Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jdu si pro radu.
Menstruaci jsem měla naposledy 5.8., 14.8. proběhla ovulace.
Od té doby čekám na mestruaci, ale nic. S mužem jsme otevření pro miminko.
Cítím občas mírně bolesti v podbřišku, jako když další den má přijít menses. Test však i teď vyšel negativní. Čekám na návštěvu lékařky. Jsem ale nervózní, co bude následovat. Může jít o těhotenství, nebo co se teď v těle odehrává?
Máte někdo zkušenost? Děkuji za její sdílení. ![]()
@Freesia1 to ti nikdo neřekne, může být způsobeno stresem, nebo klidně těhotenství, které ještě nezachytí test, nebo cysta.. je moznosti spousta
@Mamastelinkyasamika No, pokud fakt byla toho 14.8. ovulace, tak těhotenství nezachycené testem je víceméně vyloučené…
Co by bylo…nic
mas zpozdenou ms…to se stava..k lekari jdes proc? Jako na beznou prohlidku? Tomu rekni, ze se snazite o dite, at doporuci nejake vitaminy, nebo at ti rekne co dal, snazite li se vic nez rok
@Melodie91 píše:
Co by bylo…nicmas zpozdenou ms…to se stava..k lekari jdes proc? Jako na beznou prohlidku? Tomu rekni, ze se snazite o dite, at doporuci nejake vitaminy, nebo at ti rekne co dal, snazite li se vic nez rok
Chtěla jsem se s ní poradit, protože ty bolesti v podbřišku jsou několikátý den. Menstruace se stále neobjevila a testy nic nezobrazují. Menstruaci mám pravidelnou jak hodinky. Četla jsem, že někdy testy neumí zobrazit těhotenství… Prostě zkouším, co se může dít, proto se ptám i tady.
@Freesia1 píše:
Chtěla jsem se s ní poradit, protože ty bolesti v podbřišku jsou několikátý den. Menstruace se stále neobjevila a testy nic nezobrazují. Menstruaci mám pravidelnou jak hodinky. Četla jsem, že někdy testy neumí zobrazit těhotenství… Prostě zkouším, co se může dít, proto se ptám i tady.
Chapu..je spis mozne, ze ms prijde driv, nez dojde k navsteve doktora…ms neni neco, na co se muze clovek cely zivot spolehat..pri tehotenstvi je v tele hcg, v krvi a v moci, ta pravdepodobnost, ze ho test neodhali, je uplne minimalni, pokud neni test vadny…pokud ti to neda, dojdi si jako samoplatce na test z krve, nebo si kup jiny test, jine znacky…
Prosím tě, že jsi měla ovulaci 14.8. - na to jsi přišla jak?
@Whitedog píše:
@Freesia1Prosím tě, že jsi měla ovulaci 14.8. - na to jsi přišla jak?
Vím od lékařky. A také z testu. Proč?
(Jinak jestli se naráží, že je to den, půlden plus mínus, tak to je jasné…)
Jéé, a teď vidím, že jsme se upsala. 18.8. to bylo.
Příspěvek upraven 10.09.22 v 09:50
@Freesia1 píše:
Vím od lékařky. A také z testu. Proč?
(Jinak jestli se naráží, že je to den, půlden plus mínus, tak to je jasné…)
Ne, to byl jen dotaz, zda to nevis podle apky. Spousta zen nezna svuj cyklus, ovulaci bere podle apky a pak testuje moc brzy.
Zakladatelko, mám dobrou zprávu pro tvého manžela - musíte se snažit dál. Je víkend, tak šup, nepsat na eMimino a můžete pokračovat ve sblizovacich aktivitách.
Protože 14.8. je 9 DC a to je na ovulaci příliš brzy. Neříkám, že se nemůže stát, ale jsou to výjimky. Proto, když jsi tak jistě tvrdila, že ovulace byla 9DC, chtěla jsem vědět, jakým způsobem to máš ověřeno. Protože já bych vsadila boty, že 14.8. ovulace nebyla…
18.8. už by ovulace klidně být mohla. I tak už to jsou ale tři týdny od ovulace - tzn. pokud ovulace byla skutečně 18.8., těhotná nejsi, test by to už dávno ukázal. Bolesti bych přisuzovala PMS.
A pokud nemáš jistotu s ovulací a byla později, tak čekej a jedno (pozitivní test) nebo druhé (menses) přijde.
Máš to v hlavě. Chceš být těhotná a tak se ms opozdila. To je prostě klasika..
Stejné, jak když se třeba mladá holka bojí těhotenství, to se ji ms taky většinou opozdí. Jooo mozek je silnej ![]()