Status studenta po VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21838
9.3.25 09:30
@Jahru píše: Více

Může si zaplatit tři tisíce zdravotního a válet se do aleluja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9739
9.3.25 09:44
@mado píše: Více
Člověk, který odejde z práce by si tedy taky měl sám platit ZP, pokud si nenajde nové zaměstnání ihned?
Já nevím, proč vás ten 1-2 měsíce tak iritují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
9.3.25 10:31

Já nějak nechápu, v čem je výhodnější být jakože student, než být na pracáku… tak jako tak musí člověk vyjít nějaké papíry, u přihlášky na školu musíš i zaplatit, kdežto na UP nic neplatis. U školy musíš na přijímačky, u pracáku max na nějakou tu schůzku, kde se stejně nic neděje. U školy pak musíš k zápisu, budou se ti případně počítat dny neúspěšného studia… vidím ten pracák jako lepší možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21838
9.3.25 10:36

Však může na pracák a clovek, který odejde z práce a nechce na pracák si taky musi hradit ZP nebo si najít brigádu, ze které je mu zp strhavano. Jina možnost není, pokud nechce mít dluh.
Udivuje mě to, že vysokoškolačka, budoucí učitelka tohle netuší.
Stejně tak netuší, že studentem se stává většinou zápisem, což je září, říjen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
9.3.25 10:46

Přes prázdniny je to nesmysl, aspoň tak, jak to píšeš
Já jsem snad s většinou spolužáků a bývalých spolužáků ze střední byla studentem i po vš do 26. Oficiálně jsme byli zapsaní do 26 jako studenti. Je to oklika a asi není to úplně nejférovější, ale tak, když to jde, proč toho nevyužit. Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere :nevim:
A v čem nám to pomohlo - měli jsme to jako pojistku kvůli práci, pokud bychom náhodou nesehnali hned, zároveň jsme uplatnili v dalším roce daňové zvýhodnění, i když jsme práci dávno měli, docela dost peněz nám vraceli a měli jsme navíc platný ISIC, takže jsme využívali výhody i z toho, několik tisíc jsem ušetřila za dopravu. Nevím, jak to chodí teď, ale za nás jsme si pomohli docela dost. Ale jen kvůli prázdninám bych to nedělala teda..

Příspěvek upraven 09.03.25 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
9.3.25 10:50

No a? Já jsem taky dělala po VŠ asi dva měsíce pošťačku než jsem našla práci v oboru a ruky ani nohy mi neupadly. Má teprve vystudovanou školu, takže bez urážky ale moc toho taky neumí. Kvalifikovaná bude až něco odučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21838
9.3.25 11:01
@Fitsun píše: Více

Teď už žádná daňová uleva na studenty není. A ISiC se taky víc hlidá, pokud je tvá školní aktivita nula, škola ti jej zablokuje.
Navíc on by měla status studenta od podzimu a jde jj o prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.3.25 11:07
@JancaS84 píše: Více

Já bych teda nechtela být 2-3 měsíce bez prijmu. Takže bych si hledala minimálně brigádu. Doufám, že stále platí, že čerstvý absolvent nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21838
9.3.25 12:47

@Svistice určitě měla nějakou brigádu při studiu, zvláště, pokud studovala pedagogickou. Tak si prostě udělá prázdniny jako loni, tzn, prázdniny prostŕída s brigádou. Tak jak to dělá 99% jiných studentů, jenom tahle vymýšlí blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.3.25 14:04
@Cenarius píše: Více

Po bakalářském studiu jsem to také tak měla, není to nesmysl. Rozdíl byl v tom, že jsem pak opět byla zapsaná ke studiu magistra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.3.25 14:05
@JancaS84 píše: Více

Pokud se u vás práce hledá lehko, tak jen závidím, bohužel to v mé lokalitě tak jednoduché není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.3.25 14:10
@mado píše: Více

Tuším oboje, ale některé školy mají zápis v červnu ;) Pokud se chcete do někoho navážet, tak změňte diskusi. Brigádu teď mám, rozhodně si neválím doma šunky. Zvažuji možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.3.25 14:15
@Fitsun píše: Více

Můžu se zeptat, tu daňovou výhodu jste měla při klasickém příjmu v práci?
O tom jsem teda nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.3.25 14:19
@Svistice píše: Více

Podívejte, v práci už pak budeme celý život. Pokud si někdo chce odpočinout po náročném studiu a bude měsíc, dva „doma“, nevidím na tom nic špatného. Spousta lidí má na starost tábory a další věci, určitě to nevypadá tak, že 2 měsíce leží doma v posteli, což ani já v plánu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.3.25 14:50
@Edeltrůda7 píše: Více

To není o tom, jestli si chceš nebo můžeš odpočinout. To je o tom, z čeho si zaplatis složenky a jídlo. :lol: Klidně si odpočívej, jak dlouho chceš. Já potřebovala po statnicich co nejdřív pracovst, protože jsem potřebovala nekde bydlet. Pokud tě toto netrapi, odpočívej si, jak je libo. Jen teda pak opravdu nechápu ty myšlenkové pochody ohledně přihlášek k dalšímu studiu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze