Mám jít studovat? Nevím co se životem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chudaku, tohle období máš opravdu náročné. Hele, být na tvém místě, tak bych k přijímačkam šla, za to nic nedáš, pokud tě nevezmou, zkusíš příští rok a pokud ano, začneš studovat až v září, a to bude manzel už ok.
Vůbec se ti nedivím, že teď vahas, ale je to jen období a přejde to. Určitě školu zkus, právě kvůli možnostem kariérního růstu v práci, lepšího platoveho ohodnoceni ![]()
Je to náročné při práci, měla jsem to stejne, ale zvládnout se to určitě da
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Promiň, zarazilo mě, že doma vznikají extrémní hádky, protože je chlap nemohoucí?? On to snad udělal schválně??
Nebo nechápu, proč ho z toho viníš. Chápu, že je toho na tebe hodně, ale mě se takhle zmrzačit chlap, poslední, na co myslím, je nějaká škola. Věnovala bych mu čas a energii a přijímačky zkusila za rok. Upřímně bys měla začít s učením sakra dřív, než v březnu, zvlášť, když jsi se minimálně 5 let nic neučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na druhou stranu škola ti pomůže vypadnout z toho každodenního kolotoče, potkáš nové lidi. Uvidíš, že až si to sedne, bude to fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Ja myslím, že to myslela tak, ze manzel je frustrovany a vybiji si to na ní, a proto se hádají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 píše: Více
Jo takhle
S tím bych teda udělala krátký proces. Ona táhne vše za něj a on na ní ještě ječí?
Nicméně stejně si myslím, že odložit školu o rok a od podzimu se připravovat na přijímačky je lepší nápad. Už teď je složená a do toho by se měla učit? Nevím no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Jako já to tak pochopila. Doma to ted vidím, děda byl nemocný a prakticky ve všem potřebuje pomoct-na zachod, umývat, oblékat…a taky je na babičku sem tam hnusný, protože ho to prostě štve, že byl aktivní a teď se sám ani nevyse…
Jak píše, manželovi by se měl úraz zahojit za 3 měsíce, semestr by začal za půl roku…já bych přijímačky zkusila, hlavně nikde není psané, že ji vezmou a aspoň by věděla na co se příští rok připravit ![]()
Příspěvek upraven 13.03.25 v 14:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 píše: Více
Ano, přesně tak
Vzhledem k tomu ze s takovými lidmi pracuji, vím že to není nic ojedinělého. Bohužel člověk co ma zkušenosti moc dobře ví že „udělat rychlý proces“ taky úplně moc dobře nefunguje. Navíc úraz si způsobil sám svoji bl. bosti když dělal to co neměl. Takže bych na něj klidně mohla řvát od rána do večera jaký je to bl. b…
- Citovat
- Upravit
Já bych ti k tomuto řekla ještě poslední věc: pokud je tvůj chlap jelito, a to se mi teda podle popisu opravdu jeví, bude se ti opravdu velmi těžko nejen dostávat na tu školu, ale hlavně pak dál studovat. Bez jeho podpory se dvěma malými dětmi a v normálním pracovním úvazku je to téměř nadlidský výkon..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně nějakým hádáním a vycitanim se ten úraz stejně nevyleci ![]()
Jak říkám, máš to hodně těžké, ale manžel se vyléčí a bude líp. Takže ohledně školy, viz. me příspěvky, abych se neopakovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě kdyby tě vzali a bylo to doma pořád náročné, studium se dá přerušit, odložit a nemusela bys delat přijímačky nové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych též školu odložila, obstarala věci doma, v klidu se pak učila na přijímačky a zkusila je za rok. Ono když teď ta příprava bude další stres a nedostala by ses, bylo by to demotivační ještě víc. Můžeš se ale na ty testy dostavit, ať víš, co čekat. Přeji hoodně štěstí se vším! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bych do toho studia určitě šla.
Já si takto podala přihlášku na VŠ.
A semlela se kupa věci.
Narodila se dcera, měla jsem ještě nějakou práci, kterou jsem nechtěla úplně pustit a starší měla nastupovat do 1.tridy.
Chodili jsme z nemoci do nemoci, já těhotná a pak mi volala koncem dubna paní, ani nevím odkud, že tehdy a tehdy (začátkem května) je poslední termín jít na přijímací zkoušky.
A že mám zaplaceno, ale že nevidí, že bych někde byla, tak jestli jsem nezapomněla.
Možná i trochu jo.
Měla jsem doma koupenou nějakou příručku, kterou jsem si pro přípravu pořídila, byla opravdu tlustá. Byly tam různé vzory těch tří okruhů, ze kterých byly ty zkoušky složené.
Vlastně jsem to jen otevřela a zavřela, protože jsem věděla, že to není šance dohnat.
Na ty zkoušky jsem tedy nakonec šla s tím, co mi zbylo v hlavě z mladých let a to víc jak dvacet let po škole. Takže jsem neměla ani tuhle výhodu…
Tak jsem tedy v polovině května ještě porodila a čekala na to, jak to dopadne.
Odjeli jsme na dovolenou a tam jsem se koncem srpna dozvěděla, že jsem byla přijata. Přišel mi e-mail, který jsem si tenkrát přečetla na WC a to mockrát.
Vrátili jsme se a začátkem září byla manželovi diagnostikovana rakovina.
Abych to zkrátila, na školu jsem i tak nastoupila a prostě se to nějak dělalo a byl to skvělý únik abych se nezcvokla.
VŠ jsem vystudovala i za těchto podmínek, takže za sebe říkám, jde to.
- Citovat
- Upravit
Přijímačky deláš letos a studovat budeš až od podzimu. Tak vo co de. Buď se připravíš dobře a nebo špatně. Buď tě vezmou a nebo ne. Určitě to zkus letos.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, prosím o radu.
Mám maturitu, dve deti, barak, manžela. Děti jsem mela hned po skole, chodi do skolky. Zdravku nemám, jsem ale z podobného oboru. Hodně jsem mela na škole anatomii. Spoustu si pamatuji…Roky přemýšlím že bych ráda dostudovala zdravku, všeobecnou sestru (vysoka skola). Pracuji ve zdravotnictví jako osetrovatelka na zkrácený uvazek. Tak dva týdny zpátky jsem se odhodlala, zjišťovala info…A co se nestane…chlap si zlomil nohu, a zároveň obratle. Leží doma na gauci, musím ho koupat, obsluhovat, a zároveň všechno co zařizoval…zvířectvo, dřevo, uhli, zahrada…komplet prostě všechno zařídit a udělat já. Plus vozit po doktorech.Je to zhruba na 3 měsíce. Dotoho deti, práce, domácnost. Kloudne mi nemá kdo pomoct. Už z toho stresu mám olezlou celou pusu oparu. Samozrejme doma vznikaji extremni hadky, protoze z plneho zdravi je najednou z chlapa pomalu lezak. Porad premyslim jestli se stihnu vůbec naučit za ten měsíc na prijimacky. Kloudne jsem se nikde nedozvedela z ceho vlastně jsou, z čeho se ucit. Jen.. že nabízejí kurz k prijimackam, jenze ten byl minulý měsíc. 

Myslíte že to mám zkusit až příští rok? Nebo co vlastně mám dělat? Teď se cítím úplně na dne…Porad se něco s.re…