ocet a necham ji jít na prázdno na 60st. Opraváři to neradi vidí, prej ta kyselina rozeřírá vše plastové, hlavně těsnění a to pak rádo praská.
ocet dávám do pračky většinou k ručníkům a asi tak čtvrt litru, ručníky pak nejsou jak drátěnky a proti vodnímu kameni to pomůže, ale chce to dělat pravidelně, já ho tam dávám tak 3× do měsíce. Nemusíš se bát, že by ti ocet prádlo zničil, právě naopak, fixuje barvy, projasňuje a hlavně oblečení po něm nesmrdí.
holky to se opravdu bat nemusite ja to delam pri kazdem prani uz nekolik let - prcek ma atopak a manza se taky po kazdy avivazi osypal, takze mi nic jineho nezbyva a pradlo je pekne mekke ![]()
zanetka2712 píše:
ahoj potřebuji poradit, mám asi pračku od vodného kamene, avi mi tam přestala vonět a cítím z prádla jsem smrad, pomůže mi prohnat pračkou octem? nezničím tím něco třeba hadice, a pomáhá to? máte někdo zkušenost? a kolik a kam se toho dává?
děkuji
Ahoj, mam doma instalatera, prave jsem se ptala a pry nic neznicis… Jedine, co se muze stat, tak ze se:
Ale pry se toho nemas VUBEC bat…
![]()
Pokud to jednou udelas, tak je dobre potom „cistit“ octem pravidelne, protoze potom se vodni kamen neusazuje.
Ja treba pouzivam ocet i misto avivaze, to pradlo je pak i daleko mekci…
Mame hodne tvrdou vodu. ![]()
tak ted peru už prádlo tak jsem zvědavá zda avi bude vonět, a foltr nevím kde je musím poprosit manžílka, a je možné holky že mi tam třeba zapadala ponožka, a tu bych našla taky u filtru?
Žanetko, stát by se to nemělo, ale možný to je. Jinak čištění filtru není nic složitého, akorát pozor, vyteče celkem dost vody, většinou bývá vespod pračky zepředu, já ho mám zakrytý lištou, takže jsem musela proštudovat manuál, kde ho mam vlastně hledat.
Ema: taky máme dost tvrdou vodu
a konvici taky pravidelně čistím octem.
zanetka2712 píše:
tak ted peru už prádlo tak jsem zvědavá zda avi bude vonět, a foltr nevím kde je musím poprosit manžílka, a je možné holky že mi tam třeba zapadala ponožka, a tu bych našla taky u filtru?
jde o to jakou ma pracku, ja ma filtr samocistici, pracku mam cca 5 let a cistila sem ho jednou a nic tam nebylo ani vlasek…ze by se tam dostala ponozka neverim ![]()