Malý strýc Pepin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.23 18:17

Malý strýc Pepin

Začnu zeširoka. Právě jsem se dozvěděla, že naše školka bude mít nejspíš celé dva měsíce v létě zavřeno a svěřila se kamarádce, že jsem z toho na zhroucení. Že to nedám. Přece bych měla být ráda, že můžu strávit s dcerou tolik času. A kamarádka mi řekla, že se mi nediví, protože jí stačí, když mé dítko hlídá hodinu ročně, je vyřízená a má z ní vyhučený mozek, protože rozumět jí není, neustále mluví a navíc na to vyžaduje odpovědi. Kamarádka dělala pár let ou pair v Anglii. Moje léto končí pravidelně těžkými záchvaty migrény, kterou přes rok skoro nemám. No a teď co s tím..
Je to nevychovanost, rozmazlenost nebo diagnóza, když dcera mlčí jen u tv nebo na tabletu? Povaha? Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
7.2.23 18:24

Je to povaha, která se trochu obrousí věkem a výchovou, až dítě začne pobírat věci jako společenská vhodnost, snesitelnost, empatie, potřeby druhých. A až nebude závislé na rodičích a bude moct vykecavat díru do hlavy skupině jim vyvolených jedinců typu kamarádi, učitele, vedoucí kroužku, prodavačka v obchodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 18:37

Mám osmiletého Pepina. Neustále mluví a mluví nahlas. Pokud nemluví, vydává jiné zvuky, nebo si zpívá. Povídá i u televize.
Učitelka ve škole se ho už boji vyvolat, protože je k nezastavení.
Taky čekám, kdy se to zlepší.
Já už si vypěstovala selektivní hluchotu a nejsem schopná vnímat mluvenou řeč.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
7.2.23 18:39

Pamatuju si tohle příšerné období, kdy dítě vlastně neustále mluví, přemýšlí nahlas.
Syn tehdy dostal chrapot a nemohl mluvit..bylo to krásných 10 hodin společně stráveného času :lol:

• Citovat
  • Upravit
9643
7.2.23 18:44

Neboj, to přejde :D Děcka byla to samé a teď slyším jen „hmmmm“ a „kdy bude večeře?“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
7.2.23 18:48

Jo syn taky mele a mele a teď to ještě zdokonalil, když ho ignoruju, tak to opakuje porad dokola a stále hlasitěji a hlasitěji a teď v poslední době po mě ještě vyžaduje, abych se koukala když mluví :mrgreen: takže vždycky “mami divej se na mě” a začne třeba zpívat :mrgreen: musí z toho vyrůst no. Proti zblazneni mi napadá snad jen co nejvíc byt někde v kolektivu, pokud nemáte třeba nějakou soukromou skupinu k dispozici, nebo příměstský tábor (nevím jak je dcera velká, ale některé jsou i pro skolkove děti), tak aspoň být porad někde v luftu, aspoň hriste, herny apod, kde dítě vypustis a bude žvanit ostatním dětem a ne jen na tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
7.2.23 19:06

Juhuu hlásím se do klubu :lol: :lol: syn neumí mluvit normálním hlasem, neustále křičí, pisti běhá, super, leže na parapet :lol: :D když neodpovídám a nebo vypadám, že nevěnují stoprocentní pozornost tak do mě plácá a opakuje mámo, mámo, mámo :lol: :lol: a mluví i ze spaní :lol: nemáte v okolí nějaký příměstský tábor nebo nějaké sem tam placené hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.2.23 19:21

Ano… Ale jsou i děti co jsou tiché…

• Citovat
  • Upravit
11088
7.2.23 19:29
@ludmilaadamkova píše:

Tak to tady neříkej, ať nás zbytečně nestresuješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.2.23 19:33
@jita22 píše:
Tak to tady neříkej, ať nás zbytečně nestresuješ :)

No.. moje dítě to není ale viděla jsem to na vlastní oči jinde :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.23 19:34
@ludmilaadamkova píše:

Jsou a často jsou jejich rodiče přesvědčení, že mají hlučné děti. A pak poznají realitu :lol:

• Citovat
  • Upravit
1428
7.2.23 19:36

Můj syn se taky rád poslouchá, ale mě to nevadí, s manželem to bereme tak že je zdravý a není to dítě, které stojí v koutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
7.2.23 19:55

Hele nechci tě děsit, ale někdy to nepřejde nikdy. :mrgreen:
Já jsem taky druhý Pepin. :mrgreen: alespoň to mi říká manžel. I v porodnici mi to porodní asistentka říkala :mrgreen:
Takže holt někdy je to povaha asi do konce života. :mrgreen:
Ve škole se to řešilo na každých třídních schůzkách už od 1 třídy. Ani když jsem seděla sama, tak to nepomohlo. :mrgreen:
Jo a vždy mi to pomohlo při pohovorech. :mrgreen:
Jo a u psychologa ok. Magor nejsem. :mrgreen: Prostě povaha. :mrgreen:
Několik lidí co se mnou mluvilo po telefonu a vypnul nás až operátor, tak říkali, že to zažili poprvé v životě. :P
Hele já to ale beru jako velké plus. V životě mi to dost pomohlo.
Víš kolik lidí jsem umluvila k tomu, aby udělali či chci. Prostě to udělali aby měli klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
7.2.23 20:15

Mám takovou dceru a je to strašně vysilující, protože i když už nechci, vždy mě donutí na ní nějak reagovat. Nejhorší to je, když marodí. Má strašně energie, vstává v šest ráno(i o víkendu), vzbudí celej barák. Ideální je, když má po škole ještě sportovní kroužek, pak to s ní odpoledne jde :mrgreen:. Jo a je jí už devět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
7.2.23 20:42
@Ťarbík01 píše:
Hele nechci tě děsit, ale někdy to nepřejde nikdy. :mrgreen:
Já jsem taky druhý Pepin. :mrgreen: alespoň to mi říká manžel. I v porodnici mi to porodní asistentka říkala :mrgreen:
Takže holt někdy je to povaha asi do konce života. :mrgreen:
Ve škole se to řešilo na každých třídních schůzkách už od 1 třídy. Ani když jsem seděla sama, tak to nepomohlo. :mrgreen:
Jo a vždy mi to pomohlo při pohovorech. :mrgreen:
Jo a u psychologa ok. Magor nejsem. :mrgreen: Prostě povaha. :mrgreen:
Několik lidí co se mnou mluvilo po telefonu a vypnul nás až operátor, tak říkali, že to zažili poprvé v životě. :P
Hele já to ale beru jako velké plus. V životě mi to dost pomohlo.
Víš kolik lidí jsem umluvila k tomu, aby udělali či chci. Prostě to udělali aby měli klid :mrgreen:

Já teda takovou paní u pohovoru nevybrala, protože mlela a mlela vše “od Adama”, že pokud jsem se jí chtěla na něco zeptat, musela jsem jí skočit do řeči, když se nadechovala. Takoví lidé, co nedají druhému prostor, jsou psychicky docela vysilující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí