Opakování SŠ matematiky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opakování SŠ matematiky
Ahoj holky,
jsem již nějaký pátek ze školy ráda bych si dodělala VŠ, ekonomický obor. Na většinu fakult se dělá přijímací zkouška z matematiky, z které jsem maturovala, ale už je to skoro 15 let. Ráda bych se Vás optala, zda byste si v rámci přípravy propočítaly sérii učebnic Matematika pro gymnázia nebo sbírky Středoškolská matematika v úlohách 1 a 2 (případně Petákovou)? Které z učebnic se vám zdají nejvhodnější? Když už mám opakovat, chci to udělat opravdu pořádně. Vzhledem k práci a povinnostem doma nestihnu propočítat oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@elompa píše: Více
Nemáš čas si oprášit matiku, tak jak chceš pak zvládat studium, které není jen o jednom předmětu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elompa píše: Více
Ahoj, taky jsem maturovala z matematiky a láká mě něco přírodovědného, i když biochemie atd. nejdou kombinovaně, tak zůstanu spíš jen u představy, ale matematika tam taky je, i když přijímačky se z ní nedělají. Já maturovala před 20 lety a jako nejlepší příprava by mi přišly moje sešity z výuky, měli jsme dobrou matikářku, ale bohužel jsem je všechny vyhodila.
Ale kdybych si matematiku opakovala, tak bych možná mrkla i do Odmaturuj z matematiky, protože bych potřebovala nějaký trochu výklad, přeci jen už jsem to hodně zapomněla. No a Petáková, to byla naše „bible“ z té jsem počítala na maturitu a kdybys ji fakt napočítala, tak si myslím, že budeš úplně za vodou u přijímaček. Co znám lidi, třeba z VŠE (ale denní studium a už dávněji, ne těch 20 let, ale taky už čas zpátky), tak prý matematika tam těžká nebyla vůbec u přijímaček, ale mohlo se to samozřejmě změnit.
Snad ti napíše ještě někdo, kdo má aktuální info.
Držím moc palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa Ptala se na učebnice.
@elompa Ahoj, obě série učebnic jsou na opakování matematiky super. Ve Středoškolské matematice v úlohách je větší množství příkladů. Ovšem například u komplexních čísel jsem tam nenašel cvičení na goniometrický tvar komplexního čísla nebo tam nejsou úlohy na Vennovy diagramy. Za mě bych šel do Středoškolské matematiky v úlohách a třeba ty Vennovy diagramy a komplexní čísla doplnil z učebnice pro gymnázia (nebo z Petákové).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si před lety opakovala Petákovou a stačilo mi to na 99 bodů ze 100 takže super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit