Mam asi problem

8.10.10 00:07

mam asi problem

ahojte mamky… chtela jsem se zeptat a nebo spise poradit …cekam druhe dite …vim ze by jsem ledacos mela uz znat…ale ted mam jaksi jine tehotenstvi jsem v 21 tt…a nepribrala jsem ani pul kila …ted jsem byla na ultrazvuku a rekli mi ze to mozna vypada na holcicku ale nejde to poradne vydet…ale at uz je to kluk ci holka meri pouhich 11 cm… u prvniho ditete mi malej meril vice v patem mesici mel skoro 15 cm…a probrla sem do pateh mesice cca…5 kilo a pak samozrejme vic do konce tehu…nevim v cem je ted problem … poradite mi? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1133
8.10.10 00:13

Těžko říct,ale já to měla podruhé stejně, dokonce na mě nebylo znát těhotenství ještě ve 27.t a nepoznal to ani dr.,který mě hnal na rtg a hrozně se divil,že nechci :wink: Podotýkám,že mám normální postavu,žádné váhové výkyvy.No a o to větší šok byl,když se mi narodil chlapeček o váze 4430 g!!Odhad byl do 3500 g. Nějak nechápu dodnes,kde jsem ho tenkrát měla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
8.10.10 00:14

no a co dr na to?

já už si teda vůbec nepamatuji, kolik má dcera měřila, když jsem ji ještě nosila, každopádně jsem za celé těhu tehdy přibrala jen 6 kg a vše bylo v pořádku, když teda opomenu, že se malá narodila předčasně, ale to bylo z úplně jiného důvodu.
Takže než se ptát tady, tak bys to měla spíš zkusit u dr, ale pokud jsi ted byla na ultrazvuku, kde ti říkali, kolik miminko ted měří atd., tak pokud by bylo něco v nepořádku, tak by ti to snad dr řekl rovnou, ne?
Já teda veřím, že si děláš starosti zbytečně a je vše v pořádku, ale pokud tě to znepokojuje, tak bych se obrátila na dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
8.10.10 08:03

Já osobně bych se z váhy neznepokojovala, ovšem 11cm je na 21tt dost málo dle mě. Já měla ve 13tt 7,5cm nyní na kontrole v 16tt myslím, že už budu mít okolo 12-13cm mimčo. Ale pokud se dr nevzrušoval, tak si jen třeba špatně slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.10.10 08:05

Netuším, jak je to s velikostí plodu, ale co se týče váhy, tak já mám nadváhu (cca 18 kg) a do půlky těhotenství jsem nepřibrala ani kousek, dokonce jsem ze začátku hubla, protože jsem najela na zdravější stravu. Když je větší nadváha, tak je naprosto v pořádku, že nepřibíráš, dokonce jsou za to lékaři spíš rádi, tělu to jen prospěje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.10.10 08:25

Ahoj. Jak píšou holky, určitě bych se neznepokojovala. Moje kamarádka má docela dost nadváhu, a během celých devíti měsíců těhotenství nepřibrala ani jedno jediné kylo. Na konci těhotenství měla dokonce o jedno méně. Jedla zdravěji a přidala pohyb- procházky. A kyla která hubla díky správnému životnímu stylu, tak nabírala na dítěti a těhotenství. A vždycky se jí ten rozdíl vyrovnal. Takže i když jí to nechce nikdo věřit, tak její konečná váha byla o kylo nižší než na začátku těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.10.10 08:39

zanetinko, pokud by bylo s miminkem něco v nepořádku, tak by ti to na velkým UTZ řekli.
Hele já rodila v červenci a lidi se mě na možné těhotenství začali ptát v květnu a ještě si mysleli, že budu rodit až někdy v říjnu v listopadu :)
Vůbec se netrap a popřípadě se zeptej svýho gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikolinka
8.10.10 08:58

Ahojky ja byla ted ve 22tt na 3D UTZ a mala mela 26,5cm takze to je hodne divné a nepreslechla si se? :think:

• Citovat
  • Upravit
390
8.10.10 09:23

Určitě se na to zeptej lékaře, ať se nemusíš zbytečně stresovat. Myslím si, že kdyby byl nějaký problém, tak to stebou lékaři hned řeší.
Já si už nepamatuji kolik malý měřil v kterém měsíci, ale já jsem taky nepříbirala do patého měsíce ani kilo a potom jsem pomalinku začala přibírat. A bříško mi taky začalo růst až v pátem měsíci. Na konci těhu jsem vypadal jako holky které byly v pátém měsíci, měla jsem hrozně malinké bříško. Před porodem jsem zhodila ještě kilo.
Lékaři tě mají pod kontrolou a když se ti něco nnezdálo, tak se jich zeptej.
Přeji krásné těhu a žádné stresy. Samozdřejmě zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.10.10 09:25

Omlouvám se za pravopis :oops: . Psala jsem to rychle a nepřečetla jsem si to po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
8.10.10 09:26

Ahoj,
taky si myslím, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak by ti to doktor na utz řekl…
Já jsem v obou těhotenstvích přibrala 10 kg, jsem vysoká a celkem štíhlá a někteří sousedi, když mě viděli podruhé s kočárkem se ptali čí je to dítě - rodila jsem letos v květnu, byla dlouho zima, takže jsem nosila bundu a někteří si bříška vůbec nevšimli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.10.10 09:55

Zbezne jsem koukala a ve 21.tt se uvadi delka 19cm cca. 11cm je oproti tomu pomerne dost velky rozdil, nemuze to byt delka od hlavicky po zadecek? Obcas to doktori meri tak, protoze se tam nozicky treba mrskaji, nebo jsou pokrcene a nemuzou to zmerit presne, kdezto hlava s trupem jdou zmerit snadneji.
Na zprave z utz by meli byt udaje, kolikatemu tt odpovidaji jednitlive parametry, vzdycky je to nejaka zkratka a pak tt+dny. Dulezite je, aby tyto tydny odpovidali delce tehotenstvi a prilis se jednotlive parametry nerozchazeli (jako treba ze by hlava odpovidala 22+4 a stehenni kost 18+0, to by byla velka nerovnomernost.

Pribirani bych vubec neresila, podle me je dulezite, aby dite rovnomerne rostlo, aby rostla deloha(vyska fundu), pribirani jako takove je jen pomocny ukazatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.10.10 10:01

Jo a kdyby dr zjistili neco spatneho, tak mi ver, ze by te nenechali jen tak odejit, byla jsem svedkem, kdy mamince prede mnou nasli pri velkem utz neco na srdicku, takze ji hned rekli, at si sedne, pocka, ze se nic nedeje, ale ze prijde jeste dalsi doktor, ten znovu provede utz, vsechno ji ukaze, vysvetli…
Zkratka pokud je podezreni na nejakou patologii, tak to vsichni berou velmi vazne, volaji nekoho, aby to potvrdil, ze se ten prvni dr nespletl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.10.10 11:45

kazdy v tehu pribere jinak, to problem neni,ja treba 23 kg. Ve 21tt by melo mimco merit asi 25 cm. Opravte me jestli se pletu, na ultrazvuku se meri mimco od hlavicky po zadecek a z toho se vypocte celkova delka. Nebo ne? treba tech 11cm je prave od hlavicky po zadecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.10.10 16:59

ahoj , 11 cm je opravdu málo ,ale možná si to pleteš.také se mohlo stát že 11 cm je delka miminka od hlavičky k zadečku,jiní doktoři zase odhadujou delku i s nožičkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí