Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Pozná gynekolog, že jsem ještě neměla pohlavní styk? Panenskou blánu už nemám, protože normálně používám velké tampony a menstruační kalíšek. Jde o to, že už chci mít za sebou to první vyšetření. Zatím mi dělá jen ultrazvuk přes břicho a tam z toho mám hrozné stres tak bych to ráda měla za sebou a věděla jaké to je. Pozná to doktor, že sex ještě nebyl, když už nemám panenskou blánu?
každý den stejná diskuse,
a doktorovi je to úúúplně jedno, z jakého důvodu nemáš panenskou blánu, prostě tě vyšetří jako dalších 30 žen denně a fakt nebude přemýšlet, jestli blána zmizela sexem nebo tamponem
@Anonymní píše:
Pozná gynekolog, že jsem ještě neměla pohlavní styk? Panenskou blánu už nemám, protože normálně používám velké tampony a menstruační kalíšek. Jde o to, že už chci mít za sebou to první vyšetření. Zatím mi dělá jen ultrazvuk přes břicho a tam z toho mám hrozné stres tak bych to ráda měla za sebou a věděla jaké to je. Pozná to doktor, že sex ještě nebyl, když už nemám panenskou blánu?
Nepozná. Ale není o co stát
toužit po klasickém vyšetření
chápala bych, když by tě vyšetřovala přes konečník, to není úplně příjemné.
Proč by to dr. měla řešit, leda tak skrz věk. Moc nechápu, když je stres z vyšetření přes břišní stěnu, to jako při vyš. klasicky nebude?
@Tardis Však tam píše, že má stres z vnitřního vyšetření (ne z UZ přes břicho), proto to chce mít za sebou. Ať furt zbytečně nepřemýšlí, jestli to je hrozný nebo pohoda.
@Anonymní píše:
Ne, pokud pohl. styk neproběhl, tak se vaginální vyšetření nedělá… Přenos HPV je skrze sexuální kontakt, tudíž bez něj nemá VAG. vyšetření smysl dělat ![]()
@Milly2 píše:
Ne, pokud pohl. styk neproběhl, tak se vaginální vyšetření nedělá… Přenos HPV je skrze sexuální kontakt, tudíž bez něj nemá VAG. vyšetření smysl dělat
A co, když bych spala s někým a použila kondom? To se taky nic nepřenese ![]()
@Anonymní píše:
A co, když bych spala s někým a použila kondom? To se taky nic nepřenese
Ne, ani kondom nebrání přenosu HPV.
@Anonymní píše:
A co, když bych spala s někým a použila kondom? To se taky nic nepřenese
Ne, kondom tomu dostatečně nezabrání. Ale porušená blána tamponem/masturbací bez pohlavního kontaktu není důvodem k vaginálnímu vyšetření.
Hlavně bych se bála, že ta blána není dotržená úplně do krajů a bude tě to zbytečně bolet. Co lékařce napřímo říct o tvé obavě, třeba má nějaké řešení?
Já používala velké tampony od 13 a panna jsem byla. Jak si seš jistá, že ji už nemáš?
No, já byla na gyndě poprvé až ve třiceti, byla jsem panna, jsem stále, a doktor mě vyšetřovat normálně vaginálně. Myslím, že od nějakého věku se to už možná neřeší. ![]()
@ngiela píše:
No, já byla na gyndě poprvé až ve třiceti, byla jsem panna, jsem stále, a doktor mě vyšetřovat normálně vaginálně. Myslím, že od nějakého věku se to už možná neřeší.
Ale řešit mělo, je to dost podstatný rozdíl, nehledě na to, jak to s panenskou blánou může být bolestivé ![]()
Bez pohl. styku bych se vag. vyšetřit nenechala.
Panenskou blánu pořád máš, jen natrženou. Ta mizí zcela až po vaginálním porodu. Jinak se neboj. Je to běžné vyšetření. Jsou horší věci.
A jaký smysl má chodit na gynekologii, když sexuálně nežiješ?