Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřeboval bych pomoct. Poslední 2 týdny sem na zadku pociťoval svědení. Ze začátku sem si myslel, že to je normální. Po škrabání sem si na prstě našel takové malé niťky a bylo mi to hned jasné, že se jedná o roupy. Začal sem hned jednat. Dostal jsem od lékaře tedy Vermox, který sem si vzal včera. Svědění pociťuji furt, ale snažím se to ignorovat. Hygieunu dodržuji co nejvíc. Potřeboval bych hlavně radu, jak moc mám vše dezinfikovat. Dezinfikuji zatím jenom Sanytolem, který prej na roupy funguje taky. Zatím sem vydezinfikoval jenom pokoj. Ručníky a vše ostatní sem dal vyprat na 60° s troškou Sanytolem. Roupy sem objevil i v koupelně na zrcadle. Mám vydezinfikovat celý dům a na to co šáhnu a má se přelečít i ostatní. Tohle je pro mě celkem hrozné
![]()
Dala jsem dětem tabletku, bylo doporučeno i nám dospělým.. vyprala jsem všechno povlečení. Jinak jsem.nic extra nedělala. Ano může svědit i dva dny po tabletce. Je ideální po deseti dnech si vzít ještě jednu. Roupy jsou úplná pohoda. Jsou mnohem, mnohem horší paraziti
@anonym192 mám divoké představy, jakým způsobem se dostanou roupi na koupelnové zrcadlo ![]()
dcera, když měla roupy, dostala tabletu vermox, po 14 dnech další, převlékla jsem jen její postel a hotovo
@stinga píše: Více
To se děje jedině, když dodržuješ úzkostlivě hygienu. ![]()
@alisekR píše: Více
docela kaskadérský kousek, mohl by se tim živit
My po tom léku převlékali každý den dítěti 5 dní povlečení a denně ručníky. Nám jednou a pak za týden jako vždy a vyprala na 60. Já teda měla jen podezření, na vlastní oči jsem nic nenašla a už vůbec mimo zadek ![]()
Pravda, to je horší než samotná lepra. ![]()
Obávám se, že s tím si sám už neporadíš… ![]()
Asi ti nezbývá nic jinýho, než se obrátit na pomoc deratizátora. ![]()
@I-vona píše: Více
Jen jestli si to tak trochu neplete s malými larvami rybének.
![]()
Prevlekla jsem povleceni, menila rucniky, dite spalo ve spodarech. Jinak nic zvlastniho. Na zrcadle teda ale nebyly ![]()