Status studenta po VŠ

85
8.3.25 21:08

Status studenta po VŠ

Ahoj, podali jste si po VŠ přihlášku na další obor kvůli tomu, abyste měli přes prázdniny status studenta? Pokud ano, na jaký obor se dá snadno dostat a berou hodně lidí (Zlín, Olomouc..?)
Měla jsem v plánu jít na úřad práce, než budu zaměstnaná, ale vím, že to hodně lidí dělá takhle, tak by mě zajímaly zkušenosti ;)
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1799
8.3.25 21:35
@Edeltrůda7 píše: Více

Tak tady očekávej slušnou sodu za takový dotaz :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
8.3.25 21:44

Zatím sama studuji na VŠ a tohle by mě teda nenapadlo, ani jsem neslyšela, že by to tak někdo dělal 8o
Status studenta na VŠ končí měsíc PO ukončení studia, ne? kdy máte státnice?
Upřímně v tom nevidím moc smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.3.25 21:50
@Monik29 píše: Více

Ja zas rikam:" vojak se stara, vojak ma!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7585
8.3.25 21:53

Nevím teda, ale mně status studenta skončil dnem státnic. Pravda, bylo to v roce 1987.
Do 14 dnů jsem šupajdila do práce.
Navíc studentem se stáváš podle mě dnem zápisu ke studiu, to taky nemusí navazovat na ukončení studia předchozího oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.25 22:04
@AjaF píše: Více

Mě o 20 let později posledním kalendářním dnem měsíce, ve kterém jsem statnicovala. Fakt nevidím rozdíl v tom být do nástupu do zaměstnání případně na úřadu práce nebo se tvářit „že dal studuju“. Zdravko ma člověk zaplacené tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
8.3.25 22:13

Já to už slyšela od více lidí, ale přijde mi na tom hloupé zabírat místo někomu, kdo by tam opravdu chtěl. Poto mě zajímaly zkušenosti, jak jste tohle řešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.25 22:17

@Edeltrůda7 Nastoupila jsem do práce, kde jsem si privydelaval při studiích. :nevim:

Totéž radim tobe-nastoupit co nejdřív do práce a pokud ještě nemáš náhodou nic sehnaneho, tak se přihlásit na UP, ať máš placene zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
8.3.25 22:29
@Svistice píše: Více

No, me prijde nefer zabirat misto nekomu, kdo by fakt studoval kvuli dvoum blbym mesicum na UP. Jasně, když se tim kluci vyhybali vojně, zak byl model stejny, ale preci jen tam se to povhopit da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.25 22:39
@j.a.n.i1 píše: Více

I ty kluci do toho ale šli tenkrát s tím, že bud tu vojnu během toho dalšího studia stihnou zrušit nebo pokud jim ta škola nepůjde, tak pomasti po prvním zkouskovem na vojnu nebo na civilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
9.3.25 05:10

A proč nejít rovnou do práce? :nevim:
Nebo to je nějaká tradice, být o prázdninách po VŠ doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.3.25 06:25

Status studenta ti končí dnem ukončení aktuálního studia. A začíná nástupem na nové.
Asi bych si něco přečetla o poplatcích za prodlouženou dobu studia. Abys pak kvůli pár splátkám zdravotní (který ti zaplatí pracák), nemusela platit 25-50 tisíc za semestr.
Nevidím ve statusu studenta až takovou výhodu, abych pak musela platit poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
9.3.25 06:47
@Svistice píše: Více

Nebo spis hrali na to, ze skola vyhazuje az po roce a daji přihlášku znovu… A mezitim to stihnou zrusit. Znam takove co meli 2 kolecka, mozna 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
9.3.25 06:57

Jako že skončíš, ať už zdárně nebo nezdárně, studium v jarním termínu a chceš si udělat prázdniny? Podávání přihlášek končilo myslím koncem února, i kdybys to stihla, museli by tě někde přijmout a zápisy do studia bývají často až v září, tak nevím na co by ti to bylo ani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
9.3.25 07:03
@Edeltrůda7 píše: Více

Prace je všude plno. Seženeš ji určitě rychle, aby tohle mělo smysl dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze