Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Začnu zeširoka. Právě jsem se dozvěděla, že naše školka bude mít nejspíš celé dva měsíce v létě zavřeno a svěřila se kamarádce, že jsem z toho na zhroucení. Že to nedám. Přece bych měla být ráda, že můžu strávit s dcerou tolik času. A kamarádka mi řekla, že se mi nediví, protože jí stačí, když mé dítko hlídá hodinu ročně, je vyřízená a má z ní vyhučený mozek, protože rozumět jí není, neustále mluví a navíc na to vyžaduje odpovědi. Kamarádka dělala pár let ou pair v Anglii. Moje léto končí pravidelně těžkými záchvaty migrény, kterou přes rok skoro nemám. No a teď co s tím..
Je to nevychovanost, rozmazlenost nebo diagnóza, když dcera mlčí jen u tv nebo na tabletu? Povaha? Co s tím?
Kamarádka má Pepina, ale řekla bych, že je to lepší než dříve (má 6)
@Kfětoslava píše:
Já teda takovou paní u pohovoru nevybrala, protože mlela a mlela vše “od Adama”, že pokud jsem se jí chtěla na něco zeptat, musela jsem jí skočit do řeči, když se nadechovala. Takoví lidé, co nedají druhému prostor, jsou psychicky docela vysilující.
Vidíš a mě to vždy pomohlo.
Na každou otázku jsem měla odpověď. Nedělala jsem hmm mmmm nevím. Prostě jsem nemlcela a nekoukala jak jelimanek. A nemlela jsem tak, abych personalistovi vzala vůdčí úlohu. To ani náhodou.
Takže jsem vždy na pohovoru věděla kdy mlčet. Jen prostě na pohovoru nemám nervy, nesedím tam jako jelimanek a nebojim se odpovědět, nekoktam atd.
Takže pro mě má pepinovska povaha je velké plus.
@Ťarbík01 píše:
Vidíš a mě to vždy pomohlo.Na každou otázku jsem měla odpověď. Nedělala jsem hmm mmmm nevím. Prostě jsem nemlcela a nekoukala jak jelimanek. A nemlela jsem tak, abych personalistovi vzala vůdčí úlohu. To ani náhodou.
Takže jsem vždy na pohovoru věděla kdy mlčet. Jen prostě na pohovoru nemám nervy, nesedím tam jako jelimanek a nebojim se odpovědět, nekoktam atd.
Takže pro mě má pepinovska povaha je velké plus.
Mezi Pepinem a jelimánkem je ještě dost velka manévrovací plocha.
Ale zase, az ti vasi Pepini vyrostou, mohli by do politiky. A treba v OVM by byli uplne skveli:-)
@ludmilaadamkova píše:
Ano… Ale jsou i děti co jsou tiché…
také jsem o tom slyšela, tak to nejspíš bude pravda ![]()