Status studenta po VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24741
9.3.25 14:54
@Edeltrůda7 píše: Více

Měla jsem státnice v červnu, do konce července jsem byla pro pojišťovnu ještě student. Do práce ve školství jsem nastupovala koncem srpna. Ani mě nenapadlo jít na pracák nebo fixlovat další školu. :nevim: 8o

Příspěvek upraven 09.03.25 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22017
9.3.25 14:55

Tak máš brigádu, u té ti odvedou zdravotní pojištění, tak v čem je problém? Můžeš mít brigádu třeba deset let.
Daňové výhody studentům zrušili právě kvůli takovým vychcánkům jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101854
9.3.25 15:46
@lucad77 píše: Více

Tak on to po logicky ani nebyl duvod, když jsi v cervenci byla jeste student a v srpnu uz si nastupovala do prace, takze si mela zdravotni komplet pokryté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36048
9.3.25 16:30

To už je asi dva roky zrušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
15.3.25 02:14

Já jsem teda o tomto postupu nikdy neslyšela, ale na každý pád mně to připadá zbytečně komplikované :nevim: Status studenta končí dnem složením poslední státnice a pro účely placení zdravotního pojištění trvá ještě celý následující měsíc. Status studenta na jiné škole začíná až dnem zápisu, takže by člověk ještě musel vychytat, jestli mu to datum bude vycházet s ukončením předchozího statusu.
Mnohem jednodušší je se pak zapsat na ÚP od prvního dne, kdy už pro účely zdravotního pojištění nejsem student, a zůstat tam do nástupu do zaměstnání (opět do dne nástupu). Zvlášť jestli budeš nastupovat po prázdninách jako učitelka a místo si seženeš sama, tak jim řekneš, že nástup do práce máš na konci srpna, takže tě nebudou nikam posílat. Já jsem to měla podobně - do sehnané práce jsem měla nastoupit až za dva měsíce, nahlásila jsem se na ÚP a zrovna to té paní tam řekla, tak mě už ani nic nehledala a nikam neposílala. Jednoduchý, žádný složitý shánění nějakých termínů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
15.3.25 03:03
@mado píše: Více

Mě to teda neudivuje a tím v podstatě hodnotím obecně obsah toho, co se vlastně ve školách učíme. Málo věcí pro praktický život, za to mrtě jiných zbytečností.
Já tohle třeba taky nevěděla. Na první VŠ jsem byla jen první semestr, nezvládla jsem zkouškové, tak jsem taky teprve pak musela začít zjišťovat, co mám vlastně jako občan (již ne student) se sebou dělat. No šla jsem na ÚP zároveň si našla brigádu, než zase budu chodit do školy.

Takže já bych se za takovou neznalost vůbec nestyděla. Po VŠ taky třeba většinou nevíš, co přesně znamená si vzít hypoteční úvěr a kupovat nemovitost.. Jsou věci, na které škola nepřipraví, ani ta vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22017
15.3.25 09:16

@Birds tak tobě bylo v tu dobu devatenáct. Tady zakladatelka už ma o pět let víc, je dostudovaná a tak schopna si najít informace, zvláště když ona chce někoho učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
15.3.25 11:38
@mado píše: Více

No a co, že mi bylo 20? Když v té době umím integrály a autozomálně dědičné choroby, tak proč taky nevím takovou důležitou věc, co dělat jako nestudent?!

Mimochodem, ona nepíše, že neví, co má dělat. Přečti si její dotaz ještě jednou a pak se div sobě, že řešíš něco úplně jiného. Její dotaz se schopností učit nemá vůbec nic společného.

Ale obecně, když vidím, že někdo něco neví a potřebuje informaci, tak nemám ve zvyku se divit jak tydýt „on to neví?!?!“ a pokoušet se ho zesměšnit, ale poradím mu. Dál není o čem. To je asi ten zásadní rozdíl v přístupu. A něco mi říká, že ten můj bude mít pro dotyčného větší smysl než to tvoje divení se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze