Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevím jak to říct a je to celkem i trapné za mě, ale dozvěděl sem se, že mám roupy. V pondělí sem tedy vzal jednu tabletku Vermoxu tak uvidím jak to pomůže. Mám hlavní otázku jak to mám udělat s dezinfekcí. Používám tedy Sanytol na postel a záchod. Postel jsem převlékl a dal prat. Má s tím někdo také zkušenosti? Byl bych rád za každou radu ![]()
Na spani pro jistotu spodni pradlo plus pyzamo, ruce brat rano a po WC kartackem a mydlem, vymenovat nejlepe denne rucniky, bezna desinfekce WC a koupelny, vyprat povleceni, za tri dny znovu, po dalsi tablete Vermoxu znovu. Je nutne vzit si druhou, lepe ale i treti tabletu Vermoxu se 14 dennim odstupem, to Te snad poucil lekar. A hlavne si nestrkat prsty do pusy.
Prelecit vsechny cleny domacnosti.
@Hobitka dobře děkuju, nejvíc sem asi vydešenej z toho, že si myslím, že budu muset všechno dezinfikovat ![]()
@anonymni967 Hlavne to lozni pradlo a rucniky menit. Jinak jsem koupila vlhcene desinfekcni ubrousky, kdyz roupy mely deti, a obcas prejela vodovodni baterie, kliky, vypinace. Poprve jsem silela, decka to pote dotahla celkem 4rat, naposled uz jsem byla celkem v klidu
.
@anonymni967 píše: Více
hlavně už nejezdi zadkem po zrcadle, je to ekl
Ať se těch mrch zbavíte co nejdříve, dávejte si několik dnů po sobě 1 tbl., případně můžete vyzkoušet „dávkování na tasemnici“, tedy 1-0-1 3 dny po sobě.
@Doctus Někdo psal, že je nejlepší brát 3 dny po sobě ráno i večér Vermox a pak to myslím po 10 nebo 14 dnech zopakovat a pak zase znovu ještě jednou
@Doctus jen mám otázku. Je normální, že i po vyprání se stále vyskytují na oblečení? Vypral sme to i se Sanytolem, ale ještě sem nežehlil. Naštestí se nehýbou. Zkusím to vyžehlit, prej to taky pomáhá.